Bitcoin in depressie marktfase aldus crypto trader Michaël van de Poppe

Crypto trader is depressief over Bitcoin koers. Beer met bitcoin munt in bek op voorgrond 

De crypto handelaar Michaël van de Poppe voorspelt betere tijden voor Bitcoin (BTC) in de komende 6 tot 12 maanden. Zo deelt de crypto influencer op Twitter. Volgens Van de Poppe bevindt de markt zich nu in een depressie fase, een fase die gekenmerkt wordt door extreme negativiteit en weinig vertrouwen in de koersontwikkeling. 

Van de Poppe noemt de depressie fase een goed moment om Bitcoin te accumuleren, zo geeft hij aan in zijn twitter bericht. In de grafiek die de crypto influencer heeft getekend is duidelijk te zien hoe hij de verschillende fases benoemt. Zo ligt de capitulatie en woede fase achter ons en zit de markt nu in een depressie. De populaire crypto trader ziet dit als een uitgelezen kans om te accumuleren. Zo kenmerkt deze fase zich als een van de laatste stappen van een bearmarket. Volgens Van de Poppe kunnen we binnen een jaar een mogelijke nieuwe opmars verwachten. 

 

Tweet van Michael van de Poppe

Wat is de depressie marktfase precies?

Om een beter beeld te krijgen wat de depressie fase precies inhoudt, nemen we de bekende Wall Street Cheat Sheet bij de hand. Deze spiekbrief laat verschillende fases in de markt cycli zien, zoals is afgebeeld in Figuur 1.

De Wall Street Cheat Sheet die de verschillende markt cycli laat zien
Figuur 1: De Wall Street Cheat Sheet die de verschillende markt cycli laat zien (wallstcheatsheet.com)

 

Hoewel de afbeelding van oorsprong voor traditionele beurzen gebruikt wordt, is deze zeker ook toepasbaar voor de crypto industrie. In aanloop naar de markt top wordt het sentiment in de markt steeds meer euforisch. De piek van de markt wordt gekenmerkt door extreme euforie alvorens de daling wordt ingezet en er langzaamaan paniek ontstaat waarin beleggers massaal hun crypto dumpen. Vervolgens ontstaat er meer woede in de markt. Investeerders zijn namelijk boos over de verliezen en voelen zich in sommige gevallen bestolen.

Dit klinkt herkenbaar, zo zagen we vorig jaar grote centrale crypto instellingen en exchanges failliet gaan onder andere door frauduleuze activiteiten. Deze fase kenmerkt zich door weinig vertrouwen in de markt. Beleggers vragen zich af wanneer de bodem dan toch eindelijk achter ons ligt en hoe dit heeft kunnen gebeuren. Daarna volgt de depressie fase, waarin we ons, volgens Van de Poppe, nu bevinden. Zoals de crypto influencer aangeeft, ondanks dat in een depressie fase het sentiment erg negatief is, betekent het tegelijkertijd ook dat een nieuwe bullmarket relatief dichtbij komt. Waneer je gelooft in de lange termijn vooruitzichten van Bitcoin en crypto in het algemeen, is het nu dus een goede tijd om relatief goedkoop in te slaan.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram