Altcoin nieuws - Litecoin positieve uitzondering in negatieve markt

Cryptocurrency nieuws 

De altcoinmarkt is nog steeds niet volledig hersteld van de recente correctie, maar de situatie begint er optimistischer uit te zien. De Bitcoin koers blijft stabiel op een niveau iets onder de $27.000, maar veel altcoins hebben beter gepresteerd dan BTC en hebben meestal bescheiden, maar in sommige gevallen zeer aanzienlijke winsten gemaakt. Wat nog meer bullish is, is dat de fundamenten van veel altcoins steeds bullisher worden, ondanks het feit dat sommige grote crypto-namen door een aantal problemen worstelen. Laten we zonder verdere introductie eens kijken naar een greep uit het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen week!

Litecoin Ordinals doen de LTC koers stijgen

Litecoin (LTC) is een van de oudste en meest gerespecteerde altcoins ter wereld, maar werd een tijdje overschaduwd door nieuwere en spannendere munten. Nu lijkt het erop dat de situatie verandert en Litecoin weer kan schitteren. In de afgelopen week is de LTC koers met bijna 13% gestegen, wat verreweg het beste resultaat is van alle grootste munten. Litecoin is momenteel de 11e grootste cryptocurrency ter wereld, en als de trend zich voortzet, kan het binnenkort Solana (SOL) inhalen en weer in de top 10 komen.

 

De uitstekende prestaties van Litecoin zijn voornamelijk het resultaat van de implementatie van het Ordinals-protocol. Nadat het enorm populaire Ordinals-protocol debuteerde op het Litecoin-netwerk, werden meer dan 2,6 miljoen inscripties toegevoegd aan de LTC-blockchain. Dit heeft de netwerkactiviteit van Litecoin enorm vergroot en geleid tot een grotere interesse in LTC.

Het is ook vermeldenswaardig dat de volgende Litecoin-halvering op 3 augustus zal plaatsvinden, over slechts twee maanden. Volgens veel LTC-investeerders zal de komende halvering ook een factor zijn die bijdraagt aan de stijgende Litecoin koers.

Litecoin koers grafiek 

Ripple koers stijgt door bullish rechtszaalnieuws

De juridische strijd tussen SEC en Ripple gaat door, maar het lijkt in het voordeel van Ripple te gaan uitvallen. Op 17 mei bevestigde een federale rechter de eerdere uitspraak van de lokale magistraat, die vereist dat de SEC de advocaten van Ripple toegang geeft tot de zogenaamde "Hinman Speech Documents".

De Hinman Speech Documents zijn vernoemd naar een toespraak die in 2018 werd gehouden door de voormalige functionaris van de SEC, David Hinman. Hoewel de toespraak niet direct betrekking had op Ripple, verwees Hinman er wel naar dat Ethereum (ETH) geen effect is. Naar analogie wil Ripple bewijzen dat XRP ook geen effect is. De documenten bevatten niet alleen de toespraak zelf, maar ook de transcripties van de interne communicatie van SEC met betrekking tot de toespraak.

De markt heeft zeer enthousiast gereageerd op het rechtszaalnieuws. De afgelopen week is de XRP koers met bijna 10% gestegen, waardoor het een van de best presterende grote altcoins is.

Ripple koers grafiek 

Binance Australia stopt Fiat-stortingen

Op donderdag heeft Binance Australia alle stortingen in Australische Dollar (AUD) uitgeschakeld. De reden is dat de Australische tak van Binance is verboden door een externe betalingsverwerker Westpac. Westpac was verantwoordelijk voor het leveren van de PayID-service aan Binance Australia, de enige manier waarop de gebruikers van de beurs AUD-stortingen konden doen.

Scott Collary, de directeur van Westpac, heeft opgemerkt dat de service is beëindigd omdat "oplichters steeds vaker buitenlandse beurzen gebruiken", zoals Binance Australia. De beurs heeft aangekondigd momenteel op zoek te zijn naar een nieuwe betalingsdienstaanbieder, wat betekent dat het verbod van Westpac op Binance Australia definitief is.

De huidige situatie is niet de eerste keer dat Binance Australia in ernstige problemen komt. Begin april heeft de Australian Securities and Investments Commission (ASIC) de licentie ingetrokken van een van de lokale dochterondernemingen van Binance Australia, Oztures Trading genaamd. Volgens sommige experts beginnen de problemen van de beurs misschien pas, aangezien regelgevers en traditionele financiële instellingen m.b.t. de Australische tak van Binance steeds wantrouwender zijn geworden.

Hoewel de problemen van Binance Australia ernstig lijken, hadden ze tot nu toe geen invloed op de wereldwijde activiteiten van Binance of op de BNB koers. Het native token van Binance blijft stabiel en de koers is de afgelopen week slechts met minder dan 1% gedaald.

BNB koers grafiek 

Chainlink werkt samen met Coinbase om het LINK-ecosysteem te voorzien van betere infrastructuur

Chainlink heeft onlangs aangekondigd dat het een partnerschap is aangegaan met Coinbase's cloudinfrastructuurservice ‘Coinbase Cloud’ om LINK te voorzien van een hoogwaardige netwerkinfrastructuur. LINK-investeerders hopen dat de samenwerking Chainlink in staat zal stellen zijn positie als een van de meest populaire altcoins ter wereld terug te winnen.

Dankzij de samenwerking zal Coinbase Cloud een Chalink-orakelknooppunt hosten. Het toevoegen van een krachtige validator is ook bedoeld om de schaalbaarheid van LINK in de toekomst te vergroten. Het nieuws over de samenwerking was echter niet genoeg om de Chainlink koers een broodnodige boost te geven, en de prijs van LINK is de afgelopen 7 dagen met 1% gedaald.

Chainlink koers grafiek 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram