Bitcoin koers op weg naar $ 40.000 volgens bekende technisch analist

Bullmarkt in de Bitcoin koers is begonnen 

De Bitcoin koers blijft rond het niveau van $ 27.000 bewegen. De afgelopen twee dagen was de ondergrens voor de koers $ 26.500 en de bovengrens lag ongeveer op $ 27.400. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers koers op $ 27.141 (Binance) en € 25.136 (Bitvavo), na vannacht even de $ 26,5k te hebben aangetikt.  Ondanks de weinig inspirerende koersactie lijkt de situatie toch langzaam te verbeteren voor de bulls.

Technisch analist Francis Hunt, alias The Cryptosniper, gelooft dat we ons, sinds het begin van dit jaar, in de eerste fase van een nieuwe crypto-bullmarkt bevinden. In zijn laatste video update geeft hij aan dat hij de komende maanden een gematigd positieve koersactie verwacht voor Bitcoin, die de koers tot ruim $ 40k kan brengen. Vervolgens kan er een flinke correctie komen waarna de aanval op het oude all-time high serieus zal kunnen beginnen. Tegen die tijd zullen we ons echter waarschijnlijk reeds in 2024 bevinden, wanneer ook het nieuwe Bitcoin halving event zal plaatsvinden.

Wellicht kan dus de komende weken de weg naar boven langzaam weer gevonden worden en kunnen we een hernieuwde poging wagen om het $ 30k niveau definitief te breken.

Andere crypto koersen waren over het algemeen licht hoger in de afgelopen 24 uur. Daarover verderop meer.

De Crypto Fear & Greed indicator staat precies neutraal op 50 en de Bitcoin dominantie is op dit moment 44,2%.

Crypto Fear & Greed Index 

Ander Crypto nieuws

Er wordt tegenwoordig in steeds meer echtscheidingszaken gestreden om cryptocurrency reserves. Dit resulteert in een toenemende vraag naar echtscheidingsadvocaten die geletterd te zijn in crypto en die om kunnen gaan met de complexiteit ervan. De dynamische koersactie m.b.t. digitale valuta's behoeft ook verdere aandacht van wetgevers als het gaat om dergelijke scheidingen. Daarover verderop meer.

Microsoft’s Chief Scientific Officer (CSO) Eric Horvitz gelooft dat AI de mens zal helpen floreren in de nabije toekomst. Hij veranderde echter plotseling van mening op dit standpunt en ondertekende een doembrief van tech-topmanagers die de mensheid aanspoort waakzaam te zijn omdat AI het bestaan van de mensheid zou kunnen bedreigen. Dit soort hypocrisie onder de top van de tech-wereld is erg duidelijk. Ook al hebben Elon Musk en anderen de afgelopen tien jaar veel PR gemaakt om de negatieve effecten van AI te bepleiten, toch zijn ze blijven investeren in baanbrekende technologieën waarbij AI een rol speelt. Zo hebben zowel Musk als Microsoft zwaar geïnvesteerd in OpenAI, het bedrijf achter het revolutionaire ChatGPT AI-programma. Dit initiatief verandert de wereld zoals wij die kennen en is zo geavanceerd dat commentatoren en het grote publiek zich afvragen hoe een technologie die iets beter is dan ChatGPT uiteindelijk de wereld zou kunnen overnemen en de mensheid zou kunnen onderwerpen/doden.

Bitcoin koers stabiel rond $ 27.000

De afgelopen 36 uur begon met de Bitcoin koers op ongeveer $26,95k. Het klom direct terug tot boven $27k en handelde een paar uur zijwaarts rond deze waarde. Het begon echter kort na middernacht te klimmen en noteerde daarbij een 24-uurshoogtepunt van $27,3k. Verdere vooruitgang ontging de digitale munt echter opnieuw en de Bitcoin koers viel terug naar $27,1k en begon om 4:35 uur 's ochtends onder het belangrijke $27k-niveau te zakken. De koers stabiliseerde zich rond de $26,85k en handelde de rest van de dag zijwaarts rond dat niveau. Vannacht volgde er een dip in de BTC koers tot $ 26.500, maar er volgde een snel herstel die de koers tot $ 27.210 bracht. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.141.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins noteren lichte winsten

De meeste andere cryptocurrencies staan de afgelopen 24 uur op lichte winst. Uitblinkers waren Ethereum (ETH, 1,75%), Ripple (XRP, 2%), Cardano (ADA, 2,8%), Solana (SOL, 1,6%), Litecoin (LTC, 2,1%), Polkadot (DOT, 0,9%) en Avalanche (AVAX, 2,3%).

Cardano koers grafiek 

Steeds meer echtscheidingen betreffen strijd over cryptobezit

Crypto is wereldwijd een populair investeringsinstrument geworden, voor alle geslachten. Mannen zijn echter naar verluidt een veel groter percentage van de cryptobezitters, terwijl vrouwen wat dat betreft wat op de achtergrond blijven. Veel cryptobezitters zijn ook niet actief in de financiële wereld, zodat het door de dynamische marktomstandigheden moeilijk is om te weten hoeveel iemand bezit in crypto en hoeveel in fiatvaluta. De Bitcoin koers en zeker de koersen van andere, kleinere cryptovaluta, kunnen immers sterk fluctueren. Er kunnen daardoor flinke verschillen zitten tussen wat je crypto maand op maand waard is.

Terwijl crypto-activa efficiënt kunnen worden geëvalueerd in echtscheidingszaken, zijn er ook andere factoren die kunnen leiden tot juridische geschillen tussen de strijdende echtgenoten. Volgens de wettelijke regels moeten beide partijen bij een echtscheidingsprocedure hun bezittingen en schulden aangeven. Als iemand zijn vermogen verzwijgt, wat makkelijk kan bij crypto die bijvoorbeeld in prive cold storage is opgeslagen, kan hij later alsnog gedwongen worden te betalen en kan het vermogen opnieuw worden geëvalueerd volgens de laatste marktsituatie.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram