Skip to main content

Bitcoin nieuws

BNB Token veert terug nu CZ en Binance zich verdedigen tegen FUD

 Telefoon met Binance loge en Binance logo op achtergrond

Binance's BNB Token (BNB) was vorige week een van de grootste verliezers na de aankondiging van de rechtszaak van de SEC tegen Binance. Het native token van de grootste crypto-exchange ter wereld bereikte zijn laagste punt sinds december, toen het $ 220,60 bereikte tijdens de handelssessie van maandag. Op dinsdag herstelde BNB zich weer boven het prijsniveau van $240 en het handelt momenteel op ongeveer $246. BNB heeft tijdens de afgelopen 24 uur handelen ongeveer 5% gewonnen.

 

 

Changpeng Zhao (CZ) verdedigt zich

De koerswinst van BNB komt op de hielen van Binance-oprichter Changpeng Zhao, of CZ, die beschuldigingen ontkent dat Binance zijn Bitcoin-reserves verkoopt om de BNB koers te verdedigen. CZ begaf zich op Twitter om het bedrijf te verdedigen, nadat Twitter-gebruiker Skew (@52kskew) tweette dat Binance actief bezig was met het liquideren van zijn Bitcoin-voorraad. Velen hebben gespeculeerd dat een prijsdaling tot onder $ 220 een cascade van liquidaties op het BNB-netwerk zou veroorzaken.

Tweet van CZ van Binance over FUD m.b.t. BNB 

CZ gebruikte zijn nu beroemde "4" -symbool dat is gebruikt als een strijdkreet voor crypto-enthousiastelingen tegen FUD uit de industrie. Hoewel CZ onvermurwbaar is over de activiteiten van Binance, is de populaire cryptofiguur de laatste tijd in de verdediging gegaan, na een gerichte aanval op Binance.US door SEC-voorzitter Gary Gensler. De SEC heeft maandag 13 aanklachten ingediend tegen Binance en CZ, waarin staat dat het platform rechtstreeks in strijd met de Amerikaanse effectenwetten opereert. Het bureau heeft dinsdag ook een rechtszaak aangespannen tegen Coinbase.

BNB prijsactie en analyse

BNB koers grafiek
Bron: TradingView.com

 

 

BNB bevindt zich nog steeds in oversold gebied met een RSI onder de 30, wat aangeeft dat er een extreem bearish sentiment heerst. Bulls zullen kijken of BNB het prijsniveau van $ 242 kan vasthouden dat al eerder als steun fungeerde.

Ondanks de rally op dinsdag is BNB de afgelopen zeven handelsdagen nog steeds met meer dan 11% gedaald. De prestaties van BNB gingen dinsdag zeker tegen de algemene trend in, waarbij de meeste grote tokens bescheiden verliezen boekten. Bitcoin en Ethereum hebben respectievelijk 0,88% en 0,63% verloren, terwijl XRP, Solana en Cardano de afgelopen 24 uur het slechtste presteerden van alle grote altcoins op de markt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram