Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel boven $26k en econoom waarschuwt voor banken VS

Bitcoin munt met Bitcoin koers grafiek op achtergrond

De cryptomarkten lijken wat te stabiliseren. De Bitcoin koers staat op het moment van schrijven op $ 26.422 (Bitmex) en € 23.326 (Bitvavo) na een relatief stabiele laatste 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts na een flinke prijsdaling vorige week. Altcoins koersen bleven ook grotendeels stabiel. Daarover verderop meer.

Ander crypto nieuws

De beroemde auteur en econoom Robert Kiyosaki heeft gewaarschuwd dat er in de nabije toekomst meer banken zullen instorten. Als auteur van het populaire boek "Rich Dad, Poor Dad" gelooft hij dat de huidige economische situatie alleen maar zal verslechteren, met hoge rentetarieven en negatieve economische indicatoren die de overhand blijven hebben. Daarover verderop meer.

Cameron Winklevoss, medeoprichter van de crypto-exchange Gemini, heeft kritiek geuit op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij bekritiseert het strenge regelgevingsbeleid van de SEC ten aanzien van de cryptoscene, waardoor er aanzienlijke problemen zijn ontstaan voor de digitale valutasector. Hij stelt dat de effectenwetten uit 1933 niet relevant zijn in de huidige digitale wereld en dat er een nieuwe aanpak nodig is om de uitdagingen aan te pakken die deze disruptieve digitale middelen en hun handelsplatforms met zich meebrengen. Hij waarschuwt dat de VS achter dreigt te blijven in deze opkomende sector en mogelijk terrein moet prijsgeven aan andere crypto-vriendelijke bestemmingen zoals de Europese Unie en Zwitserland.

De Amerikaanse federale rechter Amy Berner heeft de deal tussen de SEC en Binance uiteindelijk goedgekeurd. Deze stap zal enkele beperkingen opleggen aan de Amerikaanse tak van de beurs en zal de vermenging tussen deze tak en andere internationale bedrijven stoppen. Binance tweette: "We willen een update geven over de huidige strijd tussen http://Binance.US en de SEC. We zijn verheugd om aan te kondigen dat de rechtbank het verzoek van de SEC om een voorlopig Temporary Restraining Order (het bevriezen van activa op ons platform) niet heeft ingewilligd, wat duidelijk ongerechtvaardigd was op basis van zowel de feiten als de wet." De juridische problemen van de beurs zijn echter nog niet voorbij, aangezien het zich moet verdedigen tegen beschuldigingen van het aanbieden van niet-geregistreerde effecten in de VS. Tot nu toe is het nieuws relatief positief en zal het de exchange motiveren in haar strijd tegen de SEC.

Ook een andere grote crypto-exchange, Coinbase, staat in het nieuws. De beurs heeft onlangs aangekondigd dat gebruikers een jaarlijks rendement van 4% zullen ontvangen op stablecoin USDC, ondanks de aanhoudende strijd met de Securities and Exchange Commission (SEC) over niet-geregistreerde effecten en staking-programma's. Deze stap zal waarschijnlijk een reactie van de autoriteiten veroorzaken, aangezien ze recentelijk de Ethereum-staking-service van de beurs hebben aangevallen en hebben verklaard dat deze service Ethereum tot een effect maakt, wat niet in overeenstemming is met de Amerikaanse wet. De SEC zou dezelfde klacht kunnen indienen tegen USDC en de stakingbeloningen daarop. De beloningen lijken echter sterk op de officiële rentevoet van de Federal Reserve, dus het zal interessant zijn om te zien hoe dit zich ontwikkelt. Het is echter duidelijk dat de reguleringsproblemen van Coinbase op dit moment nog niet voorbij zijn.

Bitcoin koers blijft stabiel boven $26.000

Op het moment van schrijven verandert Bitcoin gestaag van eigenaar, net boven $26k. De cryptocurrency heeft zijn prijsherstel de afgelopen dagen weten vast te houden, maar er liggen nog steeds uitdagingen in het verschiet.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $26,5k. Gedurende de dag bleef de prijs binnen $150 van deze waarde en vertoonde over het algemeen weinig volatiliteit. Op sommige momenten kwam de prijs dichtbij $26,7k, maar werd direct afgeweerd door de beren.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedraagt ongeveer $517 miljard, met een aandeel van 49,7% in de markt.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven stabiel

Andere crypto koersen bleven de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Enkele opmerkelijke prijsbewegingen waren Ripple (XRP, +1,1%), Litecoin (LTC, +0,4%), Shiba Inu (SHIB, +1,3%) en Cosmos (ATOM, -2,6%).

Ripple koers grafiek

Bekend econoom waarschuwt voor een grotere ineenstorting van de bank-sector

De bekende econoom en Bitcoin-voorstander Robert Kiyosaki heeft opnieuw kritiek geuit op de conventionele economische structuren. Hij verklaarde dat er in de nabije toekomst meer banken zullen instorten en dat mensen zich hierop moeten voorbereiden.

Deze waarschuwing komt nadat verschillende Amerikaanse en Europese banken dit kwartaal failliet zijn gegaan, wat resulteerde in herstructureringen en reddingsoperaties van de overheden. Hoewel het de laatste maanden relatief rustig is geweest, gelooft Kiyosaki dat een verdere ineenstorting onvermijdelijk is en binnenkort zal plaatsvinden. Hij noemde Loan Depot als een mogelijk volgend slachtoffer. Deze hypotheekreus vormt een belangrijke pijler in de economie en kan in de nabije toekomst grote problemen veroorzaken in de VS.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram