Bitcoin stijgt zowel boven $28k als boven 50% cryptomarktkapitalisatie

Bitcoin met vleugels en vurige staart symboliseert een stijgende Bitcoin koers 

Bitcoin is on fire! De Bitcoin koers loopt momenteel hard op. Vanmiddag wist het in 4 uur tijd 1500 dollar te winnen. Daarmee kwam de koers voor het eerst in lange tijd weer boven $28.000. Op het moment van schrijven staat de Bitcoin (BTC) koers op $ 28.052 (Bitmex) en € 25.705 (Bitvavo).

De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is in de aanval en lijkt te herstellen van recente verliezen die de stieren tot wanhoop dreven. De Bitcoin koers is al dagen relatief sterk. Op slechte dagen verliest het minder dan de rest van de cryptomarkt en op goede dagen zoals vandaag, wint het meer. Ook vandaag was dat weer duidelijk het geval. De meeste altcoins boekten winst, maar kwamen niet in de buurt van Bitcoin. Ook vandaag verloren ze dus weer marktaandeel aan Bitcoin.

Ander crypto nieuws

Itai Avneri, COO van de INX-crypto-exchange, denkt dat het tijdperk van het aanbieden van zoveel mogelijk digitale valuta's voorbij is. Nu mogen alleen cryptocurrencies met een gevestigde non-security status verhandeld worden op deze platforms, zoals gereguleerd door toezichthouders. Dit is een belangrijk inzicht in de toekomst en zou waar kunnen blijken te zijn. Het zal een einde maken aan de constante stroom van digitale tokens die op de markt komen, momenteel meer dan 10.000. Daarover verderop meer.

De Europese Investeringsbank (EIB) maakt gebruik van blockchain-technologie voor een nieuwe klimaatbewuste obligatie. De obligatie wordt uitgegeven in Zweedse kronen en zal netwerkdeelnemers stimuleren om de milieu-impact van infrastructuur te helpen verbeteren. De obligatie zal genoteerd worden aan de Luxembourg Stock Exchange Securities List en de Luxembourg Green Exchange. Dit is in wezen een manier om nodes te belonen die afhankelijk zijn van hernieuwbare bronnen en zich bewust zijn van de ecologische effecten van menselijke activiteit. Het gebruik van blockchain-technologie gaat verder dan digitale valuta en NFT's, het heeft het potentieel om elke technologie te verbeteren en te optimaliseren.

Bitcoin koers stijgt boven $28.000

Bitcoin steeg eerder vandaag sterk en bereikte op het moment van schrijven $28k. De cryptocurrency is duidelijk hongerig naar winst en lijkt het niveau van minder dan $25.000 definitief verworpen te hebben.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond $26,6k. Het handelde een beetje zijwaarts voordat het sterk begon te stijgen. Rond 20.30 uur was de digitale valuta tot bijna $27.000 gestegen, maar de stieren konden deze beweging niet vasthouden en binnen ongeveer een uur daalde het terug naar $26.500. De stieren waren echter nog niet klaar en begonnen onmiddellijk een gestage prijsstijging te boeken. Ze slaagden erin om de weerstand van $27.000 rond 03.15 uur te doorbreken. De koers daalde echter opnieuw en stabiliseerde uiteindelijk rond het prijsniveau van $26,8k. Het handelde het grootste deel van de rest van de dag zijwaarts rond deze waarde voordat de stieren het weer overnamen en de koers boven de $27k begonnen te trekken, en deze keer waren ze in staat om dit niveau te bereiken en vast te houden. De stieren bleven druk uitoefenen en daardoor staat de Bitcoin koers nu nipt boven $28.000 op het moment van schrijven.

Bitcoin laat momenteel uitzonderlijke kracht zien, maar de echte test voor de stieren zal echter rond het huidige niveau van $28k liggen. Ze moeten deze weerstand doorbreken om de rollen echt om te draaien en de beren definitief op afstand te houden. Anders zou deze mooie rally wel eens van korte duur kunnen zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $532 miljard en het aandeel in de markt was 50,3%. Dit is het hoogste aandeel van de marktkapitalisatie voor Bitcoin in meer dan 2 jaar en laat zien hoeveel de altcoin-markt in deze periode is gekrompen. Dit toont ook aan dat het meestal geen goed idee is om tijdens een bearmarkt in altcoins te investeren, zoals ook te zien was in de laatste 2 bear-fasen.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoins winnen licht

Andere crypto koersen waren de afgelopen 24 uur licht hoger. Opmerkelijke prijsbewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, +3,4%), Ripple (XRP, -0,8%), Solana (SOL, +3,7%), Toncoin (TON, -1,2%), Avalanche (AVAX, +2,3%) en Monero (XMR, +2,5%).

Solana koers grafiek 

Komt er een einde aan het tijdperk van niet-geregistreerde tokenaanbiedingen?

De cryptomarkt is gewend geraakt aan het komen en gaan van honderden digitale tokens. Cryptocurrencies zoals Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Iota (IOT), Aave (AVE), en vele andere waren ooit de meest verhandelde cryptomunten ter wereld, maar het zal nu moeilijk zijn om ze ergens in de top 50 of zelfs top 100 op basis van marktkapitalisatie te vinden. Het komen en gaan van digitale tokens werd beschouwd als een essentieel onderdeel van de digitale valuta-economie.

Na jaren van onduidelijkheid over de regelgeving treden 's werelds belangrijkste toezichthouders eindelijk streng op tegen deze lawine van digitale valuta's en beschouwen ze nu als niet-geregistreerde effecten. Dit dwingt beurzen om ze van de notering te halen of geconfronteerd te worden met eindeloze rechtszaken, zelfs enkele van de grotere cryptocurrencies ontspringen deze dans niet.

Dus, is het tijdperk van deze crypto-tokenboom voorbij? Itai Avneri, COO van de INX-beurs, denkt van wel. Het valt nog te bezien of zijn voorspelling uit zal komen, maar alles wijst momenteel wel in die richting.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram