Waarom Stably USD goed is voor de Bitcoin (BTC) koers

Stably USD logo en in tekst 

Stably USD mag zich de allereerste stablecoin noemen die wordt gelanceerd op het Bitcoin (BTC) netwerk. Deze munt maakt gebruik van het Bitcoin Ordinals-protocol, waarmee innovatieve toepassingen op het netwerk kunnen worden gerealiseerd via de BRC-20 tokenstandaard. De nieuwe ontwikkelingen zijn goed voor het netwerk en kunnen potentieel veel volume naar Bitcoin brengen wat goed kan zijn voor de koers. Lees hier meer over waarom dat zo is. 

 

 

Stablecoins bieden investeerders en traders op handelsplatformen een stabiel alternatief ten opzichte van de volatiele cryptocurrencies. De stabiele munten geven beleggers de mogelijkheid om bijvoorbeeld tijdelijk uit bitcoin te stappen en later weer in te stappen zonder het vermogen direct in valuta's zoals de euro of dollar uit te laten keren. Dit betekent dat het vermogen van de blockchain afgehaald moet worden, wat extra complicaties, kosten en met name tijd met zich mee kan brengen. Door stablecoins, zoals Stably, te gebruiken kunnen investeerders gebruikmaken van de stabiliteit van valuta’s en tegelijkertijd de voordelen van een decentraal betalingsnetwerk toepassen. De verwachting is daarom ook dat de stabiele munten een grote hoeveelheid vermogen over de tijd kunnen aantrekken naar het Bitcoin netwerk. 

Stablecoins behoren al tot een van de meest gebruikte munten, straks ook op Bitcoin?

Stabiele munten zoals Tether USD (USDT) en USD Coin (USDC) behoren al tot een van de meest gebruikte munten in de markt. Zo wordt er in USDT alleen al op dagelijkse basis bijna $15 miljard verhandeld. Deze stablecoins bevinden zich voornamelijk op het Ethereum (ETH) netwerk. Met de lancering van een stabiele munt op Bitcoin, kunnen we meer volume verwachten wat de koers van BTC ten goede kan komen. 

Stably USD Tweet

Handelen op het Bitcoin netwerk met stablecoins

De toenemende populariteit omtrent het Bitcoin Ordinals protocol en de BRC-20 token standaard, maakt het in de toekomst mogelijk om wellicht volwaardige decentrale handelsplatformen, ook wel decentralised exchanges (DeFi) op het netwerk te draaien. Hierbij spelen stablecoins een belangrijke rol om de handelsplatformen van stabiele handelsparen te voorzien. Dit kan ervoor zorgen dat in de toekomst meer handel direct op het netwerk zal plaatsvinden, wat zorgt voor een toename in de vraag naar bitcoin. Om namelijk te handelen op het netwerk zullen gebruikers netwerkkosten moeten betalen in BTC. Dit is vergelijkbaar met wat we op andere netwerken zien die al veel DeFi toepassingen gebruiken zoals Ethereum, Cardano (ADA) en Solana (SOL). Het mag duidelijk zijn dat de technische ontwikkeling omtrent het Ordinals protocol, BRC-20 standaarden en stablecoins zoals Stably USD het Bitcoin netwerk klaarmaken voor een nieuwe opmars.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram