Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers met harde klap weer terug onder $ 27.000

Bitcoin munt met dalende grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers leek de afgelopen twee dagen te stabiliseren boven het $ 27.000 niveau, maar gisteren schoot het plotseling, met een lange rode candle op de grafiek, naar beneden. Het bereikte daarbij een waarde van $ 26.365 (Binance) en € 24.537 (Bitvavo) en herstelde daarna enigszins, maar moest wel genoegen nemen met een stabilisatie vlak onder $ 27k. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $ 26.845. De reden voor de plotselinge koersdaling zou zijn dat er een groter aanbod van Bitcoin-miners op de markt wordt gebracht. Dit kan zorgen voor extra verkoopdruk. Daarnaast zal Fed-voorzitter Jerome Powel later vandaag in het openbaar spreken en mogelijk geeft hij een hint over wat we kunnen verwachten m.b.t. het rentebeleid van de Federal reserve.

De meeste altcoins volgden Bitcoin op de weg naar beneden en staan in het rood. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Het Italiaanse arbeidsbureau heeft berekend dat mogelijk miljoenen banen in het land het risico lopen te worden vervangen door kunstmatige intelligentie (AI). De regering zet een enorm bedrag opzij om mensen te helpen het soort vaardigheden te leren dat hun relevantie zal behouden in deze steeds meer door AI aangedreven wereld. Daarover verderop meer.

De SEC is weer terug met een nieuwe waarschuwing tegen een cryptocurrency. Deze keer gaat de waarschuwing over Filecoin (FLE), een consistente aanwezige in de top 30 van digitale valuta's ter wereld met een marktkapitalisatie van $1,9 miljard. De SEC is van mening dat Filecoin, net als veel andere digitale activa, een effect is, geen commodity, en daarom valt onder de door haar afgedwongen effectenwetgeving. Het bureau heeft een echt front geopend tegen de digitale valuta-economie, zowel tegen digitale valuta als tegen de handelsplatforms. Ethereum, Binance, Bitfinex en Coinbase hebben allemaal juridische stappen tegen hen ondernomen, terwijl Ripple het grootste deel van de afgelopen 3 jaar SEC-rechtszaken heeft doorstaan. De boodschap van de SEC is duidelijk; ze gaan achter de digitale valutascène aan en ze zullen niet stoppen. De digitale valuta-economie kan zich maar beter goed voorbereiden om deze regelgevende storm die op hen afkomt te overleven.

Bitcoin koers probeert nerveus vast te houden aan $ 27.000

Bitcoin handelt ongemakkelijk onder de grote steun van $ 27.000 op het moment van schrijven na weer een dag verdedigen van een daling eronder. De cryptocurrency wordt nu belegerd door beren en dit zou eerder dan later een beweging naar $25k kunnen riskeren als de bulls geen sterke comeback maken.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,2k. De koers herstelde zich onmiddellijk licht tot $ 27,4k en bleef daar een tijdje staan. De stieren hadden echter niet de energie om een stap hoger te zetten en de koers begon om 14.30 uur 's middags waarde te verliezen. De Bitcoin koers bereikte uiteindelijk de steun van $ 27.000 en handelde een paar uur nerveus rond die waarde. In de avond waren de beren echter weer terug en dwongen ze een beweging nog verder naar beneden af. De koers heeft een dieptepunt bereikt van $ 26.365 waarna het weer wat herstelde tot vlak onder $27k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 515 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,80%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen grotendeels lager

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur grotendeels lager. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, -1,3%), Ripple (XRP, 0,4%), Cardano (ADA, -2,4%), Dogecoin (DOGE, -0,8%), Solana (SOL, -1,9%), Polygon (MATIC, -0,5%), Litecoin (LTC, -1,7%), Avalanche (AVAX, -2,2%), Chainlink (LINK, -3,3%) en Cosmos (ATOM, -4%).

ATOM koers grafiek 

Italië: Miljoenen banen onder druk door AI

Het Fondo per la Repubblica Digitale (FRD) van de Italiaanse regering probeert de capaciteiten te verbeteren van miljoenen Italianen wier baan in de nabije toekomst dreigt te worden vervangen door AI. De regering heeft al 33 miljoen dollar gereserveerd voor dit programma.

Het is geen geheim dat de Italiaanse autoriteiten grote golven maken tegen de recente AI-storm en proberen de onmiddellijke impact ervan te vertragen. Italië was het eerste Europese land dat de populaire AI-chatbot Chat GPT verbood wegens inbreuk op de privacy. Nu wil het de aanzienlijke schokken op de arbeidsmarkt bestuderen die mogelijk alleen al in Italië miljoenen banen zullen wegvagen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram