Bitcoin koers stabiel, waar gaat de prijs van BTC naartoe?

Bitcoin koers omhoog of omlaag? 

De Bitcoin koers lijkt wat te stabiliseren rond het huidige niveau. Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor $ 26.622 (Binance) en € 24.695 (Bitvavo). De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie slaagde er gisteren in om een beweging onder de steun van $ 26.000 te overleven, voordat het later een herstel boekte. Bitcoin heeft nu dus de steun van $ 26.000 opnieuw met succes verdedigd, wat aantoont dat onmiddellijke bearish prijsactie niet zo eenvoudig zal zijn. De stieren hebben deze moeilijke taak volbracht, maar een nog moeilijkere taak ligt voor ze, wanneer ze van plan zijn om verder omhoog te gaan. De eerste grote weerstand die moet worden overwonnen ligt op ongeveer $ 28.400. Vervolgens komt een zo mogelijk nog sterkere weerstand in zicht op $ 30.000.

Waarschijnlijk zal er een positieve katalysator nodig zijn om de Bitcoin koers boven deze weerstanden te krijgen. Momenteel is het crypto nieuws overwegend negatief, met De SEC die het de crypto-sector in de Verenigde Staten erg moeilijk maakt. Dit heeft wereldwijd impact op de crypto koersen en dus ook op de BTC koers. Een positieve katalysator voor hogere koersen zou het rentebeleid in de VS kunnen zijn. Wanneer echt duidelijk wordt dat de Federal Reserve (Fed) klaar is met het verhogen van de rente, of zelfs weer gaat verlagen, dan zal de Bitcoin koers daar hoogstwaarschijnlijk positief op reageren. Ook een nieuwe ronde van geldcreatie (QE) zal de koers naar hogere sferen sturen. Totdat de richting, die gaat worden ingeslagen op het gebied van rente en liquiditeit, duidelijk is, zou de BTC koers nog wel een tijdje in deze huidige trading-range kunnen blijven hangen.     

Ander crypto nieuws

De voormalige Amerikaanse presidentskandidaat en libertair icoon Ron Paul, waarschuwt voor risico's door een gebrek aan fiscale verantwoordelijkheid in de Verenigde Staten. De doorgewinterde politicus bekritiseerde de recente, ironisch genaamde Fiscal Responsibility Act, ondertekend door president Joe Biden. Paul is van mening dat toegenomen overheidsuitgaven en oplopende schulden het vertrouwen in de greenback verder zullen aantasten. Daarover verderop meer.

De juridische actie van de SEC tegen Binance komt in een stroomversnelling nu het bureau zowel de organisatie als de man erachter, CEO Changpeng Zhao, aanklaagt. Binance.us opereert als een afzonderlijke entiteit van andere wereldwijde takken van de crypto-exchange en gebruikers uit andere gebieden zijn van mening dat de Amerikaanse juridische stappen alleen problemen zullen veroorzaken voor gebruikers uit die regio. Een advocaat uit Hong Kong stelt echter dat gebruikers buiten Amerika ook zullen worden getroffen vanwege de operationele aard van de digitale valutahandel. Binance.us werd ook gedwongen om tientallen USDT-handelsparen van kleinere digitale valuta's in de VS stop te zetten, omdat de primaire aantijging van de SEC betrekking heeft op deze kleine tokens die de SEC als effecten beschouwt. Verschillende BUSD-paren en BNB-paren werden ook tegengehouden. Andere crypto-exchanges zijn ook het doelwit van de SEC, aangezien Coinbase ook een nieuwe kennisgeving heeft ontvangen. Het algemene regelgevingsklimaat wordt slechter voor beursplatforms en vertoont geen tekenen van afkoeling.

Bitcoin koers stabiel rond $ 26,5k

De Bitcoin koers is aan het einde van de afgelopen 24 uur weer boven de $ 26,5k gekomen. De cryptocurrency vermeed een stap verder naar beneden, maar de bulls zijn zeker niet buiten gevaar.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.6k. Het begon meteen een beetje te dalen, maar de stieren konden kort na woensdag avond het schip stabiel houden op ongeveer $ 26,3k. De koers herstelde zich vervolgens weer boven $ 26,4k en bleef gisteren de rest van de dag binnen deze range. De cryptocurrency had tussendoor verschillende korte prijsdalingen. De meest prominente hiervan was rond middernacht toen de Bitcoin koers nipt werd gered van het $ 26.000 niveau, voordat het prompt terugkeerde naar de status quo. De koers bleef de afgelopen periode per saldo vlak want op het moment van schrijven staat het op $26,6k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 517 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 48,12%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere cryptocurrencies waren de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegers waren Binance Coin (BNB, 1,8%), Cardano (ADA, -2,7%), Solana (SOL, 2,64%) en Cosmos (ATOM, -2,4%).

Cardano koers grafiek 

Amerikaans libertair icoon Ron Paul waarschuwt voor erosie van de dollar

De voormalige Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul had zware kritiek op de Fiscal Responsibility Act die door president Joe Biden is aangenomen. Paul is van mening dat de maatregel de overheidsuitgaven zal verhogen, het tekort zal vergroten en meer schuld-gerelateerde problemen in het land zal veroorzaken.

Paul is een bekende libertariër en een icoon binnen deze politieke filosofie waarop het land is gegrondvest. Van Bitcoin zelf is bekend dat het diepe libertarische wortels heeft, maar Paul is ouder dan 80, dus hij vindt het waarschijnlijk moeilijk te begrijpen.

Maar hij heeft gelijk dat slecht fiscaal beleid van de Amerikaanse regering alleen maar meer en meer problemen zal veroorzaken voor de hegemonie van de Amerikaanse dollar, inclusief zijn status als reservevaluta van de wereld. Paul stelt dat het publiek zal moeten betalen in de vorm van inflatie en hij noemde het de inflatiebelasting. De VS hebben onlangs hun schuldenplafond verhoogd en dat zal naar verwachting de consumenten verder onder druk zetten de komende jaren.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram