Skip to main content

Bitcoin nieuws

Stock to flow model van Plan B voorspelt opmars Bitcoin (BTC) koers

Hand die scherm aanraakt met daarop grafiek van de Bitcoin koers 

Het bekende stock to flow model van de Nederlandse cryptoanalist Plan B geeft signalen af dat de markt zich in een vroege fase van de bullmarkt bevindt. Het stock to flow model is een populair hulpmiddel om beleggers door de crypto markt te laten navigeren. 

 

Plan B is een bekende cryptoanalist en influencer in de community. Het stock to flow model dat hij heeft ontwikkeld, probeert de echte waarde van Bitcoin (BTC) inzichtelijk te maken. Dit wordt gedaan door de waarde te relateren aan het huidige aanbod aan BTC en de hoeveelheid die erbij wordt geproduceerd door miners. Door de Bitcoin halving wordt ongeveer elke 4 jaar de beloning voor miners gehalveerd. Dat betekent dat per blok die succesvol door miners wordt toegevoegd aan de blockchain, een beloning van 6.25 BTC wordt uitgekeerd aan de deelnemers. Na de halving wordt dit van de een op de andere dag omlaag gebracht naar 3.125 BTC per blok. Doordat er minder munten gecreëerd worden zal de Bitcoin koers omhoog gaan, aldus de filosofie van Plan B.

In een recente Tweet voegt Plan B toe dat markt geduld moet hebben, waarin hij suggereert dat een koersstijging van BTC op termijn eraan begint te komen. Zo is de huidige koers significant lager ten opzichte van wat de Nederlandse cryptoanalist voor de voorbije toekomst voorspelt. 

Stock to Flow model voor de Bitcoin koers van Plan B

Stijging van de Bitcoin koers op komst volgens stock to flow model van Plan B

Zoals is te zien in het stock to flow model loopt de huidige Bitcoin koers erg achter op de prijs voorspelling van het model (zie witte lijn). Zo suggereert het model een huidige waardering van ruim $53.000 per BTC, terwijl de koers momenteel $26.780 bedraagt. Dit is bijna 50% van de voorspelde koers. Een prijsstijging van 100% is nodig om tot de waardering van het model te komen. Dat de Bitcoin koers achterloopt is historisch gezien niet gek. In het verleden hebben we vaker gezien dat de BTC koers achterloopt op de voorspelde prijs van het model. Wat het model goed laat zien is dat de halving, die volgend jaar april hoogstwaarschijnlijk zal plaatsvinden, vaak een kantelpunt is voor de Bitcoin koers. Door de plotse halvering in de blok beloning daalt de verkoopdruk van de miners waardoor een prijsstijging volgt. Het is daarom niet gek dat Plan B en veel andere analisten en investeerders hoopvol zijn voor de volgende Bitcoin halving. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram