Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt sterk boven $27.000 na deal schuldenplafond VS

Twee zakenmannen schudden handen na maken van deal 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 27.663 (Binance) en € 25.836 (Bitvavo). De BTC koers maakte gisteren een stevige stijging door, nadat bekend werd dat er in de Verenigde Staten een akkoord was gesloten over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Bitcoin wist zelfs heel even boven $ 28k uit te komen, waarna het weer wat terugviel. Altcoins gingen ook over een breed front omhoog, maarde meesten konden de winst van Bitcoin niet evenaren. Daarover verderop meer.

Ander nieuws

Het algehele positieve sentiment op markten over de hele wereld werd gedreven door de laatste wanhopige deal die werd gesloten tussen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn Republikeinse tegenstander, de leider van de meerderheid in het Huis van Afgevaardigden. Biden deed naar verluidt verschillende concessies aan zijn tegenstanders om dit mogelijk te maken, terwijl de VS steeds dichter bij een default kwamen. Daarover verderop meer.

Een advocaat die ChatGPT gebruikte om zijn juridische argumenten te maken en de AI-bot wat achtergrondonderzoek liet doen, werd door de rechtbank onder handen genomen. De rechtbank noemde zijn werk 'nep' en berispte hem streng. Steven Schatz, de advocaat in kwestie is een medewerker van het New Yorkse advocatenkantoor Levidow, Levidow en Oberman gebruikten de AI-chatbot uitgebreid bij het indienen van een eenvoudige letselschadeclaim tegen Avianca Airlines. Maar zodra hij zijn redenering op de vloer begon, merkte de rechter verschillende flagrante feitelijke onnauwkeurigheden en fouten in zijn werk op, wat de rechter ertoe bracht tussenbeide te komen en ernaar te vragen. De advocaat gaf uiteindelijk in een beëdigde verklaring toe dat hij ChatGPT voor onderzoek had gebruikt en dat hij daar spijt van had. Dit is een herinnering voor veel jonge professionals die er zijn dat, hoewel AI vrij krachtig is, het zich nog steeds in een leercurve bevindt en dat het enige tijd zal duren voordat het voor dergelijke praktische toepassingen kan worden gebruikt.

De Bitcoin koers herstelt zich sterk richting $ 28.000

Bitcoin wisselt van eigenaar rond $ 27,6k op het moment van schrijven na een goed herstel in de afgelopen 48 uur. De koers kon korte tijd zelfs boven de $ 28.000 stijgen, maar is sindsdien op zijn schreden teruggekeerd.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,3k. Het handelde een paar uur zijwaarts voordat het om 20.00 uur 's avonds aan een prijsstijging begon. Het steeg iets naar $ 27,5k en bleef daar nog een paar uur tot rond middernacht toen het echt begon op te stijgen. De stieren waren onstuitbaar en de Bitcoin koers steeg tot boven de $ 28k en bleef stijgen tot hij om 02.30 uur 's nachts $ 28,4k bereikte. Verdere vooruitgang bleek echter moeilijk te zijn, en de cryptocurrency zakte terug naar $28k en bleef daar het grootste deel van de dag. Om 16:20 uur begon de Bitcoin koers verder terug te glijden en plaatste daarbij een slot van ongeveer $27,6k.

Bitcoin boekte een solide bullish prestatie in de afgelopen 48 uur en dat kan zijn momentum in de nabije toekomst veranderen als de stieren het kunnen volhouden. De Bitcoin koers moet in de nabije toekomst blijven stijgen en overtuigend boven de $ 28k zien te komen. Anders zullen de beren in staat zijn om snel te herstellen en de winst van de afgelopen twee dagen teniet te doen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 546 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken kleine winsten

Andere crypto koersen stegen ook in de afgelopen 48 uur, maar konden over het algemeen niet zo sterk opwaarderen als de Bitcoin koers. Opmerkelijke stijgers waren Ethereum (ETH, 2,1%), Binance Coin (BNB, 0,8%), Ripple (XRP, 2,1%), Litecoin (LTC, 0,8%), Cosmos (ATOM, -0,3%) en Uniswap (UNI, 0,9 %).

Ethereum koers grafiek 

Er is een deal in de VS om het schuldenplafond te verhogen

De Amerikaanse president Joe Biden en de leider van de House Majority, Kevin McCarthy, zijn in principe overeengekomen om het schuldenplafond van het land te verhogen en het land te redden van een mogelijk faillissement. Het vorige schuldenplafond was maar liefst 31,4 biljoen dollar en zal nu met nog veel meer biljoenen stijgen.

Zowel de president als de leider van de meerderheid van het huis begaven zich op Twitter om deze beslissing aan te kondigen en als gevolg daarvan liggen de VS op schema om aan hun schuldverplichtingen te voldoen. De stap zelf wordt in veel kringen bekritiseerd, omdat het vergelijkbaar is met het nog verder verwateren van de dollar in het licht van een dreigende financiële crisis die de banksector hard treft. De inflatie zal naar verwachting weer toenemen naarmate de effecten van een verhoging van het schuldplafond voelbaar worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram