Skip to main content

Bitcoin nieuws

De Bitcoin koers schommelt rond $ 27.000 en Elon Musk aangeklaagd

Elon Musk 

De Bitcoin (BTC) koers beweegt momenteel rond de $27k na een relatief stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie lijkt de status quo te behouden terwijl de bulls en bears zich op de volgende stap beraden. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.142 (Binance) en € 25.380 (Bitvavo). Altcoins waren ook grotendeels stabiel, terwijl de markt vooral zijwaarts handelde gedurende deze tijd. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

In een class action-rechtszaak, aangespannen door enkele beleggers in Dogecoin, wordtTesla CEO Elon Musk beschuldigd van het manipuleren van de markt, waaronder handel met voorkennis. De zaak is geregistreerd in het Southern District van New York en zal de ooit rijkste mens ter wereld waarschijnlijk wat juridische hoofdpijn gaan bezorgen. Daarover later meer.

Het afnemende vertrouwen in het banksysteem heeft geleid tot een toenemende populariteit van de staking-functie van het Ethereum-netwerk. De schuldenplafondsaga en het faillissement van een aantal banken in de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben geleid tot een record wantrouwen in het conventionele financiële systeem. Veel mensen lijden ook financiële pijn door de stijgende kosten van levensonderhoud en de wereldwijde inflatiecrisis. Als gevolg daarvan kijken kapitaalbezitters nu naar meer onconventionele bronnen van passieve rente of inkomen. Ethereum is vorig jaar overgestapt op een Proof of Stake (PoS) mijnbouwsysteem en als gevolg daarvan worden mijnopbrengsten van het ETH-netwerk verdeeld onder stakers die wat crypto hebben vastgezet in plaats van het brute Proof of Work (PoW) systeem dat Bitcoin gebruikt. Op dit moment is de APR (Annual Percentage Rate) van Ethereum hoger dan wat banken aanbieden en veel analisten denken dat de waarde van de digitale valuta in de nabije toekomst waarschijnlijk aanzienlijk zal stijgen, waardoor de staking-functie nog veelbelovender wordt. Maar als meer en meer mensen de staking-markt betreden, op zoek naar deze winsten, zal het rendement waarschijnlijk dalen en zal het niet meer zo lucratief zijn als voorheen.

Bitcoin koers stabiel rond $27k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar op ongeveer $27k na een relatief stabiele afgelopen 36 uur. Bitcoin beleggers lijken momenteel niet duidelijk richting te kunnen kiezen en houden zich daarom vast aan het $27k niveau.

De afgelopen 36 uur begon met de BTC koers op ongeveer $26,95k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond de kritieke $27k steun voordat het begon te dalen om 9:30 PM en erin slaagde om de beren af te weren op het $26,7k niveau. De bulls herstelden de inde terug naar $26,9k voordat ze even terugvielen naar $26,6k om 2:30 uur in de ochtend. Dit bleek echter het laagste punt te zijn dat de cryptocurrency de afgelopen 36 uur zou bereiken en de bulls slaagden in de volgende uren in een snel herstel naar $26,9k, voordat ze zich prompt verder herstelden en boven het belangrijke $27k niveau kwamen. De belangrijkste digitale valuta heeft sindsdien zijwaarts gehandeld rond dit cruciale niveau met kleine hikjes ertussen.

Bitcoin handelt nu zijwaarts rond de huidige koers van $27k. Zowel de bulls als de bears denken na over de volgende stap en in deze besluiteloosheid probeert de markt zichzelf te stabiliseren. Er wordt echter niet verwacht dat de status quo al te lang zal aanhouden, want de bears zullen in de nabije toekomst een significante beweging willen maken als de bulls niet in staat zijn om orde op zaken te stellen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $524 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 44,1%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven grotendeels stabiel met enkele uitschieters

Andere crypto koersen waren grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur. De enige noemenswaardige prijsbewegingen waren Ripple (XRP, 2,2%), Cardano (ADA, 0,8%), Solana (SOL, -0,1%), Tron (TRX, 10,8%), Cosmos (ATOM, 0,1%) en Monero (XMR, 0,1%).

Ripple koers grafiek 

Elon Musk beschuldigd van handel met voorkennis in Dogecoin Class Action rechtszaak

Tesla CEO Elon Musk wordt beschuldigd van ernstige feiten, waaronder marktmanipulatie en handel met voorkennis. Deze beschuldigingen komen voort uit een class action rechtszaak die is aangespannen in het Southern District Court van New York.

De toekomst van de zaak blijft een mysterie, maar de zaak loopt al een tijdje, wachtend op zijn kans om een hoge schadevergoeding te eisen van de Twitter CEO. Het is hoogst onwaarschijnlijk dat Musk op dit moment schuldig zal worden bevonden, maar er zouden wel wat kleinere aanklachten tegen hem kunnen worden toegekend omdat New York bekend staat om zijn anti-crypto liberale houding. De class action-rechtszaak zelf is al verschillende keren gewijzigd, wat wijst op verwarring onder de betrokkenen, maar het is waarschijnlijk dat het in de komende maanden tot een rechtszaak komt als er niet op tijd een deal wordt gesloten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram