Skip to main content

Bitcoin nieuws

Peter Schiff begint NFT-collectie, crypto gemeenschap reageert met memes

Peter schiff meme 

De beroemde Bitcoin-criticus Peter Schiff wil zijn eigen, op BTC gebaseerde, NFT-collectie lanceren. Schiff is een bekende Gold-bug en heeft een publieke persoonlijkheid  met een schare volgelingen ontwikkeld door het bekritiseren van de opkomst van de digitale valuta-scene, evenals op fiat-valuta's zoals USD, EUR, GBP en andere. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers stabiel boven $ 26.600

Bitcoin handelt, op het moment van schrijven, gestaag boven het $26,6k niveau. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie kijkt voorzichtig over zijn schouder, ook al lijken de zaken momenteel stabiel. Altcoins waren ook extreem stabiel en vertoonden aan het einde van de afgelopen 24 uur vrijwel geen verandering. Daarover verderop meer.

De Bitcoin koers beweegt momenteel zijwaarts rond het 200 weeks voortschrijdend gemiddelde, wat de bijzondere situatie laat zien waar de markt zich momenteel in bevindt. Dit is de langste berekening van het voortschrijdend gemiddelde die in de statistiek wordt gebruikt en omvat ongeveer 1400 dagen aan gegevens of 3,8 jaar. Het valt nog te bezien hoe de Bitcoin koers op deze ontwikkeling reageert, zelfs nu de macro-economische omstandigheden over de hele wereld blijven verkrappen en de detailhandel bearish blijft.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.8k. Het startte direct met een klein verlies tot ongeveer $ 26,6k voordat het binnen een paar uur snel weer herstelde naar $ 26,8k. Dit was het begin van een bekende trend voor een groot deel van de rest van de dag. De Bitcoin koers schommelde tussen $ 26,6k en $ 26,8k en toonde geen overtuigende beweging in welke richting dan ook. Er waren zelfs geen uitzonderingen op deze regel, aangezien de markt vandaag over het algemeen allergisch was voor elke prijsverandering.

Bitcoin beweegt nu al het grootste deel van de afgelopen twee weken zijwaarts tussen $ 26.000 en $ 27.000. Er is geen duidelijke indicatie op welke manier de wind in dit geval zal waaien, maar de verwachting is dat de beren in ieder geval snel genoeg zullen proberen de steun van $ 26k aan te vallen. De aanwezigheid van Bitcoin koers rond het 200-weeks voortschrijdend gemiddelde maakt het nog interessanter.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 517 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Ook altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur zeer stabiel. De enige opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ripple (XRP, 1,5%) en Unus Sed (LEO, -1,5%) en dat was het het dan ook. Er waren verder geen grote koersuitslagen in beide richtingen.

Ripple koers grafiek 

Peter Schiff kondigt NFT-collectie aan, Crypto Community reageert met memes

Het is gebeurd! Peter Schiff kondigde recent aan dat hij een NFT-kunstcollectie uitbrengt, ook dat op het Bitcoin ordinals-protocol. Het antwoord van de cryptogemeenschap was als volgt:

twitter meme

Voor de context, dit is wat Schiff tweette over NFT's:

Beeple nft 

Maar het is onwaarschijnlijk dat Schiff zijn steun voor goud heeft opgegeven. Hij gelooft dat de enige goede waardeopslag op de lange termijn goud en ander edelmetaal zal zijn. Maar nu probeert hij in de NFT-scene te komen, zelfs nadat hij het keer op keer waardeloos heeft genoemd.

De cryptogemeenschap was verbijsterd over deze beslissing van Schiff, omdat bekend is dat hij gerichte aanvallen op crypto uitvoert en naar verluidt er een oprechte hekel aan heeft. Velen dachten dat het oplichterij was voordat ze zagen dat de tweet afkomstig was van Schiffs eigen persoonlijke Twitter-account.

Even denk je dat Schiff zich tot de cryptosector heeft bekeerd, maar in werkelijkheid, als je beter kijkt, zie je dat de NFT-collectie helemaal draait om goud dat zegeviert over andere activavormen en opnieuw de koning van de waardeopslag wordt. Het zou een oefening kunnen zijn om zowel NFT's als Bitcoin te bespotten, aangezien de NFT wordt geslagen op het Bitcoin Ordinals-protocol. Het feit dat hij ondanks dat, toch nog steeds Bitcoin gebruikt, maakt echter de zaak van Bitcoin duidelijk sterker en versterkt ook de ordinals en hun groeiende populariteit verder.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram