Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin valt terug onder $ 27.000 en EU keurt MiCA-wetgeving goed

Bitcoin munt met twaalf Europese sterren 

Bitcoin (BTC) handelt momenteel vlak onder de $ 27.000, na vannacht en vanochtend wat kleine verliezen te hebben geleden. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt de laatste dagen voornamelijk zijwaarts en laat maar weinig volatiliteit zien. Altcoins stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur ook grotendeels in het rood. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

De Raad Economische en Financiële Zaken van de Europese Unie heeft unaniem gestemd voor de implementatie van de langverwachte Markets in Crypto Assets (MiCA)-regelgeving in de economische zone. Als gevolg hiervan is de uitgebreide wetgeving nu volledig overgenomen door de EU en van kracht geworden. Het zal in de nabije toekomst aanzienlijke gevolgen hebben voor cryptogebruikers binnen de EU. Daarover verderop meer.

De Chief Risk Officer van de Amerikaanse Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC) heeft gezegd dat de ineenstorting van de Signature Bank verband hield met zijn cryptodiensten. Volgens de depositoregulator begreep de bank de risico's van cryptovaluta niet en had ze meer dan ze aan kon. De FDIC zei echter dat dit niet de enige reden was achter de val van de bank en dat er nog tal van andere factoren waren. De Signature Bank is een van de meest spraakmakende banken in de VS die de afgelopen maanden is ingestort, samen met Silvergate Bank en Silicon Valley Bank. Hoewel deze banken enige crypto-exposure hadden, worden de beweringen van de toezichthouder met betrekking tot crypto ontkend door niemand minder dan de Amerikaanse Federal Reserve zelf. Die verklaarde dat de belangrijkste reden achter de ineenstorting van de banken de hoge rente was. Het lijkt dus dat de FDIC de schuld voor de ineenstorting van de bank op crypto probeert te schuiven. De simpele waarheid is dat de banksector onder grote druk heeft gestaan sinds de rentetarieven in de laatste drie kwartalen genadeloos werden verhoogd door de Federal Reserve. Om crypto hierin mee te slepen is een oneerlijke aanpak.

Bitcoin koers weer onder $ 27.000

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven vlak onder $ 27.000. De laatste dagen beweegt Bitcoin erboven en er beneden terwijl de volatiliteit laag is.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,5k. Het begon meteen in waarde te dalen. De koers bewoog vervolgens onder de steun van $ 27.000. De Bitcoin koers zakte daarbij naar een laagste punt van $ 26,9k. De wanhopige stieren waren echter in staat om de crypto terug te trekken tot boven de $27k. De koers herstelde zich niet overtuigend terug naar $ 27,2k en handelde een tijdje zijwaarts voordat hij vannacht teruggleed onder $ 27k, waar het sindsdien is gebleven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 523 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine verliezen

Ook andere crypto koersen stonden in de loop van de dag licht in het rood. Opmerkelijke bewegers waren Solana (SOL, -1,3%), Polygon (MATIC, 0,4%) Litecoin (LTC, 3,7%) en Avalanche (AVAX, -0,7%).

Solana koers grafiek 

De MiCA-wetgeving van de EU treedt in werking

De Europese commissie financiële zaken heeft unaniem gestemd om de langverwachte MiCA-wetgeving met betrekking tot de cryptosector goed te keuren. Als gevolg hiervan zullen veel aspecten van de sector de komende maanden waarschijnlijk veranderen naarmate de regelgeving wordt gehandhaafd.

De reikwijdte van de nieuwe wetgeving omvat digitale activa, stablecoins en utility-tokens. Het is dus eigenlijk een van de meest uitgebreide stukken wetgeving die ooit van kracht is geworden en het resultaat van meerdere jaren van regelgevende inspanningen. De verhuizing brengt ook uitgebreide risicobeheersingsmaatregelen en anti-manipulatieve regimes met zich mee die worden verwelkomd door crypto-gebruikers. Het wijst crypto-mining aan als een reden tot bezorgdheid en dat aspect van de industrie kan in de nabije toekomst worden getroffen door deze nieuwe wetgeving.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram