Skip to main content

Bitcoin nieuws

De volatiliteit van de Bitcoin koers is momenteel extreem laag

Lage volatiliteit Bitcoin koers te zien in grafiek 

De Bitcoin koers beweegt rond $ 26,9k (Binance) en € 24.880 (Bitvavo) op het moment van schrijven. De afgelopen 36 uur werden gekenmerkt door extreem lage volatiliteit, zeker voor een gewoonlijk flink volatiele asset als Bitcoin. Afgelopen donderdag zagen we nog een sterke snelle dip richting $ 26k en een daaropvolgend herstel tot vlak onder $ 27k, maar eenmaal daar aangekomen verdween alle volatiliteit uit de koers. Altcoins laten momenteel een wisselend beeld zien. Sommigen winnen wat en anderen staan op licht verlies. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

De Amerikaanse Federal Reserve heeft een openlijke hint gegeven dat ze vanaf nu het agressief keer op keer ophogen van de rente gaat stoppen. De voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, hield onlangs een toespraak waarin hij de beleidspositie van de organisatie belichtte op de Thomas Laubach Research Conference in Washington DC. Veel analisten denken dat een omkering van het huidige beleid, dus renteverlagingen, snel op de kaart kunnen komen te staan. Daarover verderop meer.

Apple heeft zijn werknemers verboden ChatGPT te gebruiken. De beslissing komt nadat verschillende andere bedrijven ook de revolutionaire nieuwe chatbot voor hun werknemers hebben verboden, daarbij verwijzend naar de bescherming van bedrijfsgeheimen. ChatGPT is het afgelopen jaar een echte openbaring geweest. Het is de meest besproken service in de recente geschiedenis geworden en heeft conventionele chatbotmakers zoals Apple en Amazon aangewakkerd om zelf iets concurrerends te maken. Dit is ook een van de redenen waarom ze allebei hun werknemers de toegang tot hun succesvolle rivaal hebben ontzegd. Er is ook het geval van constante datamining door ChatGPT en bedreigingen voor de privacy die door deze bedrijven worden aangehaald. Dit verzet tegen de AI-bot is niet beperkt tot particuliere bedrijven, aangezien veel landen het vanwege dergelijke zorgen hebben verboden. Eén ding is duidelijk; ChatGPT is een echte disruptor en heeft het landschap flink opengereten.

Bitcoin koers stabiel op $ 26,9k

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 26,9k na donderdag de lagere steunniveaus te hebben getest. De cryptocurrency probeert wanhopig dit steunniveau vast te houden, maar lijkt langzaam terrein te verliezen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,9k. De koers is vanaf dat moment ongelofelijk stabiel gebleven met extreem lage volatiliteit. De enige korte beweging naar boven en naar beneden, was gisteravond te zien rond de speech van Fed voorzitter Jerome powell. Zo’n extreem lage volatiliteit duurt meestal niet lang en we kunnen dan ook verwachten dat de Bitcoin koers snel uit deze zeer nauwe range zal breken. De vraag is alleen in welke richting dat zal zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 521 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,8%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen lieten een gemengd beeld zien, maar bleven over het algemeen vrij stabiel: Ethereum (ETH, 0,3%), Ripple (XRP, 0,4%), Polygon (MATIC, -0,5%), Litecoin (LTC, -1%) en Polkadot (DOT, 0,4%).

Ethereum koers grafiek 

Fed-voorzitter Jerome Powell hint op bevriezing van rentetarieven

De Amerikaanse Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell hield onlangs een toespraak op de Laubach Research Conference in de Amerikaanse hoofdstad en schetste het huidige beleidsstandpunt als het gaat om de officiële rentetarieven.

Hij zei:

“Terwijl de instrumenten voor financiële stabiliteit hielpen om de toestand in de bankensector te kalmeren, dragen de ontwikkelingen daar daarentegen bij tot krappere kredietvoorwaarden en zullen ze waarschijnlijk wegen op de economische groei, het aannemen van personeel en de inflatie…. De beleidsrente hoeft misschien niet zoveel te stijgen als anders het geval zou zijn geweest om onze doelen te bereiken. De omvang daarvan is natuurlijk hoogst onzeker.”

Dit is Powell die duidelijk zegt dat de rentetarieven in de nabije toekomst zullen worden bevroren na verschillende stijgingen van 0,75% per keer in de laatste 4 kwartalen, resulterend in een aanzienlijke monetaire verkrapping. Dit zou ook het begin kunnen zijn van een ommekeer in het beleid zoals voorspeld door Elon Musk en anderen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram