Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt onder $26k door onrust over aanklacht tegen Binance

Beer duwt Bitcoin koers naar beneden

De aanklacht van de Amerikaanse SEC tegen Binance, de grootste crypto-beurs ter wereld, houdt de gemoederen flink bezig en heeft de cryptomarkt flink in het rood geduwd. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 25.742 (Binance) en € 24.057 (Bitvavo) na een bearish laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency naar marktkapitalisatie wordt schijnbaar overspoeld door de neerwaartse krachten. De BTC koers is op dit moment ook extra kwetsbaar, aangezien opeenvolgende halfslachtige pogingen om boven $ 28.000 te komen de afgelopen weken mislukten. Altcoins moesten ook flink terrein prijsgeven en boekten in veel gevallen een groter verlies dan Bitcoin. Daarover verderop meer.

De Fear & Greed index is, door de perikelen rondom de aanklacht tegen Binance, flink gedaald en staat nu op 44. Dat is een daling van 9 punten ten opzichte van gisteren.

Fear & Greed Index

Ander Crypto nieuws

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft crypto exchange Binance opnieuw aangeklaagd wegens het aanbieden van niet-geregistreerde effecten in het land. Deze keer werd de digitale activa beurs aangeklaagd in het District of Columbia door de hoogste toezichthouder en is het de laatste in een reeks regelgevende acties tegen Binance, vooral in Europa en Noord-Amerika. Binance is al sinds enige tijd 's werelds grootste digitale valuta-exchange met gebruikers in alle delen van de wereld. De oorsprong in Hong Kong heeft de Noord-Atlantische landen echter altijd op hun hoede gemaakt voor de immense macht en dreiging die het vormt. Ze hebben Binance regelmatig beschuldigd van het overtreden van sanctiewetten en ze linken Binnace zelfs van tijd tot tijd aan de Russische regering. Van zijn kant was Binance meer dan gretig om zich aan de effectenwetten te conformeren, maar de CEO, Changpeng Zhao, raakt steeds meer gefrustreerd door de negatieve houding van de Amerikaanse en Europese autoriteiten. De exchange kan worden gedwongen om uiteindelijk de VS te verlaten, maar voorlopig is het bereid om te blijven en te vechten voor zijn plaats.

Nu de opkomst van door AI gegenereerde inhoud zich aandient als gevolg van het overweldigende succes van ChatGPT, proberen regeringen over de hele wereld het ontwrichtende platform in toom te houden. Hoewel de meeste inspanningen gericht zijn op de privacykwesties van de krachtige chatbot, concentreert een groep EU-ambtenaren zich op de inhoud en willen ze dat alle door AI gegenereerde inhoud als zodanig wordt gemarkeerd om gevaren van valse informatie en manipulatie te voorkomen. Daarover verderop meer.

Bitcoin koers zakt onder de $26k

De Bitcoin koers is, na lang aarzelen, dan toch verder gedaald tot onder $26k. De cryptocurrency had over het algemeen een bearish dag gisteren, alhoewel het er op een gegeven moment op leek dat de steun van $26.000, zoals altijd stand zou houden, maar dat gebeurde niet en de koers draait nu naar beneden.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $27,2k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 01:20 uur 's nachts begon te dalen. De digitale valuta vond enige steun bij $ 26,8k en bleef de rest van de dag rond dit niveau. De beren dreigden wel halfslachtig met een push naar beneden, maar slaagden daar niet in. De Bitcoin koers handelde lange tijd zijwaarts en op een gegeven moment leek het erop dat de steun  van $ 26k overeind zou blijven. Om 17.00 uur begon de digitale valuta echter nog verder te dalen en slaagde erin om rechtstreeks naar het steunniveau van $ 26.000 te gaan. Deze keer, na vele weken van proberen, hebben de beren het eindelijk gehaald en een overtuigende beweging onder de $ 26k gemaakt. De Bitcoin koers beweegt nu rond $ 25,7k, na een licht herstel en stabilisatie vannacht.

Bitcoin kijkt nu naar het zuiden, aangezien de beren eindelijk zijn bevrijd en momenteel de lakens uitdelen. De koers heeft een kleine kans om boven de $26k te herstellen, maar niet veel. De volgende steun zal naar verwachting rond de $ 24.000 liggen.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins boeken verliezen

Andere crypto koersen boekten de afgelopen 24 uur stevige verliezen. De markt begon te dalen toen de Bitcoin koers onder de belangrijkste steun van $ 26.000 ging. Opmerkelijke verliezers waren Ethereum (ETH, -3,2%), Binance Coin (BNB, -8%), Ripple (XRP, -4,9%), Cardano (ADA, -6,2%), Dogecoin (DOGE, -7,2%), Solana (SOL, -7,3%), Polygon (MATIC, -6,7%), Tron (TRX, -3,6%), Polkadot (-4,3%), Avalanche (AVAX, -4,6%), Shiba Inu (SHIB, -6 %), Cosmos (ATOM, -6,2%) en Chainlink (LINK, -4,9%).

Solana koers grafiek 

EU-functionarissen willen dat AI-inhoud wordt gemarkeerd

Vicevoorzitter van de Europese Commissie, Vera Jourova, heeft verklaard dat bedrijven die generatieve AI-tools inzetten de lezers hiervan op de hoogte moeten stellen. Deze ontwikkeling komt nadat de commissie claims van verspreiding van desinformatie onderzoekt met behulp van AI.

Dit is een opkomende nieuwe dreiging die uit de AI-sector komt. Nu al worden sociale-mediaplatforms en hun algoritmen vaak verantwoordelijk gehouden voor de verspreiding van nepnieuws, vrouwenhaat en xenofobie over de hele wereld. De effecten kwamen vooral naar voren tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016 en de Brexit-stemming in datzelfde jaar. Het zal interessant zijn om te zien hoe dit zich verder ontwikkeld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram