SEC doet de Amerikaanse crypto-industrie op grondvesten schudden

Grote scheuren in asfaltweg door aardbeving 

De gevolgen van de rechtszaken van de SEC tegen zowel Binance als Coinbase eerder deze week beginnen gevolgen te hebben voor andere cryptobedrijven. Hoewel beide rechtszaken werden verwacht, heeft de plotselinge handhaving de crypto-industrie behoorlijk opgeschud. Op vrijdag kondigde aandelen- en cryptobroker Robinhood aan dat het Cardano, Solana en Polygon vanaf 27 juni officieel van zijn platform verwijdert.

De beslissing komt nadat Robinhood meldde dat het alle crypto-activa aan het herzien is die het aan zijn klanten aanbiedt na de SEC-rechtszaken. Deze drie stonden alle drie op de SEC-lijst van 67 crypto-activa die als effecten worden beschouwd. Deze lijst bevat ook belangrijke crypto-activa zoals Binance's BNB Coin, Binance USD (BUSD), The Sandbox-token (SAND) en DeFi-token Atom (ATOM).

Cryptocurrencies die worden gedefinieerd als effecten, zijn altijd een tweesnijdend zwaard geweest voor de industrie. Aan de ene kant zou het legitimiteit in de markt brengen en waarschijnlijk minder kwaadaardige activiteiten. Aan de andere kant zou de sector sterk worden gereguleerd door de SEC en andere effectenagentschappen, wat investeerders veel minder flexibiliteit zou kunnen bieden. Regulering van effecten kan grote veranderingen teweegbrengen in de manier waarop de crypto-industrie bestaat zoals die nu bestaat.

Bitcoin koers houdt stand tijdens volatiele week

Crypto koersen waren deze week verrassend veerkrachtig. De Bitcoin koers en Ethereum koers zijn de afgelopen zeven dagen in wezen vlak geweest, hoewel ze tijdens de vroege sessiehandel van vrijdag zijn gedaald. De BNB-munt van Binance blijft een zware verliezer terwijl de FUD rond het moederbedrijf circuleert. In de afgelopen zeven dagen is BNB met bijna 15% gedaald.

Zware uitstromen van Bitcoin en Ethereum van Binance blijven verkoopdruk uitoefenen op de belangrijkste tokens. Dit geeft aan dat de stroom op korte termijn bearish zou moeten blijven, aangezien investeerders uitzoeken wat ze moeten doen in de nasleep van de rechtszaken. De door Robinhood geschrapte tokens hebben ook een zware week achter de rug, waarbij Solana met 13% daalde en Cardano meer dan 18% van zijn waarde verloor.

Cardano koers grafiek
figuur1: Cardano koers de afgelopen week
Solana koers grafiek
figuur 2: Solana koers de afgelopen week

 

De toekomst van de Amerikaanse crypto-industrie blijft twijfelachtig, vooral nadat Binance.US stopte met contante stortingen en opnames. De SEC heeft gevraagd om de activa van het platform te bevriezen, waardoor gebruikers geen toegang krijgen tot hun investeringen. Voor de goede orde, zowel Coinbase als Binance hebben verzekerd dat ze hun activiteiten gewoon zullen voortzetten, inclusief staking-services. Velen in de branche zijn van mening dat de zaak tegen Binance veel sterker is dan die tegen Coinbase. Crypto-enthousiastelingen moeten op hun hoede zijn, aangezien de Amerikaanse crypto-industrie op een omslagpunt zou kunnen staan naar wat een drastisch andere toekomst zou kunnen zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram