Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiliseert en Robin Hood schrapt MATIC, SOL en ADA

BTC munt met Bitcoin koers  grafiek op achtergrond 

Bitcoin (BTC) handelt rond de $25,8k op het moment van schrijven na een bearish laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie staat onder zware druk van de beren, maar lijkt nog vast te willen houden aan het $ 26.000 niveau. Altcoins hadden gisteren ook een zeer zware dag, maar lijken nu wat te stabiliseren. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

Het grote beleggingssplatform Robin Hood heeft besloten dat het drie van de meest populaire altcoins op de cryptomarkt zal schrappen. De plotselinge ban wordt opgelegd aan Cardano (ADA), Solana (SOL) en Polygon (MATIC). Hoewel dezelfde stap niet is genomen door enige andere grote beurs, woog het zwaar op de altcoin-markt. Vooral omdat het deze drie populaire tokens betreft. Waarom moest Robin Hood ze van de lijst halen? Daarover verderop meer.

de Europese Unie is van plan gedecentraliseerde blockchaintechnologie te gebruiken om educatieve en professionele referenties te verifiëren. Het VBSI-project van de economische unie werkt samen met blockchain-bedrijf Protokol om dit grensoverschrijdende verificatieprogramma mogelijk te maken. Dit gebruik van blockchain in ondernemingen bestaat al een tijdje, maar het opschalen ervan was een grote uitdaging. EBSI Vector, een door de EU gefinancierd project, werkt samen met blockchain-bedrijf Protokol om hiervoor een systeem te ontwikkelen.

Protolok-CEO Lars Rensing verklaarde:

"Wij geloven dat blockchain- en Web3-technologie een enorm potentieel hebben om een breed scala aan industrieën te transformeren en voor te bereiden op de toekomst."

Deze ambivalente houding van de EU als enerzijds crypto-scepticus en anderzijds pro-blockchain zal echter op lange termijn niet effectief werken. Het zal nodig zijn om hier duidelijk richting te kiezen. Ethereum en andere programmeerbare blockchains zullen in de toekomst ook erg belangrijk worden voor dit soort blockchain-initiatieven.

De Nigeriaanse regering zal een belasting van 10% op vermogenswinst op digitale valuta in het land invoeren. De regering van het Afrikaanse land doet deze stap om de fiscale transparantie te verbeteren en crypto-gebruikers in de belastingbetalende kudde te brengen. Dezelfde aanpak heeft echter niet gewerkt in India en de meeste cryptotraders blijven handelen zonder belasting te betalen. Maar een belangrijke reden is dat in India de belasting maar liefst 30% bedraagt en daarom niemand het zich kan veroorloven om het te betalen. De 10% die in Nigeria wordt gevraagd, zou voor veel cryptohandelaren in Nigeria beheersbaar kunnen zijn, op voorwaarde dat ze een manier krijgen om deze inkomsten te legaliseren. Velen zullen echter sceptisch blijven over deze stap, aangezien de overheid dit tarief altijd in een oogwenk kan verhogen.

Bitcoin koers stabiliseert onder $ 26.000

de Bitcoin koers beweegt momenteel net onder het belangrijke $ 26.000 niveau. De cryptocurrency leed gisteren een aanzienlijk prijsverlies, maar is inmiddels weer een beetje opgeveerd van de lows.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26.45k. De koers slaagde erin enkele uren rond dit niveau te hinken voordat het om 6 uur 's morgens aan een flinke daling begon. Het zakte onmiddellijk naar ongeveer $ 25,6k en handelde bijna de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde, voordat het rond 19.00 uur begon te herstellen richting $ 26k. Het herstel verliep echter wat slapjes  en de Bitcoin koers staat nog steeds onder de $ 26.000 op het moment van schrijven.

Bitcoin handelt nu rond het steunniveau van $ 26k. De beren lijken de overhand te hebben in de markt en er wordt verwacht dat ze de volgende stap zullen zetten wanner de altcoin-markt verder instort.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 503 miljard en het aandeel in de totale cryptomarkt was 49,20%. BTC nadert een dominantie van 50% van de gehele cryptomarkt vanwege de buitengewone druk op de altcoins op dit moment.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken grote verliezen

Terwijl BTC zelf relatief kleine verliezen boekte, boekten andere cryptocurrencies veel scherpere prijsdalingen. Inmiddels is op 24-uursbasis al weer een licht herstel ingezet, maar of dit het einde markeert van de ellende op de altcoinmarkt is maar zeer de vraag. Opmerkelijke bewegers waren Ethereum (ETH, 0,6%), Binance Coin (BNB, -0,8%), Ripple (XRP, 2,8%), Cardano (ADA, 8,7%), Dogecoin (DOGE, 2,6%), Tron (TRX, 3,1%), Solana (SOL, 3,5%), Litecoin (LTC, 2%), Polygon (MATIC, 0,8%), Polkadot (DOT, 1,4%), Avalanche (AVAX, 1,1%), Shiba Inu (SHIB, 6%), Cosmos (ATOM, 4,2%) en Chainlink (LINK, 0,7%).

ADA koers grafiek 

In ander nieuws…..

Robin Hood schrapt Cardano, Solana en Polygon van handelsplatform

De grote beursapp Robin Hood heeft aangekondigd dat het verschillende munten met de hoogste marktkapitalisatie van zijn platform zal verwijderen. De reden achter deze stap is de steeds negatievere vooruitzichten m.b.t. regelgeving voor de gehele cryptomarkt. De SEC heeft alle drie deze tokens bestempeld als niet-geregistreerde effecten, maar zelfs nu hebben de meeste andere beurzen ze niet van hun platform verwijdert.

De extreem vijandige houding van de SEC ten opzichte van digitale valuta en exchanges heeft geresulteerd in een serieus niveau van Fear, Uncertainty and Doubt (FUD) met betrekking tot digitale valuta. Als je alles goed laat bezinken, dan is het eigenlijk onzin dat Cardano, Solana en Polygon zo zwaar zijn getroffen. Ze werden alleen als voorbeeld genoemd door de SEC en zijn zeker niet de enige tokens die door de SEC worden bestempeld als ongeregistreerde effecten. Zoals vaak het geval is in dit soort situaties reageert de markt vanuit een gevoel van angst, zonder goed na te denken.

Uitspraken van voormalige toezichthouders, zoals die van de oprichter van het SEC-kantoor voor internethandhaving, John Reed Stark, dat alle investeerders de cryptoplatforms zouden moeten verlaten, gooien olie op het vuur. Deze aanval van de toezichtshouders zal naar verwachting in de nabije toekomst aanhouden en steeds meer druk uitoefenen op de markt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram