Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin terug op $ 26.000 en BTC-netwerk op een na grootste NFT-hoster

NFT's op Bitcoin netwerk
Afbeeldingsbron: Shutterstock

Bitcoin (BTC) handelt momenteel net boven het belangrijke steunniveau van $ 26.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat opnieuw onder druk van de beren en die hebben nu de steun van $ 26k in het vizier. De onzekerheid omtrent het schuldenplafond en het rentebeleid van de Fed in de VS zetten de financiële markten momenteel over een breed front onder druk. De meeste Altcoins stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur ook in het rood. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

De update van NFT-vriendelijke rangtelwoorden op het Bitcoin-netwerk heeft ertoe geleid dat het netwerk na het Ethereum-netwerk de op één na populairste hostingbestemming voor NFT's is geworden. De plotselinge opkomst van het gebruik van het belangrijkste cryptonetwerk als een NFT-muntmachine heeft de use-case van Bitcoin vergroot en zal het waarschijnlijk moeilijk maken voor kleinere netwerken zoals Polygon, Cardano en Solana. Daarover verderop meer.

De voormalige topregulator voor grondstoffen in de VS heeft een vreemde mening gegeven door te stellen dat Ethereum tegelijkertijd als een effect en als een grondstof kan fungeren. Dan Berkovitz, de voormalige voorzitter van de Commodities and Futures Trading Commission (CFTC), heeft gezegd dat aangezien ETH een moeilijk te categoriseren activum is, het onder de directe jurisdictie van zowel de CFTC als de SEC kan vallen. Hoewel Berkovitz beweert dat het wettelijk mogelijk is, wordt het ook een nachtmerrie voor beide regelgevende instanties om te beslissen wanneer het onder wiens bevoegdheid valt. Hoewel Bitcoin, de belangrijkste digitale valuta, algemeen wordt aanvaard als grondstof en niet als effect, is het lot van alle andere digitale valuta's al een tijdje in het ongewisse. Effectentoezichthouders over de hele wereld geloven dat het effecten zijn en dringen aan op meer zeggenschap over deze effecten

De Bitcoin koers valt terug naar het niveau van $ 26.000

De Bitcoin koers staat op $ 26.714 (Binance) en op € 24.448 (Bitvavo) op het moment van schrijven. De cryptocurrency beweegt rond die waarde, aangezien de bears hun aanvallen op de koers intensiveerden na een korte onderbreking voor de bulls in de afgelopen dagen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de  BTC koers rond de $27,2k. Het handelde enkele uren zijwaarts voordat het om 05:20 uur 's ochtends aan een prijsdaling begon. De Bitcoin koers daalde eerst tot ongeveer $ 26,8k en handelde vele uren zijwaarts rond deze waarde. Op een gegeven moment leek het erop dat vandaag ook zou resulteren in een complete patstelling voor beide partijen, maar om 15.40 uur in de middag begon de digitale valuta verder af te glijden en testte de steun van $ 26.000 om 17.30 uur voordat hij zich stabiliseerde rond de $ 26.2 k op het moment van schrijven.

Bitcoin staat momenteel behoorlijk onder druk van de beren. De koers was er gisteren in geslaagd om boven de $27k te komen en kwam dicht bij het heroveren van de prijsweerstand van $28k. Sindsdien hebben de beren echter een behoorlijke realiteits-check uitgevoerd en sindsdien heeft de koers meer dan 7% van zijn waarde verloren. De verdediging van de steun van $ 26k is aan de gang en als de beren in staat zijn om daar doorheen te breken, zal dat waarschijnlijk de sluisdeuren openen voor nog meer verliezen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 507 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,8%.

Bitcoin koers grafiek
Afbeeldingsbron: Binance

Altcoins boeken verliezen

Ook veel andere crypto koersen stonden aan het eind van de afgelopen 24 uur in het rood. Opmerkelijke verliezers waren Ethereum (ETH, -3,5%), Binance Coin (BNB, -2,7%), Ripple (XRP, -2,3%), Cardano (ADA, -2,4%), Dogecoin (DOGE, -3,7%), Polygon (MATIC, -3%), Solana (SOL, -5%), Litecoin (LTC, -6,6%), Polkadot (DOT, -3,2%), Shiba Inu (SHIB, -5%), Avalanche (AVAX, -4,4%) en Chainlink (LINK, -3,8%).

Solana koers grafiek
Afbeeldingsbron: Binance

 

Bitcoin haalt Solana in en wordt het op een na grootste NFT-netwerk

De handige Ordinals-functie van Bitcoin heeft ertoe geleid dat het cryptocurrency-netwerk snel het op één na populairste systeem is geworden voor het inzetten van NFT's. Deze rol van het belangrijkste digitale valutanetwerk als NFT-munter was in het begin niet populaire en zelfs nu krijgt het kritiek omdat het mogelijk heeft geleid tot de recente stijging van de transactiekosten. Het lijdt echter geen twijfel dat het gebruik ervan toeneemt .

Ontwikkelaars gebruiken het BRC-20-protocol om de rangtelwoordenfunctie te gebruiken om NFT's op het Bitcoin-netwerk te implementeren. Meme-munten zijn een bijzondere hit op het netwerk en hebben inmiddels een waarde van meer dan $ 1 miljard. Het gebruik zal naar verwachting met de tijd toenemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram