Altcoin nieuws - Stably USD, de nieuwe stablecoin op het Bitcoin netwerk

Cryptocurrency nieuws

Voor nog een week op rij blijft de Bitcoin koers stabiel binnen het bereik van $26.000 - $27.000. Het lijkt erop dat, nadat de eerste golf van crypto-enthousiasme, veroorzaakt door de opkomende bankencrisis, is afgekoeld, het blockchain-ecosysteem een deel van de dynamiek heeft verloren die de crypto koersen de afgelopen maand deed stijgen. Deze week zijn de koersen van de meeste grote altcoins gedaald of zeer bescheiden gestegen. Desondanks slaagden sommige altcoins erin om uitstekend te presteren, en de algehele vooruitzichten voor de altcoin-markt blijven extreem optimistisch. Laten we zonder verder oponthoud eens kijken naar het meest interessante altcoin-nieuws van de afgelopen 7 dagen!

 

 

Bitcoin krijgt eindelijk zijn eerste stablecoin

Stablecoins zijn een van de belangrijkste pijlers van de blockchain-industrie, maar het stablecoin-ecosysteem evolueert voortdurend. Een nieuwe grote mijlpaal in de geschiedenis van stabiele cryptocurrencies werd donderdag bereikt, toen de allereerste, op Bitcoin gebaseerde, stablecoin werd gelanceerd die gebruik maakte van het baanbrekende Ordinals-protocol.

Stably USD logoDe stablecoin die is uitgegeven door het bedrijf Stably heet Stably USD (#USD) en is gebouwd met de BRC-20-tokenstandaard. Stably USD claimt volledig onderpand te hebben en 1:1 gedekt te zijn door Amerikaanse dollars op een rekening die onder toezicht staat van een door de VS gereguleerde bewaarder.

Volgens Stably zal de belangrijkste use-case van de op BTC gebaseerde stablecoin het bieden van een betrouwbare en efficiënte betaalmethode zijn, evenals goedkope on-ramping/off-ramping voor het snelgroeiende BTC Ordinals-ecosysteem, dat al verschillende tokens, NFT-platforms en zelfs gedecentraliseerde exchanges en DeFi-oplossingen omvat.

Sommige experts zijn echter sceptisch over de nieuwe op Bitcoin gebaseerde stablecoin. Sommige analisten hebben erop gewezen dat, ondanks het feit dat Stably USD een maximale voorraad heeft van $ 69.420 biljoen, on-chain-analyse aantoont dat het gereserveerde adres dat wordt vermeld in de officiële documentatie van de stablecoin, minder dan 0,01 BTC opslaat, ter waarde van ongeveer $ 220, wat de geloofwaardigheid van Stably USD in twijfel trekt. 

Tron kondigt een nieuw partnerschap aan dat de TRX koers doet stijgen

Tron (TRX) was ooit een van de meest geliefde altcoins ter wereld, maar in de loop der jaren is de populariteit van TRX afgenomen. Nu lijkt het erop dat de situatie verandert. In de afgelopen 7 dagen is de TRX koers met bijna 8% gestegen, wat Tron de best presterende grote altcoin van de afgelopen week maakt. Doordat de concurrenten van Tron de week in het rood eindigden, is TRX naar de 11e plaats gestegen op de lijst van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie, en zou binnenkort de top 10 kunnen betreden.

De belangrijkste reden voor de plotselinge stijging van de TRX-prijs lijkt de onlangs aangekondigde samenwerking tussen Tron DAO en Nansen, een van de toonaangevende blockchain-gegevens- en onderzoeksbedrijven ter wereld. Dankzij de samenwerking hebben Tron-ontwikkelaars eenvoudig toegang tot enorme hoeveelheden realtime on-chain data.

Sommige on-chain analisten wijzen er echter op dat de huidige bullish piek in de TRX koers wordt toegeschreven aan meer fundamentele redenen dan alleen de aankondiging van Nansen. Volgens gegevens verzameld door AltRank, is Tron een van de beste altcoins op de markt als het gaat om on-chain-statistieken zoals daadwerkelijk dagelijks gebruik en het aantal actieve gebruikers, wat betekent dat TRX momenteel mogelijk ondergewaardeerd is en dat daardoor de Tron-rally waarschijnlijk wordt vervolgd.

Tron koers grafiek 

SHIB koers blijft dalen ondanks positieve netwerkgegevens

Shiba Inu-beleggers hebben nog steeds niet veel redenen voor optimisme. In de afgelopen 7 dagen is de SHIB koers met nog eens 2% gedaald, waardoor een van de meest populaire meme-munten is gedaald naar de 15e plaats op de lijst van de grootste cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

Volgens on-chain data bruist het SHIB-netwerk nog steeds van activiteit. Vooral het SHIB-testnet ervaart recordtransacties als gevolg van de intense tests van Shiba Inu's vlaggenschipproject Shibarium. Veel investeerders verliezen echter hun geduld omdat er nog steeds geen officiële datum is met betrekking tot de uitrol van Shibarium op het SHIB-mainnet.

Ondanks het feit dat sommige on-chain data er positief uitzien voor Shiba Inu, zijn andere statistieken niet zo optimistisch. Volgens sommige analisten hebben meer dan 1 miljoen SHIB-houders geld verloren bij hun Shiba Inu-aankoop, aangezien de meme-munt momenteel met 90% is gedaald ten opzichte van het hoogste punt ooit.

Wat nog zorgwekkender is voor Shiba Inu-investeerders, is het feit dat SHIB-walvissen hun tokens naar beurzen beginnen te verplaatsen. Onlangs merkten on-chain-analisten op dat een van de SHIB-walvissen 500 miljard tokens ter waarde van bijna $ 5 miljoen naar de HotBit-exchange verplaatste. Omdat het slechts een van de vele soortgelijke transacties is die de afgelopen week zijn geregistreerd, zijn veel SHIB-houders bang dat wanneer de walvissen hun tokens gaan verkopen, de Shiba Inu koers nog verder zal dalen.

SHIB koers grafiek 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram