Altcoin Nieuws - Ripple en Tron grote winnaars van afgelopen week

Cryptocurrency nieuws

Na een paar moeilijke weken lijkt het erop dat de altcoinmarkt weer begint aan te trekken. De Bitcoin koers begint eindelijk te stijgen en heeft het niveau van $ 27.000 gepasseerd, waardoor veel populaire altcoins in de lift zitten. Het is zeker verfrissend als de cryptogemeenschap het heeft over positieve ontwikkelingen en stijgende prijzen in plaats van over oplichting en regelgeving, dus laten we eens kijken naar het spannendste altcoin-nieuws van de afgelopen week!

XRP rally houdt aan nu het einde van de SEC Saga in zicht is

Voor de zoveelste week op rij was Ripple (XRP) een van de best presterende altcoins op de markt. In de afgelopen 7 dagen is de prijs van XRP met bijna 11% gestegen. Momenteel wordt XRP gewaardeerd op $ 0,52 per 1 XRP en met een kapitalisatie van $ 27 miljard is XRP nu de 6e grootste digitale valuta ter wereld.

 

 

Hoewel er geen definitieve doorbraken zijn in de aanhoudende juridische strijd tussen Ripple Labs en de SEC, zijn er andere factoren die bijdragen aan de stijgende XRP koers. Ten eerste zien de statistieken van de XRP Ledger er erg rooskleurig uit - de netwerkactiviteit neemt al dagenlang gestaag toe en nadert nu recordniveaus. Volgens veel experts wordt dit verklaard door het feit dat cryptobeleggers hun XRP-zakken willen vullen voor het einde van de SEC-rechtszaak, die de Ripple koers waarschijnlijk naar de maan zal sturen - natuurlijk alleen als de uitspraak gunstig zal zijn voor Ripple Labs.

Wat betreft de rechtszaak zijn er geen nieuwe ontwikkelingen, maar in de XRP-community wordt veel gediscussieerd over de uitspraak van Ripple's advocaat John Deaton. Deaton heeft een voorspelling gedaan dat aangezien de Hinman documenten op 13 juni zullen worden vrijgegeven, het waarschijnlijk is dat de uitspraak in de rechtszaak eind september 2023 zal worden gedaan.

Hoewel de meeste XRP-beleggers erg enthousiast zijn over de tijdlijn die Deaton heeft gegeven, wijzen anderen erop dat Deaton al eerder een soortgelijke voorspelling heeft gedaan en nu de doelpalen aanzienlijk verplaatst. Volgens Deatons eerdere voorspelling zou de rechtszaak op 6 mei voorbij zijn geweest.

XRP koers grafiek 

Gedesillusioneerde Dogecoin-beleggers spannen rechtszaak aan tegen Elon Musk

Manipuleert Elon Musk de prijs van Dogecoin (DOGE)? De zelfverklaarde "dogefather" heeft talloze keren over Dogecoin getweet naar zijn enorme social media publiek, promootte de memecoin op televisie en veranderde zelfs Twitter's iconische blauwe vogel in het Dogecoin logo voor bijna een week. Het lijkt erop dat veel beleggers niet blij zijn met deze schaamteloze prijsmanipulatie en ze willen de zaak voor de rechter brengen.

De rechtszaak die woensdag werd aangespannen bij de federale rechtbank van Manhattan somt alle voorbeelden op van Musk die de DOGE koers manipuleerde en daarvan profiteerde. De rechtszaak laat bijvoorbeeld zien dat Musk Dogecoins ter waarde van meer dan 124 miljoen dollar heeft gedumpt kort nadat hij de Twitter-logoveranderingsstunt had gebruikt om de prijs van zijn favoriete meme munt op te drijven.

De aanklacht tegen Musk ziet er zeer ernstig uit en zou niet alleen ernstige gevolgen kunnen hebben voor DOGE, maar ook voor het crypto-ecosysteem in het algemeen. Maar voor nu blijft de Dogecoin koers onaangetast, en is in de afgelopen 7 dagen met bijna 2% gestegen.

Dogecoin koers grafiek 

De TRON koers stijgt nu TRX wordt gekoppeld aan Ethereum

In de afgelopen weken is TRON (TRX) onverwacht weer opgedoken als een van de populairste altcoins op de markt. In de afgelopen week is de prijs van TRX met bijna 11% gestegen en als de huidige trend zich voortzet, zal TRON binnenkort weer in de top 10 van grootste cryptocurrencies ter wereld staan.

De geweldige prestatie van TRON is niet zomaar weer een prijspomp, maar heeft te maken met veel optimistische ontwikkelingen op fundamenteel niveau. Het belangrijkste is dat TRON een belangrijke doorbraak heeft gemaakt door beschikbaar te worden op de Ethereum (ETH) blockchain dankzij een BitTorrent (BT) bridge.

Justin Sun, de oprichter en voormalig CEO van TRON en de huidige CEO van BitTorrent (BT) heeft het nieuws in een recente tweet aangekondigd. Volgens Sun kan de uitbreiding van TRON in het Ethereum ecosysteem de zichtbaarheid en bruikbaarheid van de populaire altcoin enorm vergroten.

Maar de nieuwe Ethereum brug is niet de enige opwaartse factor die de prijs van TRX omhoog stuwt. De on-chain statistieken zien er ook erg goed uit. Op 1 juni bereikte het TRON netwerk een historisch record van dagelijkse transacties, met bijna 11 miljoen verwerkte transacties op één dag.

Tron koers grafiek 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram