USDT Tether bereikt hoogste marktwaarde aller tijden van $ 83 miljard

USDT Theter munt 

Zelfs terwijl de cryptomarkten vastzitten in wat aanvoelt als een eindeloze range-bound grafiek, heeft de USDT stablecoin deze week een nieuwe all-time high market cap bereikt. De totale marktwaarde heeft zijn vorige hoogste waarde, die in mei 2022 werd bereikt, overschreden. Wanneer was USDT voor het laatst op zijn vorige hoogtepunt? De dag dat het Terra Luna netwerk en de UST stablecoin instortten.

Op donderdag bereikte USDT een nieuwe all-time high van $83,27 miljard. De stablecoin is met gemak de op twee na grootste crypto achter alleen Bitcoin en Ethereum. Het is bijna het dubbele van de market cap van de op drie na grootste cryptocurrency, de BNB Coin van Binance.

Theter (USDT) marktkapitalisatie grafiek
Theter marktkapitalisatie (bron Coingecko)

 

De nieuwe all time high komt, ondanks wat wordt gezien als een zwakke stablecoin-markt in de afgelopen maanden. De totale marktwaarde van alle circulerende stablecoins staat op het laagste punt sinds september 2021. Dit zou kunnen betekenen dat USDT zich aan het vestigen is als de duidelijke alpha stablecoin, vooral nadat Paxos is gestopt met de productie van BUSD tokens, de stablecoins die worden gebruikt op het Binance netwerk.

Sinds die aankondiging van Paxos zijn er meer dan $10,6 miljard aan BUSD tokens ingewisseld voor andere crypto's of fiatvaluta. Dit zou zeker kunnen leiden tot een injectie in het USDT-netwerk, omdat cryptobeleggers op zoek zijn naar een meer stabiele munt.

Regelgeving richt zich op stable coins

Een van de belangrijkste nieuwe regels in Canada die ervoor hebben gezorgd dat bedrijven als Binance, OKX en Bybit het land verlaten, is het aanpakken van algoritmische stablecoins. De SEC heeft zich ook gericht op stablecoins in de Verenigde Staten, wat een nieuwe toestroom naar het USDT-netwerk zou kunnen veroorzaken.

Tether verwelkomt investeerders die zijn afgestapt van bijvoorbeeld BUSD en DAI, twee van de grootste stablecoins op de markt. Het bedrijf kondigde onlangs ook aan dat het een initiatief zou starten om 15% van de winst van het bedrijf te investeren in Bitcoin. Tether heeft in het verleden onder vuur gelegen omdat het niet genoeg activa zou hebben om het aantal USDT in omloop te dekken. Sommigen zeggen dat Tether uiteindelijk een ongereguleerd systeem is dat echte Amerikaanse dollars aanneemt en uit het niets digitale USDT creëert.

De critici zijn een vocale minderheid. Niemand twijfelt aan het nut van stablecoins als echte activa die miljoenen mensen over de hele wereld kunnen helpen. Terwijl de bredere stablecoin-markt op meerjarige dieptepunten staat, blijft USDT zich vestigen als de enige echte blue-chip stablecoin.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram