Skip to main content

Bitcoin nieuws

SEC klaagt Binance en CZ aan met 13 aanklachten, Crypto koersen dalen

Gebouw met Binance logo er op 

Maandag werd de crypto-industrie in de Verenigde Staten opnieuw getroffen door een bominslag toen de SEC officieel de grootste cryptobeurs ter wereld, Binance, aanklaagde. De regelgevende instantie heeft 13 aanklachten tegen het bedrijf en zijn oprichter ChangPeng Zhao, beter bekend als CZ. De rechtszaak werd al een tijdje verwacht, aangezien de VS actief hard optreden tegen crypto-exchanges die binnen hun grenzen opereren. Crypto koersen daalden als gevolg daarvan over een breed front en boekten flinke verliezen.

 

In de aanklacht beweert de SEC dat CZ en Binance miljarden investeerdersdollars met hun eigen geld hebben vergaard en dat geld hebben verdeeld onder andere bedrijven waarvan CZ eigenaar is. Als dit waar is, zou dit in directe strijd zijn met de SEC-voorschriften. De SEC beweert verder dat CZ en Binance in de VS gevestigde cryptowalvissen hebben geadviseerd hun platform te blijven gebruiken door toegang te krijgen tot de site via een VPN of virtueel particulier netwerk. VPN's maskeren je echte fysieke locatie, wat handig is in de VS omdat de wereldwijde site van Binance daar niet langer actief is. In plaats daarvan gebruiken Amerikaanse klanten een filiaal van Binance, genaamd Binance.US, die grotendeels onafhankelijk is van het moederbedrijf.

Tot nu toe is CZ op sociale media kalm gebleven en heeft hij zijn gebruikelijke "4" -bericht aan investeerders gegeven. Dit is een symbool dat CZ gebruikt om crypto-enthousiastelingen te adviseren om FUD die wordt veroorzaakt door de reguliere media te negeren.

Tweet van CZ van Binance over aanklacht SEC 

Crypto koersen dalen na het nieuws

Het lijkt erop dat crypto-investeerders geen acht slaan op het advies van CZ, aangezien de wereldwijde crypto koersen maandagochtend kelderden. De Bitcoin koers daalde ver onder de $26.000 en boekt momenteel een verlies van 5,88% in de afgelopen 24 uur. Evenzo handelt Ethereum rond de $ 1.800 en heeft het iets meer dan 4,5% verloren. De afgelopen dag is de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie met meer dan 5% gedaald.

Bitcoin koers grafiek 

Andere crypto-gerelateerde activa daalden ook. Aandelen van Coinbase (NASDAQ: COIN) daalden op een gegeven moment met 12% tijdens de intraday-handel, maar sloten de sessie af met een verlies van 9%. Marathon Digital Holdings (NASDAQ: MARA) en Riot Blockchain (NASDAQ: RIOT) daalden tijdens de sessie met respectievelijk 8,4% en 8,8%.

Op het moment van schrijven heeft Binance nog geen formeel antwoord gegeven. CZ verklaarde dat de media de beschuldigingen te horen kregen voordat Binance dat deed, zodat het bedrijf de tijd zal nemen om zich over de beschuldigingen te beraden. Verwacht voor nu de komende dagen een aanhoudende negatieve stemming voor crypto-activa, of in ieder geval totdat Binance of CZ met een reactie komt tegen de SEC-rechtszaak.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram