Skip to main content

Bitcoin nieuws

Prijzen van Miladys NFT’s stijgen door de meme-tweet van Elon Musk

Elon Musk met Milady NFT
afbeeldingsbron: cryptorank.io

 

Terwijl Bitcoin en Ethereum binnen een krap bereik blijven handelen, barsten andere meme-munten en nu NFT's op grote schaal uit. Misschien is het niet het gezondste teken voor een markt, maar er is legitieme vermoeidheid van handelaren tijdens een zijwaartse markt. Mensen worden het beu om tokens binnen een klein bereik te verhandelen en willen het groots maken met een aantal under-the-radar-tokens.

Een voorbeeld hiervan was eerder deze week toen Elon Musk, CEO van Tesla, een meme plaatste op zijn sociale media platform Twitter. De meme zelf had weinig om het lijf en tenzij je deze specifieke gemeenschap kent, zou je het wellicht niet begrijpen. Dit is de tweet die Elon plaatste: 

Milady tweet van Elon Musk

 

De meeste cryptohandelaren zouden de afbeelding meteen moeten herkennen als een Milady NFT. Deze NFT-collectie heeft zijn eigen cult-aanhang, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat de prijzen van deze NFT's enorm zijn gestegen na de tweet van Musk. Op het moment van de tweet hadden Miladys NFT's een bodemprijs van ongeveer 3,4 ETH. Kort daarna schoten de prijzen van de NFT's omhoog met meer dan 200%, waarbij elke NFT een prijs eiste van meer dan $ 13.700.

Musk heeft krachtige controle over de Meme Traders

Het begon in 2021 toen Musk de meme-token DogeCoin naar investeerders over de hele wereld pompte. Binnen een paar dagen was Doge van een complete grap van een project uitgegroeid tot een van de grootste crypto's ter wereld qua marktkapitalisatie. Musk stuurde de Doge koers helemaal naar bijna $ 1,00 voordat het in de jaren daarna terugliep en investeerders voor zichzelf liet zorgen.

De Miladys NFT's waren altijd enigszins populair, maar nu zijn ze teruggekeerd naar hun eerdere prijsniveaus. Het is gewoon weer een herinnering aan hoeveel invloed Musk heeft op crypto's en aandelen. Terwijl Musk zich waarschijnlijk niet realiseerde hoe groot zijn impact op de Miladys NFT's zou zijn.

De stap hoger komt op de hielen van Pepe Coin (PEPE) die de afgelopen weken de krantenkoppen domineerde. Deze meme-munt kwam uit relatieve onbekendheid en werd een van de populairste munten in 2023. Door de plotselinge stijgingen schreeuwen handelaren in meme-munten om de volgende parabolische beweging. Hoewel dit geen ideale strategie is, heb je maar één grote hit nodig om levensveranderend geld te verdienen. Het gebeurde de afgelopen weken met Pepe en nu gebeurde het met de Miladys NFT-collectie. Er worden miljonairs gecreëerd, dus naar welke meme-munt kijk jij als volgende?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram