Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) dominance blijft toenemen, aldus Will Clemente

Bitcoin dominantie: Bitcoin munt bovenop altcoin munten 

De Bitcoin (BTC) dominance is een bekende metriek in de markt die weergeeft hoe groot de marktkapitalisatie van bitcoin is ten opzichte van de rest van de markt. De laatste weken is de dominantie van de grootste cryptomunt sterk toegenomen en behaalt het een niveau dat we al ruim 2 jaar niet meer hebben gezien, zo deelde de bekende on-chain analyst Will Clemente op Twitter.

 

 

De bitcoin dominantie laat eigenlijk zien hoe groot het aandeel van BTC is in de gehele crypto-markt. Historisch gezien laat deze metriek interessant gedrag zien. Zo stijgt de dominantie vaak in een bearmarkt. In een bearmarkt draait het sentiment om en is de markt over het algemeen erg negatief, hierdoor stappen investeerders uit risicovolle en onzekere investeringen, waaronder een groot deel van de altcoins. Dit geld stroomt vervolgens naar fiat valuta of naar gevestigde namen in de crypto industrie zoals bitcoin, wat vervolgens zorgt voor een toename in de dominantie van BTC. Zoals Will Clemente aangeeft op Twitter zien we de dominantie nu ook toenemen. Opvallend is, dat er een dominantie waarde wordt behaald die we voor het laatst zagen in april van 2021, van 50%. In april van 2021 zagen we dat de dominantie flink kelderde door de opkomende bullrun. Toen zakte de dominantie van 70% naar bijna 40% in slechts enkele maanden. In een bullrun zien we namelijk het tegenovergestelde effect, investeerders zijn bereid meer risico’s te nemen en verplaatsen hun vermogen van meer veiligere en gevestigde munten in risicovollere projecten met de hoop om een hoger rendement te behalen. 

Tweet van Will Clemente betreffende de toenemende Bitcoin dominantie 

Wat betekent de dominantie voor de Bitcoin (BTC) koers?

Een toename in de dominantie betekent niet direct dat de Bitcoin koers zal toenemen. Het kan namelijk ook gebeuren dat de dominantie groeit maar dat de gehele marktwaarde van de crypto markt daalt en daarbij dus ook de BTC prijs. Desondanks laat de trend, zoals Will Clemente benoemd, zien dat het grootste crypto project momenteel de veiligste en minst volatiele investering is voor beleggers. Wat een sterke dominantie metriek wel betekent, is dat Bitcoin, relatief tot de rest van de markt, een stuk minder in waarde daalt. Dit zien we ook terug in de markt, verschillende altcoins dalen een stuk harder dan de grootste munt. In samenhang met de toename van het marktaandeel van Bitcoin zien we ook een grote uitstroom van de munt naar persoonlijke wallets en exchanges buiten de VS. 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram