Bitcoin koers herstelt terwijl Coinbase-aandelen dalen na SEC-aanklacht

Bitcoin (BTC) met coinbase logo op achtergrond 

De Bitcoin koers herstelde vandaag wat van de slachting van gisteren en staat op het moment van schrijven op $ 26.958 (Binance) en € 25.207 (Bitvavo). Altcoins hadden het wat moeilijker en lieten een gemengd beeld zien. De koersen daalden gisteren als gevolg van het nieuws over de aanklacht van de SEC in de Verenigde Staten tegen Binance. Ook vandaag was er bearish crypto-nieuws waar de SEC bij betrokken was: Coinbase, een van 's werelds grootste beurzen voor digitale activa, werd, net als concurrent Binance, getroffen door een nieuwe rechtszaak van de Securities and Exchange Commission. Coinbase zag als gevolg daarvan zijn aandelenkoers eerder vandaag met 20% dalen. Deze laatste actie van de SEC wordt gezien als een onderdeel van een bredere inspanning om de handel in cryptocurrency in Amerika in toom te houden. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Een parlementslid van de Labour Party in het Verenigd Koninkrijk heeft verklaard dat AI moet worden gereguleerd, net als medicijnen en kernenergie. Lucy Powell, een parlementslid en frontbanker, gaf deze mening aan The Guardian. Ze kwam met het idee om met een licentie te komen om geavanceerde AI-programma's te ontwikkelen en in te zetten. Powell is een belangrijke figuur in de Labour Party, de belangrijkste oppositiepartij in het Verenigd Koninkrijk. Er lijkt een consensus te ontstaan over AI in regeringen over de hele wereld, aangezien experts aanzienlijke uitdagingen voorzien, ook voor de democratie, als AI niet wordt gecontroleerd. Hoewel de autoriteiten het erover eens zijn dat AI moet worden gereguleerd, blijft de manier waarop dit moet gebeuren, omstreden. Het is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden, net zoals het onderwerp van cryptocurrency-regulering. Als een staat te streng is, trekken bedrijven misschien naar groenere weiden, en als het beleid te ruim is, kan AI o.a. door de dreiging van nepnieuws voor verdere problemen zorgen voor democratische procedures.

De Bitcoin koers herstelt boven $26k

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 26,2k, na eerder vandaag een klein, maar opmerkelijk prijsherstel te hebben gemaakt. De cryptocurrency verdedigde de kritische steun in haar inspanningen om de status quo in de markt te herstellen.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $25,7k. Het handelde een groot deel van de dag zijwaarts en zat gedurende deze tijd in feite vast tussen $ 25,6k en $ 25,7k. Pas toen de klok 14.00 uur 's middags sloeg, begon de Bitcoin koers echt een verandering te vertonen. De digitale valuta verloor aanvankelijk wat waarde en keerde terug naar $ 25,5k, maar de beren stonden voor een verrassing toen de stieren om 16.00 uur weer begonnen te verschijnen. De koers herstelde zich snel tot boven de $26k en handelde vervolgens een paar uur zijwaarts rond die waarde voordat het aan een verdere prijsstijging begon. Tijdens het schrijven van dit stuk is de Bitcoin koers nog verder gestegen en handelt nu boven de $26,5k, wat blijk geeft van kracht bij de stieren.

De Bitcoin koers beweegt nu richting $ 27.000. Het voortschrijdend gemiddelde over 200 weken van Bitcoin was bijna $ 26.000 en de stieren slaagden erin het te verdedigen en een onmiddellijke diepe duik naar beneden te vermijden. Het gevaar is echter nog niet voorbij voor de stieren, aangezien ze de koers omhoog moeten houden. Als ze hier in falen, kan je er zeker van zijn dat de prijs snel genoeg zal dalen.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 518 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 47,8%.

Bitcoin koers grafiek

Altcoin koersen herstellen, zij het langzaam

Andere crypto koersen stonden aan het einde van de afgelopen 24 uur ook in het groen, maar de meeste konden de winst van Bitcoin niet dupliceren. Opmerkelijke bewegers waren onder meer Ethereum (ETH, 3%), Ripple (XRP, 3,7%), Dogecoin (DOGE, 4%), Polygon (MATIC, -3,5%), Litecoin (LTC, 2,5%), Avalanche (AVAX, 3,3%). %) en Chainlink (LINK, 2,5%).

MATIC koers grafiek 

Coinbase aangeklaagd door SEC, aandelen kelderen met 20%

Coinbase, een van de grootste crypto beurzen ter wereld, is het laatste beursplatform dat is aangeklaagd door de Amerikaanse SEC. Dit is slechts een dag nadat soortgelijke aanklachten werden ingediend tegen Binance, een ander mega-platform voor het verhandelen van crypto-activa. De toezichthouder beschuldigt hen van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten. Het COIN-aandeel verloor alleen al vandaag meer dan 20% aan waarde tijdens de intraday-handel op de Amerikaanse aandelenbeurs.

Het belangrijkste twistpunt is de Ethereum staking-service die wordt aangeboden door Coinbase. De SEC heeft deze dienst in het vizier omdat het directe beloningen biedt voor het vergrendelen van ETH, iets wat het volgens de SEC tot een effect maakt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram