Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder druk nu de temperatuur rond regelgeving VS stijgt

Bitcoin koers onder druk door SEC in de VS 

De situatie op het gebied van crypto-regelgeving wordt elke dag ernstiger nu de Securities and Exchange Commission (SEC) begin deze week rechtszaken startte tegen zowel Binance als Coinbase. Nu probeert de federale toezichthouder verdachte gebruikersfondsen op deze platforms te bevriezen en de beurzen verzetten zich tegen deze stap (daarover verderop meer). De Bitcoin koers, net als andere crypto koersen, wordt duidelijk beïnvloed door de situatie in de VS. Beleggers zijn duidelijk op hun hoede en de onzekerheid die deze situatie oplevert wordt niet door hen gewaardeerd. Als gevolg hiervan zagen we de koersen de afgelopen dagen dan ook dalen.

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 26.385 (Binance) en € 24.604 (Bitvavo) na koersverlies gisteren, waarbij de koers de $26k weer dicht naderde. Ook altcoins boekten koersverliezen. Daarover verderop meer.

Ander Crypto nieuws

Ook voormalig Twitter-CEO en mede-oprichter Jack Dorsey is het debat over crypto-regelgeving aangegaan door te stellen dat ETH, de digitale valuta van Ethereum, inderdaad een effect is. Dezelfde mening wordt gedeeld door een groot deel van de FBI en een groot deel van de Democratische partij, die aanzienlijke beperkingen wil opleggen aan ETH en andere digitale activa. Dorsey staat bekend om zijn pro-Bitcoin tweets en is een groot voorstander van het BTC-netwerk. Hij staat er echter ook om bekend een anti-altcoin-standpunt in te nemen en naast ETH ook regelmatig andere digitale valuta’s aan te vallen. Sommige delen van de cryptogemeenschap haalden uit tegen Dorsey en zijn pogingen om de digitale valutascène te verdelen. Zelfs sommige ontwikkelaars van Bitcoin-ordinals haastten zich naar de verdediging van ETH en noemden Dorsey een clown. Ze deelden zelfs de vijf jaar oude video van Gary Gensler waarin hij beweerde dat Ethereum behoorlijk gedecentraliseerd was en daarom niet meer de kenmerken van een effect bezat. Het debat rond Ethereum is belangrijk omdat de SEC, nu onder Gensler, tegen zijn eerdere conventie ingaat en ETH als een effect wil gaan reguleren.

De Bitcoin koers stabiliseert boven $ 26.000

Bitcoin wisselt momenteel van eigenaar voor ongeveer $ 26,4k op het moment van schrijven, nadat het gisteren slachtoffer werd van een prijsdaling. De cryptocurrency staat opnieuw onder druk van de beren nadat de bulls de weerstand van $ 27.000 niet effectief konden overwinnen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,7k. Het handelde zijwaarts rond deze waarde voordat het prompt om 21.30 uur 's avonds een stap zette naar $ 27.000. De Bitcoin koers bleef stijgen en bereikte om 2:40 uur 's nachts een hoogste punt van $ 27,3k. Deze prijs bleek echter de hoogste waardering te zijn die de digitale valuta in de afgelopen 36 uur zou hebben, aangezien het de rest van de dag bergafwaarts ging. De koers slaagde er een groot deel van de dag in om wat steun te krijgen rond $ 26,8k, maar om 15:50 uur 's middags begon ook dat weg te smelten. Het bereikte een dieptepunt van $ 26.127 waarna het weer wat begon te herstellen. De Bitcoin koers beweegt nu rond de $4k en lijkt daar wat te stabiliseren.

De Bitcoin koers staat momenteel onder druk van de beren, aangezien het opnieuw faalde rond de kritieke weerstand van $ 27.000. Van de beren wordt nu verwacht dat ze een snelle comeback zullen maken en de steun van $ 26k de komende dagen verder zullen uitdagen. Alles is nog niet verloren voor de stieren, maar het lijkt erop dat ze in een patroon van opeenvolgende mislukkingen op cruciale niveaus zitten en dat de markt waarschijnlijk niet aardig voor ze zal zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 510 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen onder druk

Andere cryptocurrencies laten voornamelijk rode cijfers zien over de afgelopen 24 uur. Opmerkelijke bewegers waren Binance Coin (BNB, -5,6%), Cardano (ADA, -4,2%), Solana (SOL, -6,6%), Polygon (MATIC, -3,4%), Shiba Inu (SHIB, -1,1%) , Cosmos (ATOM, -4,6%) en Chainlink (LINK, -2,7%).

BNB koers grafiek 

Temperatuur rond Amerikaanse crypto-regelgeving stijgt opnieuw door de bevriezing van rekeningen

Het ziet er ongemakkelijk uit voor crypto-gebruikers in Amerika, aangezien de belangrijkste effectenregulator SEC een nieuw front opent tegen crypto-exchanges. De recente stappen waren gericht op twee van de grootste van dergelijke platforms ter wereld; Binance en Coinbase. Dinsdag deden geruchten de ronde in de markt, dat SEC van plan was gebruikersgelden op deze platforms te bevriezen.

Hoewel Binance onmiddellijk heeft ontkend dat Binance.US, zijn Amerikaanse tak, getuige is van bevriezing van tegoeden. Het zei dat de fondsen volledig operationeel waren. Nu heeft de SEC geen kill-switch op Binance, maar het zou er wel voor kunnen lobbyen. Voorlopig delegeert het de regelgeving naar de crypto-exchangeplatforms.

SEC-voorzitter Gary Gensler was de afgelopen weken bijzonder kritisch over Binance. Hij trok parallellen met FTX, een van de grootste schandalen ooit op de cryptomarkt. Gensler heeft echter ongelijk om parallellen te trekken, aangezien FTX straffeloos mocht opereren, terwijl Binance op zijn minst probeert zich aan de regels te houden. FTX werd ook niet aangeklaagd op federaal niveau totdat het instortte, waardoor miljarden aan gebruikersfondsen in zijn systeem werden opgesloten. Binance daarentegen heeft (nog) niet zulke grote problemen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram