Skip to main content

Bitcoin nieuws

Cryptogemeenschap in rep en roer na recente Ledger-update

cold storage wallet 

Als het gaat om cold storage hardware wallets, wordt de markt vooral gedomineerd door Ledger en Trezor. Wat is cold storage? Het is een manier om je cryptobeleggingen te bewaren in een offline, of koude, opslagportefeuille. Dit is lang gezien als de veiligste manier om je crypto's op te slaan, omdat het voor hackers vrijwel onmogelijk is om er toegang toe te krijgen. Dit geldt vooral als je de veiligheid van cold storage vergelijkt met die van een gecentraliseerde exchange of DeFi site.

 

Toen Ledger eerder deze week zijn laatste beveiligingsupdate uitbracht, kwam het niet als een verrassing dat cryptoliefhebbers over de hele wereld in opstand kwamen. Waarom? Ledger bracht een nieuwe methode voor het herstellen van seed phrases uit, met de toepasselijke naam Ledger Recover. Met dit nieuwe systeem kan Ledger een bescherming bieden aan gebruikers die hun o zo belangrijke seed phrase vergeten die toegang geeft tot hun crypto-bezit. Ledger Recover is overigens een optionele abonnementsdienst die gebruikers niet hoeven te gebruiken.

Waar ging de ophef over? Het blijkt dat Ledger Recover eigenlijk je private seed phrase verdeelt en doorstuurt naar externe entiteiten. Dit schendt een van de heilige regels in het crypto universum: de seed phrase mag nooit en te nimmer met iemand gedeeld worden. Velen zijn verontwaardigd, waaronder verschillende crypto Twitter accounts en zelfs Mudit Gupta, de Chief Information and Security Officer bij Polygon Labs. Gupta noemt het een 'afschuwelijk idee' en waarschuwt gebruikers niet voor de dienst te kiezen.

tweet Mudit Gupta 

Ook Binance-oprichter CZ bekritiseerde de distributie van seed phrase-woorden aan bedrijven, met het argument dat het in de tegenovergestelde richting gaat van de geaccepteerde norm.

Ledger reageert op het verzet

Ledger heeft inmiddels gereageerd op de online kritiek door te stellen dat er geen achterdeur is naar Ledger-apparaten. Het bedrijf benadrukt dat er nog steeds een niveau van ID-verificatie nodig is, zelfs als de seed phrase volledig wordt verstrekt. De drie bedrijven die hier deel van uitmaken zijn Ledger zelf, Coincover en EscrowTech.

De reactie van Ledger heeft niets gedaan om de verontwaardiging van crypto-gebruikers te kalmeren. Ledger heeft via haar Twitter-account laten weten dat Ledger Recover niet gebruikt hoeft te worden en dat je zelf je seed-zin volledig in eigen beheer kan houden. Toch draait de verontwaardiging om particuliere beleggers die niet zo goed op de hoogte zijn van cryptosleutels en seed phrases. Een seed phrase onthouden kan lastig zijn en er een opschrijven is niet bepaald de beste beveiligingsmethode. Als dit gevolgen heeft voor de veiligheid van kleine cryptohandelaren, is dat de zoveelste aanslag op de betrouwbaarheid van de crypto-industrie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram