Bitcoin koers herstelt tot $26.000 en Binance ziet miljarden uitstroom

Binance app met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 26.185 (Binance) en € 24.230 (Bitvavo) na een licht positieve laatste 24 uur. De cryptomarkt probeert wat te herstellen van de heftige verliezen van de afgelopen dagen, ook al zijn de oorzaken van die daling nog niet weggenomen. Zowel Bitcoin als altcoins wisten wat in koers te stijgen, wat men toe kan schrijven aan koopjesjagers. Het is nu de vraag of we de bodem van de huidige daling hebben gezien, of dat er nog meer pijn in het verschiet ligt.

Ander crypto nieuws

De onder vuur liggende crypto-exchange Binance bagatelliseert zijn problemen, zelfs nu miljarden dollars aan crypto naar verluidt van het platform zijn weggevlogen. Volgens CEO Changpeng Zhao (CZ) is deze ontwikkeling niet zo lastig als het lijkt. De beurs staat in werkelijkheid echter voor veel regelgevende uitdagingen vanwege de recente rechtszaken tegen zowel CZ als de Amerikaanse divisie Binance.us van het beursbedrijf. Daarover later meer.

Tyler en Cameron Winklevoss, de twee crypto-miljardair-eigenaren van Gemini Exchange, geloven dat de nieuwste anti-crypto-push van de Amerikaanse Democratische partij hen wat stemmen gaat kosten. De gebroeders Winklevoss bekritiseerden de democratische pogingen om de sector te belasten en ook tot zondebok te maken van de recente problemen in de banksector. De partij heeft momenteel twee belangrijke federale instellingen, namelijk het voorzitterschap en de senaat. Het Huis van Afgevaardigden heeft daarentegen een kleine meerderheid voor de Republikeinen, waarvan algemeen bekend is dat ze aanzienlijk eerlijker zijn ten opzichte van de digitale valuta-economie. De Winklevoss Twins twitterden dat de stem van jongeren de democratische partij de overwinning bracht bij de verkiezingen van 2020, waarin ze Donald Trump versloegen. Het is echter mogelijk dat diezelfde kiezersgroep volgende keer niet komt opdagen om op Democraten te stemmen, aangezien dit de primaire doelgroep is voor de digitale valuta-scene.

Bitcoin koers stijgt licht to $ 26.000

Bitcoin verandert op het moment van schrijven voor ongeveer $26k van eigenaar. De cryptocurrency staat onder druk van de beren ondanks dat het de druk van de rechtszaken van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen de belangrijkste crypto-exchanges lijkt af te schudden.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $26k. Het begon langzaam te stijgen en de koers bereikte binnen een paar uur $ 26,2k. Dit was echter de hoogste waardering die de cryptocurrency in deze periode zou behalen. De koers zakte gedurende een groot deel van de rest van de dag langzaam terug in waarde. De beren slaagden er kort daarna in om de koers onder de $ 26k te brengen en vestigden zich rond de $ 25,8k. Vannacht en vanochtend vond de Bitcoin koers herniewde kracht en steeg tot $ 26.185 op het moment van schrijven

De Bitcoin koers staat momenteel onder grote druk van buitenaf nu de FUD rond de Amerikaanse SEC zich vastbijt in de crypto-sector, met als gevolg grote kapitaalonttrekkingen van de beurzen. Ondanks dat weet de koers toch wat te stijgen, althans voorlopig. Het valt nog te bezien of het dit in de nabije toekomst kan volhouden.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 502 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins herstellen wat

Andere crypto koersen herstelden wat van eerdere verliezen, ondanks de enorme bearish druk op de cryptomarkt. De enige opmerkelijke bewegers waren Ripple (XRP, 2,3%), Solana (SOL, 1,3%), Polygon (MATIC, 1,4%), Litecoin (LTC, 3%), Polkadot (DOT, 3,1%), Avalanche (AVAX, 3,1%), Shiba Inu (SHIB, 2,4%), Cosmos (ATOM, 2,6%) en Chainlink (LINK, 2,5%).

Ripple koers grafiek 

Binance bagatelliseert risico's nadat on-chain analisten laten zien dat miljarden de beurs verlaten

De grote crypto-exchange Binance heeft geprobeerd de risico's van massale opnames die het vertrouwen van investeerders in de exchange aantasten, onmiddellijk te bagatelliseren. Het probleem ontstond toen on-chain-analisten zoals Glassnode aantoonden dat alleen al in de afgelopen week meer dan $ 1 miljard de beurs verliet. Andere analisten kwamen ook met grote cijfers, sommige van wel $ 3,1 miljard aan crypto die de beurs zou hebben verlaten.

Crypto-exchanges zijn gebouwd op stortingen en transacties van gebruikers. De handelsactiviteit is al ver gedaald vanwege de aanhoudende bearmarkt. Nu krijgen stortingen ook grote klappen, vooral voor Binance en Coinbase, twee van de grootste exchanges ter wereld. Als genoeg crypto hen verlaat, kan dit als een soort bankrun werken en veel problemen voor de platforms veroorzaken.

Binance heeft echter naar verluidt nog steeds honderden miljarden aan crypto en NFT's, dus het is nog niet in groot gevaar. Als de zaken echter zo doorgaan, kunnen de komende maanden moeilijk worden voor het belangrijkste crypto-handelsplatform ter wereld.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram