Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers herstelt tot $26,3k en Binance vertrekt uit Nederland

Binance logo op telefoon met Bitcoin koers grafiek op achtergrond 

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin (BTC) rond de $26k, na een wanhopige inspanning van de bulls in de afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelde gisteren onder de belangrijke steun van $25.000, maar de bulls deden vandaag een poging om de zaken weer in evenwicht te brengen. Ondertussen waren altcoins grotendeels stabiel in de afgelopen 24 uur, wat resulteerde in een groter marktaandeel voor Bitcoin. Meer hierover verderop.

Ander crypto nieuws

De grote digitale valutabeurs Binance heeft aangekondigd dat ze op korte termijn Nederland zullen verlaten. Alle gebruikers van de beurs worden geadviseerd om hun geld zo snel mogelijk op te nemen. De beurs heeft te maken met regelgevingsproblemen in het land, en de regering creëert momenteel een vijandige sfeer rondom de hele crypto-scene. Binance zal nu haar activiteiten in  Nederland volledig stopzetten. Meer hierover verderop.

Daarnaast zal de belangrijkste crypto-regulering van de EU, de Markets in Crypto Assets (MiCA), volgend jaar van kracht worden. Er worden al consultancydiensten gelanceerd om te helpen aan deze nieuwe maatregelen te voldoen. De MiCA-regelgeving is een van de meest uitgebreide regelgeving in de ontwikkelde wereld om de uitdagingen van de digitale valutarevolutie aan te pakken. Het wordt door veel andere landen geprezen als een voorbeeldige set regels die kunnen helpen bij het implementeren van een gezond klimaat binnen deze sector.

Bitcoin herstelt tot boven $26.000

Op dit moment wisselt Bitcoin van eigenaar voor ongeveer $26.000, na een reactieve stijging eerder vandaag. De digitale valuta probeert zich snel te herstellen nadat de beren dreigden om onder de $25k te zakken.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $25,1k. Het handelde zijwaarts voordat het abrupt begon te stijgen en rond 23.30 uur een hoogtepunt van $25,5k bereikte. Verder herstel bleek echter moeilijk te realiseren en de koers bleef grotendeels zijwaarts bewegen gedurende de dag. Op een gegeven moment leek het erop dat dit het maximale was wat de bulls vandaag konden bereiken. Maar om 18.00 uur kwamen de bulls weer in actie en maakten binnen enkele minuten een sterke beweging boven de $26k. Op het moment van schrijven handelt de koers boven de $26k.

Bitcoin lijkt nu onverwachte bullish energie te hebben en probeert zich te herstellen. De marktsituatie was over het algemeen zeer negatief. De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $505 miljard, met een aandeel van 49,9% in de markt. De belangrijkste digitale valuta streeft ernaar om de helft van de totale marktkapitalisatie van cryptovaluta terug te winnen.

Bitcoin koers grafiek

Altcoins boeken winst

Andere crypto koersen waren grotendeels hoger in de afgelopen 24 uur, met enkele uitzonderingen. Opvallende prijsbewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, +3,3%), Binance Coin (BNB, +3,5%), Cardano (ADA, +3,3%), Dogecoin (DOGE, +2,1%), Solana (SOL, +6,5%), Litecoin (LTC, +3,8%), Polygon (MATIC, +3,4%), Polkadot (DOT, +2,8%) en Shiba Inu (SHIB, +3,2%).

Solana koers grafiek

Binance sluit activiteiten in Nederland af

Binance, 's werelds grootste cryptocurrency-beurs, is van plan haar activiteiten in Nederland te beëindigen omdat ze geen Virtual Asset Service Provider (VASP)-licentie hebben verkregen. Nieuwe klanten kunnen geen Binance-account meer openen in ons land en bestaande klanten wordt gevraagd om hun crypto zo snel mogelijk op te nemen.

Als jij of iemand die je kent een Binance-account heeft met fondsen erop, is het absoluut noodzakelijk om het geld op te nemen naar een andere exchange, zoals Bitvavo, of een eigen wallet. Er worden geen transacties meer uitgevoerd op de beurs.

De beurs kreeg in 2022 een boete van maar liefst $3 miljoen omdat ze handelsdiensten aanboden zonder registratie. Binance betwistte dit en beweerde dat de beurs voldeed aan de EU-wetgeving, inclusief regels tegen witwassen. De Nederlandse toezichthouder stelde echter dat de boete gerechtvaardigd was vanwege de overtredingen van de beurs. Als gevolg hiervan heeft Binance zich teruggetrokken uit ons land en is hen geen VASP-licentie verleend, waardoor de operaties van de beurs in ons land vrijwel ten einde komen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram