Skip to main content

Bitcoin nieuws

Aantal nieuwe Bitcoin Wallet-adressen bereiken het hoogste punt in twee jaar nu China adverteert voor crypto

crypto in China 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Het aantal nieuwe Bitcoin-wallet-adressen heeft een hoogste punt in 2 jaar bereikt, mogelijk gevoed door een campagne van de Chinese overheid waarin ze pleiten voor de cryptocurrency-sector. Deze bevindingen werden onthuld door een marktanalist met de naam Cole Gardner in een reeks tweets op het populaire microblogging-platform Twitter.

Bitcoin-adressen zijn als bankrekeningnummers, maar in plaats van een door de bank gegenereerd nummer dat aan uw ID-kaart is gekoppeld, zijn Bitcoin-adressen grote combinaties van cijfers en andere tekens die aangeven hoeveel Bitcoin van wie is. Als het aantal Bitcoin-adressen in de loop van de tijd toeneemt, betekent dit grotendeels dat het aantal mensen dat de cryptocurrency bezit, ook toeneemt. Dit betekent op zijn beurt dat de algehele acceptatie en het gebruik van Bitcoin ook een aanzienlijke stijging kent, wat bijdraagt ​​aan de groei van de crypto-sector.

Nieuwe adressen stijgen met ongekende snelheid

In een reactie op het toenemende aantal Bitcoin-adressen, toonde Garner aan dat er recent alleen al in één dag meer dan 22.000 nieuwe adressen aan het netwerk zijn toegevoegd, wat veel groter is dan het gemiddelde aantal van ongeveer 5.000-10.000 per dag. Hij deed deze ontdekkingen met behulp van een eenvoudige tool van de analytics-website Glassnode.

Deze bevinding kwam naar buiten nadat analist Willy Woo ook een piek in activiteit in de generatie van nieuwe Bitcoin-portefeuilles in het netwerk had opgemerkt. Woo wees er ook op dat deze activiteit niet werd weerspiegeld in de huidige bitcoin koers en daarom kan deze in de toekomst enige herwaardering meemaken, aangezien veel van deze nieuwe portefeuilles zullen proberen BTC te kopen nu het nog redelijk gewaardeerd is en nog ver verwijderd van z’n all-time high.

China adverteert voor de crypto-sector

Een deel van de reden waarom er de laatste tijd zoveel nieuwe  BTC wallet-adressen zijn bijgekomen, is het feit dat de Chinese regering, die voorheen altijd zeer kritisch was in z’n beoordeling van de sector, nu een ommekeer heeft gemaakt in het voordeel van de crypto-sector.

Garner tweette:

“Vorige week begon de Chinese regering een gecoördineerde marketingcampagne om de psyche van Chinese retailbeleggers te richten op crypto. Ja, dit gebeurt echt, "

Nu gaan de meeste regeringen, vooral de geheimzinnige zoals die in China, meestal niet gemakkelijk in de modus voor volledige openbare advertenties. Vooral ook omdat velen van hen cryptocurrency zien als een bedreiging voor de kracht van de lokale valuta. China is ook verwikkeld in een handelsoorlog met de Verenigde Staten en deze strijd tussen de grootste en de op een na grootste economie van de wereld zal naar verwachting enige tijd duren. Zowel China als de VS zullen daarom proberen hun lokale valuta stabiel te houden terwijl de oorlog zich afspeelt. China heeft cryptocurrencies altijd officieel verboden, maar een aanzienlijk aantal deals vindt plaats d.m.v. Bitcoin via Chinese handelaren, aangezien de regering de andere kant op heeft gekeken. Het land heeft ook zwaar geïnvesteerd in mining-faciliteiten voor cryptocurrency en heeft grote miners van over de hele wereld gestimuleerd om in het land te investeren en te profiteren van de goedkope stroom die worden geproduceerd door grote energie centrales van de overheid. Het lijkt erop dat China naar de cryptocurrency- en blockchain-sectoren kijkt om een technische voorsprong te krijgen op de rest van de wereld naarmate het zijn invloed in de regio en daarbuiten vergroot. Het nieuwe Chinese zijderoute-project dat meer dan 20 landen in Azië en zelfs Europa met elkaar verbindt, maakt deel uit van deze uitbreiding van invloed.

Conclusie

Deze aanzienlijke interesse en investering in de crypto-sector werpt al zijn vruchten af en als de groei aanhoudt, staat ons in de nabije toekomst misschien een stijging van de Bitcoin koers te wachten. Het lijkt daarom een ​​goed moment om in de sector te investeren, maar men moet voorzichtig zijn en alleen cryptovaluta kopen van gerenommeerde exchanges en brokers om mogelijke online oplichting te voorkomen.