Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers onder $26.000 en Hinman-documenten eindelijk vrijgegeven

Man staat op Bitcoin koers logo dat drijft op water

Bitcoin (BTC) handelt momenteel rond $ 25,950 (Binance) en € 24.024 (Bitvavo) op het moment van schrijven weer een mislukte poging om boven de $ 26k te komen. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie worstelt om het hoofd boven water te houden nu de markt onder toenemende druk komt te staan van de beren. Altcoins waren grotendeels stabiel aan het einde van de afgelopen 24 uur, afgezien van enkele interessante koersbewegingen. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

De beruchte Hinman-documenten zijn ontzegeld op gerechtelijk bevel in de VS. Deze ontwikkeling volgt voormalig SEC-directeur William Hinman die een paar jaar geleden een reeks toespraken en aantekeningen maakte tijdens zijn ambtstermijn bij de federale effectentoezichthouder. De ontzegeling van deze documenten werd algemeen verwacht als een belangrijke gebeurtenis in de lopende Ripple vs SEC-zaak die zich al meer dan 30 maanden voortsleept. Het zou ook kunnen helpen bij het bepalen van het precedent voor het toekomstige regelgevingsklimaat in de VS. Daarover verderop meer.

Over cryptoregulering in de Verenigde Staten gesproken, er is nog een video verschenen van de huidige SEC-voorzitter Gary Gensler, waarin hij zegt dat zowel Bitcoin als Ethereum geen effecten zijn. De video, naar verluidt daterend uit 2018, toont een veel meer ruimdenkende Gensler die lesgaf aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Andere video's van Gensler zijn de afgelopen maanden ook in het nieuws gekomen, aangezien zijn huidige kruistocht tegen de digitale valuta-economie in volle gang is. Gensler laat samen met zijn voormalige SEC-collega Hinman zien dat de algemene houding ten opzichte van digitale valuta binnen de organisatie heel anders was. De ineenstorting van FTX, die eigenlijk niets te maken heeft met de legaliteit van de crypto-scene, maar die eerder flagrante fraude was, zorgt ervoor dat SEC probeert om er een grote strijd van te maken tegen cryptocurrencies in het algemeen.

Bitcoin koers vlak onder $ 26.000

Bitcoin wisselt van eigenaar voor ongeveer $ 25.950 op het moment van schrijven na een gestage laatste 24 uur in totaal. De belangrijkste digitale valuta deed zijn best om een stap boven de $ 26.000 te maken, maar het mocht niet baten.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond de $ 25,8k. Het handelde een tijdje zijwaarts voordat het om 22:15 uur 's avonds begon te stijgen. De digitale valuta boekte een gestage prijsstijging gedurende een groot deel van de rest van de dag, resulterend in een hoogtepunt van $ 26,3k om 14:40 uur in de middag. De opwaartse beweging bleek echter onhoudbaar te zijn en de beren brachten de Bitcoin koers in de daaropvolgende uren prompt terug onder de $ 26k. Bitcoin wordt nu verhandeld op $ 25,8k op het moment van schrijven.

De Bitcoin koers staat momenteel onder enorme druk van de beren, terwijl het zich staande probeert te houden te midden van een economische neergang en een moeilijk regelgevingslandschap. Het houdt voorlopig stand, maar het is waarschijnlijk dat het in de nabije toekomst zal bezwijken onder de druk.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 501 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 49,2%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins laten een gemengd beeld zien

Terwijl Bitcoin opnieuw boven het niveau van $ 26.000 wankelde, lieten andere cryptocurrencies een gemengd beeld zien. De enige grote uitzondering was Ripple (XRP, -5,6%). XRP steeg gisteren op een bepaald moment op de dag met ongeveer 8,5% in afwachting van de Hinman-documenten, maar gleed onmiddellijk terug tegen de tijd dat ze openbaar werden gemaakt. Opmerkelijke alts waren verder: Binance Coin (BNB, -5%), Tron (TRX, 1,2%), Polkadot (DOT, 0,4%), Avalanche (AVAX, 0,6%), Shiba Inu (SHIB, 1,1%), Chainlink (LINK, 2,8%). %) en Uniswap (UNI, 1,2%).

Ripple koers grafiek 

Hinman-documenten eindelijk vrijgegeven

De SEC heeft eindelijk de beruchte Hinman-documenten vrijgegeven en de cryptogemeenschap kan ze nu doorspitten om bewijs te vinden ter ondersteuning van hun zaak. Deze documenten verwijzen naar toespraken en opinies van voormalig SEC-directeur Bill Hinman. Hij was naar verluidt zeer positief over de crypto-scene en geloofde dat, in ieder geval de grootste digitale valuta's, geen effecten waren.

Volgens Hinman is het belangrijkste kenmerk van digitale valuta’s bij het bepalen of ze effecten of grondstoffen zijn, een voldoende mate van decentralisatie. De documenten zijn compromitterend voor de SEC en haar huidige agressieve positie zijn op het gebied van crypto. Zelfs Gary Gensler, de huidige voorzitter van de SEC, was op een gegeven moment positief over crypto en verklaarde officieel dat de SEC geen jurisdictie over hen had.

Het valt echter nog te bezien hoeveel impact deze documenten zullen hebben op de regelgeving. De komende tijd zal er hoogstwaarschijnlijk meer duidelijkheid komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram