Technische analyse Bitcoin: gematigd optimistisch maar vinger aan de pols

Technische Analyse Bitcoin koers

Bitcoin technische analyse 10-7-20

Met een turbulente week in zowel cryptomarkten als traditionele markten, is het noodzakelijk om regelmatig een up-to-date blik op de markten te werpen. Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken hoe de Bitcoin koers er technisch bij ligt en enkele toekomstige voorspellingen extrapoleren voor de korte, middellange en lange termijn.

Korte termijn vooruitzicht Bitcoin koers

Met korte termijn bedoelen we op een tijdsbestek dat candles gebruikt die elk 1 uur duren. Dit zou ons wat moeten kunnen vertellen over de BTC koersontwikkeling de komende uren en dagen. Hieronder zien we de 1-uur Bitcoin-grafiek.

bitcoin koers grafiek 

Zoals u kunt zien, zijn we een paar dagen bezig geweest met het invullen van deze wig / vlag. Het ding met deze patronen is dat ze vaak niet de een of de andere kant op leunen. De beste gok voor de bitcoin koers de komende dagen en uren zou dan ook zijn dat we zijwaarts blijven bewegen.

Voor de korte termijn is het vooruitzicht dus neutraal. Hoewel er hier niets extreems te voorspellen is, kan je het patroon toch in je voordeel gebruiken op basis van de manier waarop de koers uit het patroon breekt. Als de BTC koers naar boven of naar beneden uitbreekt dan kun je uitgaan van een korte-termijntrend in de betreffende richting.

Op dit moment zien we niets bijzonders in dit tijdsbestek en verwachten we een rustige zijwaartse beweging.

Middellange termijn

Voor het perspectief op middellange termijn kijken we naar een grafiek met 4 uur-candles. Deze grafiek zou ons een goed idee moeten geven van wat er de komende dagen gaat gebeuren met de bitcoin koers. Hier is de grafiek waar we naar kijken voor de middellange termijn.

bitcoin koers grafiek 

Dit tijdsbestek laat ook het vlagpatroon zien dat we op korte termijn zagen. Ook hier moeten we wederom een ​​vrij neutraal standpunt innemen. Het feit dat we de hoogtepunten van augustus niet hebben hersteld en dat niet eens echt hebben geprobeerd, is enigszins ontmoedigend.

We zullen het echter pas zekerheid krijgen over de te nemen richting als we het vlagpatroon dat we momenteel vormen, doorbreken. Met 4 aanrakingen aan de onderkant van deze driehoek, zou je denken dat de volgende zet een doorbraak aan de bovenkant zal zijn. We zouden echter net zo goed weer van bovenaf kunnen worden afgewezen en nog een tijdje in het vlagpatroon kunnen blijven. Met de MA-lijn als ondersteuning en de Stoch RSI dichtbij de bodem en klaar om te draaien, is deze visie over het algemeen optimistisch, maar nog steeds vol onzekerheid.

Langetermijn vooruitzicht voor de BTC koers

De lange termijn BTC-grafiek is er een die veel aantrekkelijker is. Deze grafiek zal worden bekeken met 1-dags candles. Met deze weergave krijgen we een idee van wat we de komende dagen en weken kunnen verwachten voor de koers van Bitcoin.

bitcoin koers grafiek 

Deze grafiek geeft ons een veel duidelijker beeld van wat er op de lange termijn met Bitcoin gebeurt. We beschouwen deze chart als erg bullish, hoewel het een korte-termijn daling laat zien naar eerdere ondersteuningsniveaus.

Zoals je kunt zien, heeft Bitcoin zich zeer goed hersteld en heeft het goed gepresteerd temidden van wereldwijde onrust en volatiliteit op de markten. BTC heeft consequent hogere dieptepunten laten zien, zij het dat dat nu resulteert in enigszins neutrale prijsactie. Het goede nieuws is dat Bitcoin op dit moment absoluut niet overbought is. We verwachten dat Bitcoin zal blijven stijgen en steeds hogere dieptepunten zal blijven neerzetten.

Factoren om te overwegen de komende tijd

De komende tijd blijft het extra belangrijk om kennis te nemen van de huidige gebeurtenissen. Met zoveel gaande in de wereld, zullen markten, waaronder cryptocurrency en traditionele markten, zeker worden beïnvloed. Zorg ervoor dat je je vinger aan de pols houdt van de wereldeconomie en dat je bereid bent om in een oogwenk posities aan te passen.