Skip to main content

Bitcoin nieuws

Analyse: een forse stijging van de Bitcoin koers is aanstaande in Juni

Oplopende Bitcoin koers in grafiek met BTC munt op achtergrond 

De Bitcoin koers blinkt momenteel uit in stabiliteit. De volatiliteit is historisch laag en zowel gisteren als vandaag beweegt de BTC koers gestaag rond het $ 27k niveau. Ook altcoins geven over het algemeen een vrij stabiel beeld alhoewel er natuurlijk altijd uitschieters zijn. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 27.242 (Binance) en € 25.372 (Bitvavo).

Bitcoin koers kan naar boven uitbreken deze maand volgens QCP Capital

Na een uitgebreide analyse van van de huidige consolidatiefase van de cryptomarkt concludeert handelsfirma QCP Capital dat de Bitcoin koers waarschijnlijk eind deze maand al uit de huidige trading-range kan uitbreken naar boven.

 

 

Dit, zo betoogt het, is te danken aan het verdwijnen van het Amerikaanse schuldenplafond, een "bijzaak", waardoor Bitcoin zijn consolidatie- en ontsnappingsfase vanaf 2020 nauw nabootst.

“Met de goedkeuring van de schuldplafondwet door het Huis en de Senaat die het plafond verlengt tot januari 2025, kunnen we nu allemaal verder en hoeven we ons geen zorgen meer te maken over enige politieke bijzaak tot de Amerikaanse presidentsverkiezingen van volgend jaar”, schreef het.

"Dit betekent dat we nu terugkeren naar onze reguliere programmering van goede macro- en cryptoverhalen."

QCP stelt dat de prijsniveaus nu misschien anders zijn, maar het onderliggende gedrag is in 2023 hetzelfde als aan het begin van de COVID-19-pandemie.

Destijds zorgde de Federal Reserve voor een gigantische $ 4 biljoen aan liquiditeit, waardoor risicoactiva werden ondersteund. De Bitcoin koers werd mede daardoor naar nieuwe recordhoogtes gestuurd.

“In maart 2020 stonden we op de rand van een enorme koersdaling onder de 5k toen de Fed de liquiditeitskraan open draaide, wat resulteerde in een exponentiële prijsstijging toen we de halveringscyclus het volgende jaar naderden”, schreef het, daarbij verwijzend naar een eerdere editie van zijn "Just Crypto" nieuwsbriefserie.

“Evenzo stonden we in maart 2023 op het punt om onder de 20.000 BTC te breken als gevolg van de risc-off modus als gevolg van de bankencrisis, toen de Fed opnieuw de liquiditeitskraan open draaide om ons terug boven de 30.000 te brengen, nu we de volgende halveringscyclus ingaan volgend jaar."

Wanneer het deze keer vergelijkbaar uitpakt als in 2020, dan zal de Bitcoin koers binnenkort uit de huidige trading-range breken en verder omhoog gaan.

“Deze consolidatie is tot nu toe perfect verlopen, maar we verwachten dat we ergens deze maand (juni) het einde naderen. Als gevolg hiervan raden we aan om hier te positioneren voor een aanstaande grote beweging omhoog,” voegde QCP eraan toe.

Een begeleidende grafiek toonde de maand juni als een hotspot voor zowel BTC- als ETH-volatiliteit vanaf 2019.

3 maanden volatiliteits-grafiek voor BTC en ETH
bron: QCP Capital

Ander crypto nieuws

Het aantal Bitcoin-geldautomaten registreerde een zeldzame stijging in de maand mei, volgt uit een rapport door rapportageservice CoinATM Radar. Uit de gegevens blijkt dat na 4 maanden van enorme achteruitgang, de crypto-ATM-service vorige maand wat verlies heeft goed gemaakt, waarschijnlijk gesteund door de recente positieve prijsactie. Daarover later meer.

Ook de NFT-markt boekte de afgelopen week enkele positieve resultaten. De totale markt voor digitale verzamelobjecten slaagde erin om in deze periode meer dan $ 202 miljoen op te halen, een scherpe stijging van 39,5% ten opzichte van de prestaties van de week daarvoor. Er waren in totaal 724.193 kopers die dit bedrag hebben betaald. Het totale aantal NFT-transacties is in deze periode ook met 6% gestegen tot een enorm aantal van 2,35 miljoen, maar deze maatstaf wordt niet gezien als een betrouwbare maatstaf voor het bepalen van de prestaties van de sector. Over het algemeen maakt de NFT-markt een gestage groei door, ook al zitten we midden in de langdurige bearmarkt. Dit toont aan dat de volgende bull run een enorme impact zal hebben op de algehele NFT-markt en waarschijnlijk zal resulteren in digitale verzamelobjecten die op de voorgrond treden van technologische innovatie en decentralisatie van dingen.

Bitcoin koers stabiel rond $ 27.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor $ 27,1k op het moment van schrijven. De cryptocurrency probeert  te stabiliseren rond $ 27.000 voor de volgende strijd tussen de stieren en de beren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $27k. Het begon onmiddellijk met een prijsstijging en bereikte net na middernacht een hoogtepunt van $ 27,3k. De Bitcoin koers keerde uiteindelijk terug naar $ 27,15k en bleef daar het grootste deel van de dag. Om 17.30 uur 's middags steeg de digitale valuta opnieuw tot bijna $ 27,3k, maar dit eindigde ook als een korte termijn piek. Gisteravond en vannacht dook de BTC koers weer even onder $ 27k, maar inmiddels staan we weer op $ 27,1k op het moment van schrijven.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 527 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins blijven stabiel

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel en volgeden daarmee de Bitcoin koers op de voet. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Cardano (ADA, 1,5%), Solana (SOL, 2,2%), Tron (TRX, -3,8%), Litecoin (LTC, 1,2%) en Avalanche (AVAX, 1,5%).

Solana koers grafiek 

Bitcoin-geldautomaten recordstijging in mei

De nieuwste Bitcoin ATM-gerelateerde statistieken zijn uit en ze laten een enigszins positieve situatie zien voor de cryptocurrency. CoinATM Radar, een rapportagedienst die zich speciaal richt op de fysieke crypto-geldautomaten over de hele wereld, rapporteerde de eerste maandelijkse nettostijging voor de sector. Het totale aantal van dergelijke apparaten voor het verstrekken van cryptovaluta is alleen al in de afgelopen maand met 1.397 toegenomen. In de eerste vier maanden van dit jaar daalde het aantal echter met maar liefst 5.850 in totaal. Het totale aantal Bitcoin-geldautomaten in de wereld is nu ongeveer 35.069.

De toename is niet zo scherp dat het zou worden beschouwd als een grote verandering in de status quo, maar het is verrassend. Over het algemeen lijdt de crypto-geldautomaatsector sinds het einde van de laatste bullmarkt van 2020-2022, voornamelijk als gevolg van hoge vergoedingen en soms trage verwerking. De cashloze bankwereld is ook aanzienlijk vooruitgegaan, dus de BTC ATM-markt zou in de nabije toekomst uiteindelijk kunnen verschuiven naar een beperktere rol.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram