Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers herstelt licht tot iets boven $ 27.000

opluchting om herstellende Bitcoin koers bij beleggers 

Bitcoin (BTC) handelt momenteel vlak boven het $ 27.000 niveau, na een licht herstel gisteravond en vannacht. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.063 (Binance) en € 25.041 (Bitvavo).

Bitcoin zit al een tijdje vast in een gevecht tussen de beren en de stieren die in een patstelling met elkaar lijken te verkeren. De Bitcoin koers lijkt de afgelopen tijd dan ook niet los te kunnen komen van het $ 27k niveau en wordt daar telkens weer als een magneet naar toe getrokken. Ook nu weer zakt de koers wat in richting $ 27k na vannacht even $ 27.275 te hebben aangetikt. Altcoins waren licht hoger de afgelopen 24 uur. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Beleggingsicoon Warren Buffet heeft verklaard dat er op dit moment geen goed genoeg alternatief is voor de Amerikaanse dollar. Zijn verklaring komt op een moment dat de dollar onder aanzienlijke druk staat in de internationale gemeenschap, aangezien landen openlijk discussiëren over een alternatieve valuta voor grensoverschrijdende handel. Daarover verderop meer.

Ripple en de SEC, de twee partijen in de lopende rechtszaak m.b.t. schending van effectenwetgeving, hebben een gezamenlijke motie ingediend om de ontzegeling van de beruchte Hinman-documenten uit te stellen. Deze ontwikkeling heeft de cryptogemeenschap verrast, omdat ze geloven dat er momenteel een groot gevecht achter de schermen plaatsvindt met betrekking tot de documenten. Ripple zelf heeft de documenten al lang genoemd als mogelijk bewijs dat cryptocurrencies geen effecten zijn maar eerder grondstoffen en daarom zou de SEC geen jurisdictie over hen hebben. Deze gezamenlijke indiening heeft er echter toe geleid dat veel commentatoren geloven dat er achter de schermen iets aan het koken is en dat er een mogelijke deal in de maak zou kunnen zijn wat een compromis tussen de twee zal betekenen.

De Bitcoin koers herstelt zich boven $ 27.000

Bitcoin handelt zijwaarts net boven het $ 27.000 niveau op het moment van schrijven. De cryptocurrency had een licht positief einde van de dag gisteren.

De afgelopen 26 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.9k. Het daalde onmiddellijk een beetje tot ongeveer $ 26,8k en bleef daar een paar uur. Een groot deel van de rest van de dag handelde de digitale valuta zijwaarts tussen $ 26,8k en $ 26,9k met over het algemeen zeer weinig volatiliteit. Dat begon echter om 17:20 uur te veranderen toen de Bitcoin koers een stap zette naar $ 27.000. Het lukte niet om het onmiddellijk te overwinnen en het aarzelde een tijdje voordat het plotseling om 19.30 uur begon te stijgen. Het steeg naar $ 27.275, waarna het weer wat terrein verloor, maar het bleef vooralsnog boven het $ 27k niveau.

De bulls doen nu hun best om de steun van $ 27.000 onder controle te houden en slaagden erin om de zaken gisteren aan het einde van de dag allemaal rond te krijgen. De druk op de stieren om te presteren neemt echter met de dag toe, want aan een zijden draadje hangen is hier geen optie. De beren zullen naar verwachting hard toeslaan als er in de nabije toekomst geen onmiddellijke vervolgactie komt m.b.t. de opwaartse beweging van de Bitcoin koers.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 525 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen licht hoger

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur, over een breed front, licht hoger. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij: Binance Coin (BNB, 1%), Ripple (XRP, 0,9%), Polygon (MATIC, 0,9%), Litecoin (LTC, 2%), Tron (TRX, 2,2%) en Uniswap (UNI, -0,8%).

Ripple koers grafiek 

Warren Buffet: Op dit moment geen levensvatbaar alternatief voor USD

Warren Buffet, de beroemde investeerder en CEO van Berkshire Hathaway, heeft verklaard dat er, ondanks zijn zwakke punten, op dit moment geen duidelijk alternatief is voor de USD als 's werelds reservevaluta. Hij uitte echter wel veel zorgen over het drukperskarakter van de Amerikaanse Federal Reserve op dit moment.

Hij sprak op de jaarlijkse bijeenkomst van Berkshire Hathaway en zei:

“Niemand weet hoe ver je kunt gaan met een papieren valuta voordat het uit de hand loopt, vooral als je de reservevaluta van de wereld bent. Je wilt niet proberen het punt te vinden waar het een probleem wordt, want dan is het allemaal voorbij… Amerika is een ongelooflijke samenleving, rijk; weet je, we hebben alles voor ons geregeld, maar dat betekent niet dat we voor onbepaalde tijd geld kunnen bijdrukken”

Aangezien het in zijn eigen belang is dat de USD de belangrijkste reservevaluta ter wereld blijft, is de mening van Buffet zeker bevooroordeeld. Maar zelfs hij stelt nu dat het lukraak drukken van de greenback tot grote problemen kan leiden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram