Skip to main content

Bitcoin nieuws

Voormalig Bitmex CEO, Arthur Hayes, voorspelt Bitcoin Bull Markt

Bitcoin Bullmarkt  gesymboliseerd door een oplopende Bitcoin koers grafiek 

De voormalige CEO van Bitmex, Arthur Hayes, voorspelt de komst van een nieuwe Bitcoin-bullmarkt die serieus van start zou moeten gaan in de laatste twee kwartalen van 2023. In zijn laatste artikel stelt Hayes dat het essentieel is voor beleggers om geduld te hebben. Hij legt uit dat de Amerikaanse Federal Reserve niet in staat de inflatie onder controle te houden, aangezien het Amerikaanse schuldpapier, door sancties, zijn aantrekkingskracht voor veel buitenlandse investeerders zal verliezen.

Naderende Bitcoin bullmarkt

De ex Bitmex CEO heeft de naderende komst van een Bitcoin-bullmarkt voorspeld, aangezien de economische variabelen van de VS later dit jaar verslechteren. In zijn artikel "Patience is Beautiful" wijzigt Hayes zijn eerdere aanbevelingen om een afwachtende houding ten opzichte van crypto-investeringen aan te nemen. Voor hem Hayes is het duidelijk waar de wereldeconomie naar toe gaat, ook al wordt het pad soms enigszins beïnvloed door overheids-inmenging.

 

Hayes verklaart: 

“Opnieuw geld bijdrukken, rentecurvecontrole, bankfaillissementen, enz. zullen allemaal gebeuren, beginnend in Amerika en zich uiteindelijk verspreidend naar alle grote fiat-monetaire systemen … Ik geloof dat het vuurwerk en de echte bitcoin-bullmarkt zal beginnen in de late derde en vroege vierde kwartaal van dit jaar.”

 

Katalysatoren voor de komende bullmarkt

Onder de ingrediënten die dit bloeiende nieuwe tijdperk voor Bitcoin zullen veroorzaken, noemt Hayes het op en neer schieten van de inflatiecijfers – die hij als misleidend beschouwt – en de daaropvolgende stijging van de rentetarieven naarmate de Amerikaanse staatsschuld zijn aantrekkingskracht voor buitenlanders verliest.

Hayes voorspelt dat de Amerikaanse Federal Reserve er niet in zal slagen om de inflatie naar 2% te brengen. Dit zal ertoe leiden dat ze de rente blijven verhogen om de heropleving van de kerninflatie te blijven bestrijden. Volgens Hayes zal die stijgen van 4,81% in september tot 5,37% in december.

De stijgende rente zal ook het banksysteem verder negatief beïnvloeden. Deposito’s zullen vluchten van kleine en middelgrote financiële instellingen naar 'too big to fail'-banken. Ook zal veel geld zich verplaatsen naar geldmarktfondsen waar het meer renteopbrengsten kan ontvangen. Dit is vergelijkbaar met wat we de afgelopen tijd hebben zien gebeuren en waardoor veel Amerikaanse banken, zoals Silicon Valley Bank, in de problemen kwamen.

Hayes verwacht ook dat buitenlandse landen minder interesse zullen hebben om te investeren in Amerikaans schuldpapier, uit angst voor economische sancties zoals die al van kracht zijn tegen Rusland. Hayes zei hierover het volgende:

 

“Eigendomsrechten zijn afhankelijk van of je een vriend of vijand bent van de heersende politici van Pax Americana. Daarom kan je er als buitenlandse houder van UST's (United States Treasuries) niet zeker van zijn dat je toegang krijgt tot je vermogen wanneer je het nodig hebt."

 

Hayes gaf tot slot aan dat beleggers van één ding zeker kunnen zijn: "dat wanneer de printer brrr gaat, Bitcoin boomt."

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram