Skip to main content

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel op $30.000 en Deutsche Bank gaat in Crypto

Bitcoin munt met Deutsche Bank logo op achtergrond 

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 30.153 (Bitmex) en € 27.500 (Bitvavo) na een relatief stabiele afgelopen 24 uur. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie heeft de afgelopen dagen een aanzienlijke prijsstijging doorgemaakt, maar laat nu een lichte vertraging zien, wat de verdere vooruitgang van de bulls vertraagt. Ondertussen zijn altcoins licht in het rood gebleven en konden ze de indrukwekkende stijging van Bitcoin niet evenaren, zelfs niet op een later tijdstip. Verderop meer hierover.

Ander crypto nieuws

Deutsche Bank, de grote Europese investeringsbank, heeft een aanvraag ingediend om een crypto-bewaaroplossing aan te bieden. De CEO van de bank verklaarde dat deze stap onderdeel is van een bredere strategie om provisie-inkomsten te verhogen nu rentebetalingen afnemen. Dit kan wereldwijd nieuwe mogelijkheden openen voor banken. Verderop meer hierover.

Het Wimbledon-tennistoernooi zal voor het eerst in de geschiedenis AI-gegenereerd commentaar hebben. AI-tools zullen ook worden gebruikt om gepersonaliseerde hoogtepunten, spelersanalyse en het traject naar de finale te genereren. Deze aankondiging komt van de officiële All England Lawn Tennis Club (AELTC) in samenwerking met IBM. AI-technologie zal ook ondertitels genereren, waardoor het voor mensen gemakkelijker wordt om te volgen. Dit is een belangrijk voorbeeld van het gebruik van AI-programma's in een groot sportevenement. Wimbledon is een van 's werelds oudste en meest prestigieuze tenniscompetities. Het gebruik van AI zal waarschijnlijk in de toekomst sterk toenemen en zich steeds meer vermengen met ons dagelijks leven. Naar verwachting zal het ook steeds verder integreren in de crypto-industrie.

De afgelopen dagen zijn er verschillende nieuwe ETF-aanvragen (Exchange Traded Fund) ingediend bij de Amerikaanse SEC. Onder hen zijn aanvragen van BlackRock en Valkyrie. Valkyrie heeft al twee goedgekeurde ETF's, waaronder een gerelateerd aan Bitcoin Futures en een andere gerelateerd aan de crypto-mining sector. Een zuivere spot Bitcoin ETF blijft echter nog steeds ongrijpbaar in het land. Als het wordt goedgekeurd, kan dit een aanzienlijke impuls geven aan de digitale valuta-sector. Tot nu toe heeft de SEC echter alle aanvragen afgewezen.

Bitcoin koers probeert $30.000 vast te houden

Op dit moment wordt Bitcoin verhandeld rond de $30.000 na een stabiele laatste 24 uur. De cryptocurrency vertoont lichte schommelingen na de enorme prijsstijging van de afgelopen dagen.

De afgelopen 24 uur begon met de BTC koers rond de $30.300. Na een grote piek in waarde handelde de koers zijwaarts rond de belangrijke weerstand van $30.000 met relatief weinig volatiliteit. De koers zakte een paar keer onder het niveau van $30.000 en staat er momenteel weer net boven.

Op dit moment handelt Bitcoin zijwaarts na een sterke prestatie in de afgelopen 4 dagen. De volgende stap voor de bulls is om duidelijk boven de $31.000 uit te komen. Dit zal echter niet gemakkelijk zijn, omdat de beren op de loer liggen en hun kans kunnen grijpen als de koers niet verder stijgt.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $581 miljard, met een aandeel van 51,4% in de markt.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen blijven grotendeels stabiel

Andere crypto koersen vertoonden de afgelopen 24 uur over het algemeen weinig verandering. Enkele opmerkelijke koersbewegingen waren te zien bij Binance Coin (BNB, -2,5%), Cardano (ADA, 2,2%), Shiba Inu (SHIB, 4,4%) en Cosmos (ATOM, 2,3%).

SHIB koers grafiek 

Deutsche Bank dient aanvraag in voor Bitcoin Custody Service

De grote Duitse investeringsbank Deutsche Bank heeft officieel een aanvraag ingediend voor een nieuwe Bitcoin-bewaaroplossing. Deze stap is bedoeld om crypto-gerelateerde financiële instrumenten aan haar investeerders aan te bieden. De aanvraag is ingediend bij de Duitse Federale Financiële Toezichthouder (BAFIN).

Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zou dit een belangrijke ontwikkeling kunnen zijn voor de digitale valutawereld, omdat er dan meer geld in deze sector kan worden geïnvesteerd. Deutsche Bank heeft echter al een tijdje financiële problemen en zou naar verluidt in een grote crisis verkeren. De bank moet 10% van haar winkelpersoneel ontslaan en bevindt zich in zwaar weer.

Niettemin geloven de leidinggevenden van de bank dat het zich richten op fee-inkomsten, zoals die van crypto, in de nabije toekomst van groot belang zal zijn. Door de hoge rente en krimpende economie zijn er weinig andere inkomstenbronnen voor de bank. Dit is een natuurlijke stap voorwaarts.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram