Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $ 27,1k en Tether gaat BTC kopen met winst

Theter en Bitcoin munten 

Bitcoin staat momenteel weer boven $ 27.000 na een enigszins bearish dag, die pas tegen het einde werd gered. De Bitcoin koers herstelde nadat het een groot deel van de dag op verlies stond. In de middag zweefde de koers nog iets boven $ 26,5k. Altcoins lieten grotendeels gemengde resultaten zien, aangezien sommige digitale activa winst boekten terwijl andere grotendeels stagneerden. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Tether, de grootste uitgever van stablecoin-munten, heeft aangekondigd dat het zijn winst in Bitcoin zal gaan investeren. Het bedrijf wordt misschien wel de eerste grote stablecoin-aanbieder die zich volledig inzet voor de belangrijkste digitale valuta en pas het tweede grote bedrijf na Microstrategy dat de omleiding van winst naar crypto aankondigt. Daarover verderop meer.

Ripple heeft een kleine overwinning behaald in zijn langdurige rechtszaak tegen de SEC. De laatste diende een motie in bij rechter Analisa Torres om de documenten van voormalig voorzitter Hinman te verzegelen. De rechter wees deze motie nogmaals af, wat Ripple een lichte boost gaf. De zaak zelf sleept zich al 30 maanden voort. Beide partijen hebben nu een kort geding in de zaak aangevraagd, aangezien ze het grootste deel van de afgelopen 3 jaar erover hebben gevochten. De zaak is over het algemeen een relatieve patstelling, maar het heeft de Ripple koers over het algemeen behoorlijk negatief beïnvloed. Het crypto-token is nu een fractie waard van toen de zaak begon. Als Ripple wint, wordt verwacht dat de waarde van de munt een grote boost krijgt, maar als de SEC wint, kan de waarde een grote klap krijgen en de algehele crypto-scene negatief beïnvloeden.

Bitcoin koers zakt onder $27.000, maar herstelt weer

De Bitcoin koers staat op $ 27,2k op het moment van schrijven na weer een ongemakkelijke laatste 24 uur. De cryptocurrency doet zijn best om zich vast te klampen aan het belangrijke $ 27k-niveau en laat het niet zo gemakkelijk los.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27k. Het handelde een paar uur zijwaarts voordat het 's morgens vroeg in waarde begon te stijgen. De cryptocurrency bereikte om 03.30 uur 's ochtends een hoogtepunt van $ 27,2k, maar kon geen winst meer maken. De beren trokken de koers prompt terug naar de $ 27k en de cryptocurrency begon om 9.00 uur 's ochtends nog verder te dalen. Het viel onder de kritieke steun en registreerde een 24-uurs dieptepunt van $ 26,6k om 13:40 uur. De koers bewoog een tijdje zijwaarts rond deze waarde voordat hij zich om 18.30 uur plotseling begon te herstellen. Op het moment van schrijvenstaat het op $ 27,3k.

Bitcoin doet nu zijn best om snel te herstellen tot $ 28k, maar het kan zijn dat het tegen de stroom in moet vechten. Het belangrijkste digitale activum slaagde erin om eerder op de dag een grote bearish opmars te stoppen en weer boven het sleutelniveau te herstellen, maar het moet meer doen. De stieren moeten op zijn minst boven de $ 28k herstellen om enige kans te hebben om de huidige dalende trend te veranderen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 531 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, 6%), Cardano (ADA, 3,4%), Dogecoin (DOGE, 4,1%), Polygon (MATIC, 6,7%), Litecoin (LTC, 5,7%) en Uniswap (UNI, 2,7%). %). Andere altcoins waren gedurende deze tijd grotendeels stabiel.

Ripple koers grafiek

Tether zegt met winst Bitcoin te gaan kopen

Top stablecoin-uitgever Tether heeft verklaard dat het Bitcoin zal kopen met zijn winst. Tether heeft een grote marktkapitalisatie van $ 82 miljard, de grootste van alle momenteel bestaande stablecoins. De winsten zijn over het algemeen ook aanzienlijk en deze stap zou kunnen leiden tot enige koopdruk in de markt.

Het bezitten van Bitcoin, vooral voor de lange termijn, is echter controversieel voor bedrijven. Soms hebben bedrijven liquiditeit nodig en worden ze gedwongen hun cryptovoorraad voortijdig met verlies te verkopen. Kijk maar eens naar Tesla, want het moest een groot deel van zijn BTC-voorraad tegen een veel lagere waarde verkopen omdat het de liquiditeit nodig had. Tether opereert in een zeer risicovolle markt en heeft te maken met zich nog ontwikkelende regelgeving. Het valt dus nog te bezien hoe deze beslissing de reguliere activiteiten zal beïnvloeden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram