Bitcoin koers kan dramatisch stijgen zeggen verschillende belangrijke indicatoren

bitcoin koers kan stijgen zeggen indicatoren 

Afbeeldingsbron: pixabay.com

Belangrijke Bitcoin-indicatoren laten zien dat de cryptomunt in de nabije toekomst mogelijk een grote bullmarkt tegemoet gaat. De laatste keer dat dit gebeurde was in 2017 vlak voordat de Bitcoin koers steeg naar zijn hoogste waarde ooit, namelijk $ 20.000, en alle eerdere records verbrijzelde. Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 11.400 (9350 euro) en zal deze keer waarschijnlijk een nieuw all time high aantikken, mogelijk zelfs vele malen meer dan de $ 20.000 van de vorige bull-run uit 2017

Recente gebeurtenissen

Vorige maand was een vrij passieve maand voor de Bitcoin-industrie. De hele maand zagen we een relatief beperkte prijsrange, grotendeels tussen $ 10.300 en $ 11.000. Het was dus een vrij rustige, zelfs wat saaie maand. Ondanks deze trage maand heersen er echter aanzienlijke verwachtingen m.b.t. de nabije toekomst van de cryptocurrency-sector, met name die van Bitcoin. Het is een historisch fenomeen dat Bitcoin dramatisch naar boven of naar beneden beweegt na langdurige consolidatieperioden waarbij de kracht van de uitbraak evenredig is met de tijd die is verstreken tijdens het consolidatieproces. Momenteel zit de Bitcoin koers al meer dan 3 maanden vast in een trading-range tussen de $ 10.000 en $ 12.000, zonder serieuze bewegingen erboven en eronder. Dus hoe langer deze periode van consolidatie duurt, hoe groter de prijsbewegingen die we in de nabije toekomst kunnen verwachten.

Nu zou de prijs theoretisch ook in de neerwaartse richting kunnen bewegen, wat verkopers zou uitnodigen om een ​​enorme prijsdump te creëren terwijl kopers hiervan kunnen profiteren. Maar volgens de laatste indicatoren en technische studies heeft de opwaartse beweging een veel grotere kans om te gebeuren. De recente verschuiving van $ 10.300 naar $ 11.000 laat zien dat de bullish intentie nog steeds sterk is, ondanks dat de bulls de afgelopen 3 maanden wat kracht hebben verloren en de BTC koers niet boven de lange termijn weerstand van $ 12.500 hebben kunnen duwen.

Belangrijkste bullish indicatoren

Accumulatie van Bitcoin buiten beurzen

Cryptocurrency-exchanges zijn spot-handelsfaciliteiten voor gebruikers over de hele wereld. Het aantal Bitcoin dat daar wordt vastgehouden, wordt vaak gebruikt bij daghandel en als gevolg hiervan kan veilig worden aangenomen dat deze Bitcoins over het algemeen niet worden gebruikt voor HODLing (= voor de lange termijn vast houden). Onlangs is de hoeveelheid Bitcoin die in de portefeuilles van deze exchanges wordt opgeslagen, drastisch verlaagd. Dit betekent dat gebruikers, in plaats van hun Bitcoins te gebruiken om te handelen, ze naar persoonlijke portemonnees verplaatsen voor langdurige HODL en dat zorgt altijd voor koopdruk en daardoor een stijgende Bitcoin koers. Volgens de topwebsites Glassnode en CryptoQuaint van crypto-analisten en beroemde analisten zoals Willy Woo, betekent deze accumulatie dat er een toenemende vraag is naar Bitcoin als een langetermijn belegging.

Woo tweette:

“When coins on spot exchanges drop, it's a sign that new buyers are coming in to scoop coins off the markets and moving them into cold storage HODL, we are seeing new HODLers right now. Very macro bullish.

Maar de vlucht van Bitcoin van deze traditionele beurzen kan ook betekenen dat deze Bitcoins verschuiven naar andere soorten beurzen zoals bijvoorbeeld de gedecentraliseerde beurzen zoals UniSwap en anderen, maar dat is volgens analyse van CryptoQuaint niet het geval. Het stelt dat de huidige uittocht van exchanges zoals BitMEX ook deel uit maakt van de mix, maar in plaats van dat de crypto naar andere exchanges verhuist, migreert het meeste naar persoonlijke portefeuilles. Dit gedrag was ook te zien in 2017 vóór de start van de grote bull-run die resulteerde in een prijsstijging tot het historische hoogtepunt van $ 20.000. We kunnen dus gerust zeggen, dat als deze trend zich voortzet, er meer Bitcoin in langetermijn posities zullen vastzitten. Daardoor zullen de crypto-exchanges in het algemeen steeds minder crypto ter beschikking hebben, waardoor er in de nabije toekomst een grote vraag naar Bitcoin zal ontstaan.

Record aantal nieuwe Bitcoin-adressen die worden geregistreerd

Naast de accumulatie van Bitcoin, zien we ook een toename van het aantal nieuwe adressen die in het Bitcoin-netwerk worden gecreëerd. Normaal gesproken komen er iedere dag tussen de 5.000-10.000 nieuwe adressen bij, maar onlangs zijn ze met meer dan 100% gestegen met cijfers tot wel 22.000 per dag. Dit cijfer wordt gedeeltelijk gevoed door de nieuwe openbare advertentiecampagne van de Chinese overheid om het bewustzijn over de nieuwe sector te vergroten, maar wat de reden ook mag zijn, het lijkt erop dat steeds meer mensen nu geïnteresseerd zijn in de cryptowereld en nieuwe crypto-wallets willen openen.

De nieuw gecreëerde Bitcoin-adressen naderen het hoogste punt van 2 jaar en dat zal de prijs zeker verder omhoog drijven, zelfs als de nieuwe adressen slechts kleine BTC aankopen doen. De Chinese advertentie m.b.t. de crypto-sector toont een neiging van de Aziatische regering om het land open te stellen voor cryptovaluta, terwijl daar momenteel nog een algemeen verbod voor geld, vooral voor gebruik in het betalingsverkeer. Beleggen in crypto is toegestaan.

Inzakken van DeFi-hype leidt geld terug naar Bitcoin

Het grootste verhaal in 2020 was dat van de gedecentraliseerde financieringsapplicaties die hun plaats in de crypto-sector veroverden. Platforms zoals UniSwap zijn steeds populairder geworden vanwege hun gedecentraliseerde karakter en het vermogen om elk project uit te voeren zonder de gebruikelijke controle en juridische problemen. Dit resulteerde in de oprichting en populariteit van enorme nieuwe projecten zoals de ChainLink-platforms en leidde ook tot talloze kleinere projecten.

Maar nu ondergaat deze sector een inzinking, wat vooral afgelopen maand goed was te zien. Veel tokens in de sector hebben meer dan 50% aan waarde verloren, terwijl weer andere in totaal met meer dan 70% zijn afgewaardeerd. Maar het verlies van de DeFi-sector is de winst van Bitcoin, aangezien deze gedurende de afgelopen tijd grotendeels stabiel is gebleven en als gevolg daarvan marktaandeel heeft herwonnen wat in de periode daarvoor verloren was gegaan. Als de DeFi sector de komende dagen zal blijven krimpen, kan gerust worden gezegd dat de Bitcoin koers zal blijven stijgen, aangezien vluchtende investeerders hun geld in Bitcoin zullen opslaan, wat een veel stabieler bezit is.

Andere kleinere indicatoren die een inkomende bullish trend voor Bitcoin laten zien, zijn onder meer verhoogde aandacht van investeringsgroepen, waaronder recent nog die van Microstrategy en een aanzienlijke investering van het Amerikaanse bedrijf Square van $ 50 miljoen. De algehele hash-snelheid of de hoeveelheid rekenkracht die aan het netwerk is toegewezen, breekt ook gemakkelijk alle records, waardoor de prijs stijgt.

Conclusie

De indicatoren zijn uitermate positief en kunnen in de nabije toekomst resulteren in een gezonde prijsstijging. Het cijfer van $ 11.000 op dit moment kan gemakkelijk op korte termijn worden overschreden en de Bitcoin koers zal naar de grootste weerstand van het jaar gaan, namelijk $ 12.000 - $12.500. Als de prijs met gemak voorbij deze weerstand-zone schiet en de volgende hindernis op $ 13.500, dan zien we misschien snel een uitdaging van de all time high op $ 20.000. Daarna is de sky the limit voor Bitcoin, dat heeft het verleden wel bewezen. Het zal echter een uitdaging zijn om bovengenoemde weerstand op korte termijn te overwinnen.