Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers zakt onder $27k terwijl Binance ontslagen aankondigt

werknemers die worden ontslagen bij Binance als gevolg van de dalende Bitcoin koers 

De Bitcoin koers beweegt momenteel rond $27k, na een licht dalende dag. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie vindt het opnieuw moeilijk om duurzame winsten te boeken en de dreiging van een verdere correctie blijft bestaan. De koers dipte vandaag even naar $ 26.840, maar staat op het moment van schrijven op $ 27.023 (Binance) en € 25.278 (Bitvavo). Altcoins hadden ook niet zo’n goede dag en verloren over een breed front. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Cryptobeurs Binance heeft een nieuwe ontslagronde aangekondigd nu de aanhoudende bearmarkt voortwoekert en de regelgeving steeds uitdagender wordt. De grootste beurs voor digitale valuta doet zijn best om te voldoen aan nieuwe regelgeving, vooral in Europa en Noord-Amerika, maar krijgt voortdurend kritiek op zijn gebrek aan vooruitgang. Daarover verderop meer.

De federale effectentoezichthouder SEC heeft naar verluidt een schikking getroffen in een zaak over handel met voorkennis bij crypto-exchange Coinbase. Ishan Wahi, de productmanager van de beurs, spande samen met zijn broer samen om via voorkennis kleinere cryptocurrencies te pompen en te dumpen. Het is een vrij bekende zaak, omdat de broers Wahi zeer brutaal waren in hun pogingen en weinig deden om dit criminele gedrag te verbergen. Ze richtten zich vooral op nieuw genoteerde munten op de marktplaats omdat het beursaanbod een serieuze prijsactie betekende. Ishan Wahi verdiende miljoenen, maar hij moet nu het geld terugbetalen dat beleggers zijn kwijtgeraakt, plus rente. Bovendien hangt hem voor dit criminele gedrag een gevangenisstraf van 24 maanden boven het hoofd. Jongere broer Nikhil Wahi kreeg 10 maanden omdat hij geen werknemer van Coinbase was. De Wahi-broers zullen herinnerd worden voor het gebruik van memes op Discord om tokens te pompen en te dumpen, wat nu meme-materiaal is in de cryptoscene.

De Bitcoin koers worstelt om boven $27k te blijven

Bitcoin gleed eerder vandaag onder de belangrijke $27k steun. De koers had aan het begin van deze week enkele bemoedigende winsten geboekt, maar heeft nu moeite om die winsten vast te houden.

De laatste 24 uur begon de BTC koers op ongeveer $27,7k. Het handelde enkele uren zijwaarts rond die waarde met weinig verandering, maar om 6:30 uur in de ochtend begon de digitale munt aan een opmerkelijke prijsdaling. De Bitcoin koers vond steun op $27,1k en handelde daar de rest van de dag nerveus. Vlak voor sluitingstijd daalde de koers van Bitcoin echter nog verder en gleed onder de belangrijke $27.000 steun.

De nervositeit van Bitcoin beleggers wordt momenteel goed weerspiegelt in de Bitcoin koers. Op zondag en maandag zag het er vrij zeker uit, toen het een beweging maakte naar $28k en er zelfs even boven kwam. Nu de koers echter onder de $27k zakt, zijn de meeste winsten tenietgedaan en de beren kijken uit naar een snelle terugkeer in de markt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer 522 miljard dollar en het aandeel van Bitcoin in de handel bedroeg 47,8%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

De meeste andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur flink lager: Ethereum (ETH, -2,1%), Binance Coin (BNB, -2,1%), Ripple (XRP, -3,5%), Solana (SOL, -2,6%), Litecoin (LTC, -3,2%), Polkadot (DOT, -2,8%), Shiba Inu (SHIB, -3,7%), Avalanche (AVAX, -2,7%), Cosmos (ATOM, -3,3%) en Uniswap (UNI, -2%).

AVAX koers grafiek 

Binance kondigt nieuwe ontslagronde aan onder druk van westerse regelgeving

Binance wil zijn totale personeelsbestand in de komende weken met 20% inkrimpen, zo blijkt uit berichten. De grote crypto-exchange hield eerder vol dat het geen werknemers zou ontslaan, maar wordt daar nu toe gedwongen. De belangrijkste reden voor de gemelde ontslagen is de aanhoudende berenmarkt, maar er is ook een andere kracht aan het werk: toezichthouders.

Voor veel toezichthouders in Noord-Amerika en Europa is Binance een zondebok voor alles wat met crypto te maken heeft. Het is ontstaan in China en is in een hoog tempo gegroeid en accumuleert macht, dat is zeker. Het kan worden gereguleerd, want onlangs dwongen de autoriteiten het om belangrijke op privacy gerichte munten van de lijst te schrappen. Maar dit zal naar verwachting niet genoeg zijn en CEO Changpeng Zhao maakt zich zorgen over de toekomst. De organisatie groeit echter nog steeds en het personeelsbestand is de afgelopen 3 jaar bijna verdrievoudigd. Verwacht wordt dat het deze expansie zal voortzetten, zij het op een rustiger tempo vanaf nu.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram