Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin (BTC) stijgt tot boven $30.000 dankzij institutionele steun

Bitcoin munt met op achtergrond text: Blackrock 

De cryptomarkten zagen woensdag een sterke stijging na een plotselinge toename van institutionele steun, wat resulteerde in een bullish rally. De Bitcoin koers kwam daarbij zelfs boven $30.000. De prijs van BTC is op het moment van schrijven $ 30.141 (Bitmex) en € 27.400 (Bitvavo).

Het huidige positieve sentiment begon toen Blackrock vorige week bij de SEC een aanvraag indiende voor een spot Bitcoin ETF. 's Werelds grootste ETF-provider lijkt optimistisch over Bitcoin, zelfs te midden van regelgevingsdruk op de cryptomarkten. De SEC moet nog reageren op de aanvraag van Blackrock, en de beslissing zal belangrijk zijn gezien de rechtszaken tegen Binance en Coinbase die de afgelopen weken zijn aangespannen.

De goedkeuring van Blackrock zou een precedent scheppen in de Amerikaanse financiële wereld, aangezien eerdere aanvragen van Van Eck en Grayscale waren afgewezen. Blackrock, met zijn financiële en politieke macht, heeft potentieel invloed op toezichthouders. Bovendien hebben meerdere andere bedrijven na de aanvraag van Blackrock hun eigen Bitcoin-spot ETF aangevraagd, waaronder Invesco, Fidelity en WisdomTree. Als alleen de aanvraag van Blackrock wordt goedgekeurd, kan dit een interessante zomer betekenen voor de crypto-industrie.

Bitcoin koers stijgt en weerstand wordt doorbroken

De Bitcoin koers steeg deze week en brak tijdens de handel op woensdag door de $30.000. In de afgelopen zeven dagen is Bitcoin met 21% gestegen. Ethereum maakte ook een opwaartse beweging, met een stijging van meer dan 5,2% in de afgelopen 24 uur en meer dan 17% in de afgelopen week. Solana en Cardano, die eerder onder druk stonden vanwege SEC-regulering, maakten ook een herstel door.

Bitcoin koers grafiek

De totale marktkapitalisatie van de wereldwijde cryptomarkten steeg in de afgelopen 24 uur met bijna 5% en bedraagt nu meer dan $1,17 biljoen. Zelfs meme-munten lieten een omkering zien, met Doge en Shiba Inu die herstelden en Pepe Coin die met meer dan 40% steeg.

Is dit een bullish moment voor crypto's? Het hangt allemaal af van de beslissing van de SEC over de aanvraag van Blackrock. De makkelijkste weg voor de SEC zou zijn om alle aanvragen af te wijzen, maar dat kan politieke gevolgen hebben. Als deze ETF's worden goedgekeurd, kan dit waarschijnlijk leiden tot een verdere stijging van de Bitcoin koers, omdat instellingen het activum willen vastleggen. Sommigen zijn bezorgd dat instellingen en traditionele financiële bedrijven Bitcoin willen domineren, maar de impact op de vraag, vooral in aanloop naar de halvering volgend jaar, zou onbetwistbaar zijn. We lijken een keerpunt voor Bitcoin te naderen, en een bedrijf met de invloed en middelen van Blackrock zou een grote impact kunnen hebben op het totale aanbod van Bitcoin en dus ook op de Bitcoin koers.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram