Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $26.000 en Duitsland officieel in recessie

Duitsland in recessie 

Bitcoin laat de afgelopen 24 uur weer weinig volatiliteit zien. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 26.457 (Binance) en € 24.631 (Bitvavo). Op De laatste dagen beweegt de koers voornamelijk rond het $ 26k niveau, soms er wat boven en dan weer eronder. De afgelopen maand echter is de trend duidelijk neerwaarts gericht. Een maand geleden stond de Bitcoin koers nog boven $ 30.000. Ook altcoins hebben flink verloren in de afgelopen maand. De Crypto Fear & Greed indicator, die een indicatie geeft van het huidige marktsentiment in de cryptosector, staat momenteel in neutraal gebied, zoals te zien is in figuur 1. Het inspiratieloze marktsentiment beperkt zich niet alleen tot de cryptosector. Het is een fenomeen wat we momenteel zien over een breed front op de financiële markten en wat o.a. te maken heeft met onzekerheid onder beleggers over de rente, het schuldenplafond en de economie in de VS.

 

 

Crypto Fear & Greed Index
figuur 1: Crypto Fear & Greed Index

 

Ander nieuws

De Duitse economie is officieel in een recessie beland nadat uit de statistieken van de regering bleek dat de economie voor het tweede achtereenvolgende kwartaal kromp. Deze ontwikkeling zal de rest van Europa aanzienlijk beïnvloeden, aangezien Duitsland de economische ruggengraat is van de EU en Europa in het algemeen. Daarover verderop meer.

De Amerikaanse presidentskandidaat Ron DeSantis heeft, tijdens de lancering van zijn campagne voor het presidentschap, verklaard dat hij Bitcoin zal verdedigen. DeSantis wordt gezien als een van de favorieten van de Republikeinse Partij tegen voormalig president Donald Trump. Hij is momenteel de gouverneur van Florida en wordt beschouwd als een rijzende ster in de conservatieve politiek. Zijn staat van dienst met de digitale valuta-scene is over het algemeen echter nogal gemengd, aangezien hij al lange tijd een tegenstander is van de opkomst van de stablecoins en de Central Bank Digital Currency (CBDC). Hij stemde zelfs in met een recente wet die CBDC-actie in zijn thuisstaat beperkt. DeSantis is op zoek naar steun van leden van de digitale valuta-industrie en kondigde aan dat zijn kandidatuur een samenwerking is met Elon Musk, een grote pro-crypto-advocaat en bekend crypto-eigenaar. Hij heeft echter nog steeds verschillende vraagtekens rond zijn kandidatuur, omdat het er op lijkt dat hij crypto alleen maar gebruikt om zijn anti-Washington-retoriek te versterken.

Bitcoin koers stabiel boven $ 26.000

Bitcoin wisselt zijdelings van eigenaar rond $ 26.000 op het moment van schrijven. Het belangrijkste digitale activum heeft moeite om er aan vast te houden, maar het heeft enige tijd gevonden om stabiel te blijven, zelfs in al deze moeilijke marktomstandigheden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,3k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond deze waarde en vertoonde gedurende deze tijd geen tekenen van enige grote prijsactiviteit. Om 3 uur 's nachts begon de digitale valuta echter een merkbare prijsdaling te registreren en daalde van $ 26.000 tot $ 25.950. De stieren herstelden de Bitcoin koers echter prompt terug naar $ 26,2k in de daaropvolgende uren en het handelde gedurende een groot deel van de rest van de dag zijwaarts rond die waarde met zeer kleine schommelingen tussendoor.

Bitcoin probeert te stabiliseren rond de huidige niveau. Het digitale activum staat nu voor een make-or-break-situatie, aangezien het nerveus kijkt naar het $ 26.000 niveau. De beren moeten een stap onder dit niveau maken, waarna de Bitcoin koers waarschijnlijk snel richting $ 25.000 kan. De stieren worden steeds wanhopiger aangezien de beweging boven $ 30.000 meerdere keren is mislukt en nu de ene na de andere belangrijke steun voor hun ogen valt. De stieren moeten op zijn minst boven de $ 28.000 herstellen om de situatie op korte termijn te verbeteren, maar dat lijkt met de tijd minder waarschijnlijk.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 508 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,7%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren zeer stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur en bootsten de prijsactie van Bitcoin na. De enige opmerkelijke bewegers waren Ripple (XRP, 2,6%), Cardano (ADA, 0,3%), Polygon (MATIC, 2%), Litecoin (LTC, 3,6%), Cosmos (ATOM, 0,4%) en Stellar (XLM, 1,6%).

Ripple koers grafiek 

De Duitse economie belandt in een recessie

Het Duitse bbp daalde dit kwartaal met ongeveer 0,3%, wat de vrees bevestigde dat het de tweede opeenvolgende 3 maanden van krimp zou ingaan. Dit betekent dat ons buurland hierdoor nu officieel in een recessie verkeert.

Duitsland is de grootste economie in de Europese Unie en het nieuws over de recessie zal niet lichtvaardig worden opgevat door de rest van de regio. De aanhoudende oorlog in Oekraïne zal ook de kansen op onmiddellijk herstel temperen.

Over de invloed hiervan op de cryptomarkt verschillen de meningen, omdat sommigen denken dat het goed zou kunnen zijn voor de grotere belangen van digitale valuta. Anderen waren niet zo optimistisch, want als een recessie betekent dat er een gebrek is aan kapitaal in de economie, dan zou dat wel eens schadelijk kunnen zijn voor investeringen in het algemeen, inclusief crypto.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram