Bitcoin koers stabiel net onder $ 27.000 tijdens BTC Pizza Day

Pizza wordt betaald met Bitcoin

Bitcoin beleefde vandaag weer een relatief stabiele dag rond $26.900, ondanks dat het momenteel verwikkeld is in een grote machtsstrijd tussen de stieren en de beren. De Bitcoin koers zag een paar kleine uitschieters naar $ 26.536 en $27.109, maar keerde steeds vrij snel terug naar het 26.9k-niveau. Bitcoin sloot de dag af op $ 26.901 (Binance) en € 24.865 (Bitvavo).

Altcoins gaven een gemengd beeld met wat stijgers en wat dalers, maar sommigen wisten er toch nog een mooi winstje uit te persen. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

De cryptogemeenschap vierde vandaag Bitcoin Pizza Day. Dit is de eerste bekende grote Bitcoin-transactie in de geschiedenis van de crypto-scene en vond plaats op 22 mei 2010. Een crypto-gebruiker betaalde naar verluidt destijds 10.000 BTC voor twee pizza's en sindsdien is deze transactie legendarisch geworden en wordt het ieder jaar weer gevierd. Daarover verderop meer.

Een interessante echtscheidingsprocedure in de Verenigde Staten nam een verrassende wending toen de vrouw naar verluidt een aanzienlijke voorraad van 12 Bitcoins op naam van haar man vond. Ze meldde het onmiddellijk bij de rechtbank en zei dat ze niets wist van deze voorraad en dat ze geschokt was door deze ontdekking. Door deze onthulling wordt verwacht dat een aanzienlijk deel van deze investering aan de vrouw zal worden geschonken. Dit is niet het eerste bekende geval waarin een echtgenoot gedwongen werd afstand te doen van zijn BTC als het zuur werd met de wederhelft. Aangezien Bitcoin voor velen een investeringsinstrument is, zal het een groot probleem worden in echtscheidingsprocedures, aangezien partijen vorderingen en tegenvorderingen met betrekking tot de kwestie zullen indienen en er geen gecentraliseerde methode is om zeker te weten hoeveel men bezit. Het zal een moeilijk punt worden voor echtscheidingsadvocaten, dat is zeker.

Bitcoin koers beweegt rond $ 26,9k

Bitcoin handelt zijwaarts rond $ 26,9k op het moment van schrijven na wederom een wat inspiratieloze dag. De Bitcoin koers beweegt zijwaarts en lijkt geen haast te hebben met het kiezen van een richting.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27k. Het zakte meteen onder dit niveau en bleef daar praktisch de rest van de dag. De koers vond enige steun rond de $26,9k en handelde zijwaarts rond die waarde, waarbij $ 27,1k en $ 26,5k de uitersten waren vandaag.

Bitcoin staat wat onder druk van de beren, maar tot nu toe hebben ze niet veel met de koers kunnen knoeien. Er is momenteel een patstelling tussen de twee marktkrachten en de Bitcoin koers is grotendeels beperkt tot schommelingen tussen $ 26,5k en $ 27,1k. Er hebben zich al een tijdje geen grote prijsbewegingen in beide richtingen voorgedaan. Maar dit is slechts de stilte voor de storm, aangezien dit niveau voor geen van beiden een opmerkelijke mijlpaal is. Verwacht dus een grote prijsbeweging in de nabije toekomst.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 519 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,86%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins laten een wisselend beeld zien

Andere crypto koersen gaven een gemengd beeld. Opmerkelijke bewegers waren Cardano (ADA, 2,2%), Solana (SOL, -1,6%), Tron (TRX, 4,7%), Shiba Inu (SHIB, 2,5%), Avalanche (AVAX, 1,7%), Chainlink (LINK, 1,3%) en Uniswap (UNI, -2%).

Tron koers grafiek 

Bitcoin Pizza Day wordt gevierd door de Crypto gemeenschap

22 mei 2010 is de dag waarop Laszlo Hanyez de eerste bekende Bitcoin-aankoop deed voor een fysiek goed. De aankoop zelf bestond uit twee grote pizza's ter waarde van $ 40 en sindsdien is het de beroemdste folklore geworden in de korte 14-jarige geschiedenis van Bitcoin. De bezorger die de crypto als betaling accepteerde, was Jeremy Sturdivant.

Dit was de eerste keer dat de crypto werd gebruikt om iets in de echte wereld te kopen en het wordt altijd gevierd in een luchtige stemming waarin mensen herinneringen ophalen aan vroeger en zich verwonderen over hoe ver het is gekomen.

Net als voorgaande jaren vierden crypto-gebruikers vandaag feest door pizza te eten met hun dierbaren en op een foto te klikken met de hashtag #Bitcoin pizzadag. Dan zijn er debatten over wat de twee transacties op dit moment doen en wat Sturdivant deed met die 10.000 BTC die nu meer dan $ 269 miljoen waard zijn volgens de Bitcoin koers van vandaag. Ongeveer 2,5 jaar geleden was dat maar liefst $ 690 miljoen. We hebben zeker een lange weg afgelegd sinds die vroege periode.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram