Binance verlaat Canada door strengere regelgeving voor cryptobedrijven

Binance app op smartphone 

Binance, 's werelds grootste cryptobeurs, kondigde eerder deze week aan dat het officieel de Canadese markt verlaat. Er gingen al een tijdje geruchten over deze ontwikkeling nadat de Canadian Securities Administrators (CSA) in februari nieuwe crypto-voorschriften hadden uitgevaardigd. Deze nieuwe regelgeving is een vereiste voor crypto-exchanges om toestemming te krijgen van de CSA voordat gebruikers stablecoins zoals USDT (Tether) kunnen storten of kopen. USDT is qua marktkapitalisatie de op twee na grootste cryptocurrency na Bitcoin en Ethereum, maar heeft in de loop der jaren nogal wat controverses gekend.

 

Uiteindelijk probeert de CSA een nieuwe ineenstorting van een beurs te voorkomen, zoals die we vorig jaar bij FTX zagen. De regelgevende instantie wil Canadese crypto-investeerders beschermen, hoewel de nieuw opgelegde regelgeving zeker een impact heeft op de industrie. Voordat Binance zijn vertrek uit Canada aankondigde, deden ook de wereldwijde crypto-exchanges OKX en Paxos dat. De uittocht van crypto-exchanges uit Canada komt ten goede aan binnenlandse crypto-sites zoals Newton en Wealthsimple Crypto, hoewel geen van beide USDT als optie biedt.

Binance verzekert klanten dat het zal terugkeren naar Canada

Het bedrijf verzekerde Canadese investeerders dat het er alles aan doet om samen te werken met toezichthouders in het land. Binance-oprichter en CEO Changpeng Zhao of CZ woonde veel van zijn formidabele jaren in Canada, beginnend op 12-jarige leeftijd.

Tweet Binance

Binance verliet Ontario in 2021 nadat de provinciale overheid hard optrad tegen crypto-exchanges die binnen de provincie actief waren. De beurs heeft ook een bewogen geschiedenis in de Verenigde Staten, waar het een dochteronderneming genaamd Binance.US exploiteert. Sinds kort oefenen ook Amerikaanse toezichthouders druk uit op Binance en andere crypto-exchanges. Dit alles wil zeggen dat Binance zich onwelkom begint te voelen in Noord-Amerika, en het lijkt erop dat het bedrijf zijn activiteiten liever afbouwt dan zich aan de nieuwe regelgeving te houden.

Verschillende rivalen van Binance hebben zich vóór de deadline van 24 maart vooraf geregistreerd bij de CSA, waaronder Coinbase en Kraken. Zal Binance op een dag terugkeren naar Canada? Totdat de regels van de CSA meer in overeenstemming zijn met waar Binance in gelooft, is het onwaarschijnlijk dat het zal terugkeren. Opgemerkt moet worden dat de volgende federale verkiezingen in Canada gepland zijn voor het najaar van 2025, dus Canadese Binance-gebruikers moeten in de tussentijd niet al te veel verwachten. Hoe graag CZ ook in zijn voormalige thuisland wil opereren, Binance is heel duidelijk geweest dat het prima is om in te pakken en elke markt te verlaten als de zaken niet gaan zoals ze willen. Canadese Binance-gebruikers hebben tot 30 september 2023 de tijd gekregen om hun crypto's naar een nieuwe beurs te verplaatsen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram