Bitcoin veert op van $ 30k en Binance gaat privacytokens noteren in EU

Privacy tokens 

De Bitcoin koers beweegt momenteel iets boven de $ 30.000. De grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie handelt zijwaarts en consolideert de grote winsten van vorige week. Op het moment van schriven staat de koers op $ 30.560 (Bitmex) en € 27.907 (Bitvavo). Altcoins stonden, net als Bitcoin, enigszins in het groen. Daarover verderop meer.

Ander Crypto nieuws

De grote crypto-exchange Binance heeft besloten terug te komen op zijn eerdere beslissing om op privacy gerichte tokens in de Europese Unie van de lijst te verwijderen. Deze beslissing werd genomen, beweert Binance, na feedback van de gemeenschap en een poging om te voldoen aan de bestaande regels en voorschriften in de economische zone. De EU-autoriteiten kunnen echter bezwaar maken tegen dit besluit, aangezien privacymunten vaak worden gedemoniseerd vanwege hun vermeende rol bij witwassen en andere illegale activiteiten. Daarover verderop meer.

De Ethiek-commissie van de Zuid-Koreaanse regering zal recente beschuldigingen van wangedrag tegen de cryptotransacties van een van de wetgevers onderzoeken. Kim Nam-kuk, de vertegenwoordiger die onder vuur ligt in deze onderzoeken, is van mening dat er geen regel is overtreden en hij heeft enkele financiële details al gedeeld met de ethische commissie. Laatstgenoemde eist echter de volledige transactiegeschiedenis van deze vermeende transacties die meer licht op de zaak zullen werpen. Nam-Kuk gebruikte naar verluidt voorkennis om het WIMIX-token te verhandelen waarvan de prijs werd beïnvloed door een besluit van de overheid. Het valt nog te bezien wat hiervan terecht komt. De Koreaanse autoriteiten hebben al een inval gedaan in de kantoren van de grote crypto-exchanges Bithumb en Upbit om meer informatie over de zaak binnen te halen. Cryptohandel en regulering zijn al lang een omstreden kwestie in landen over de hele wereld en er zijn zeker twijfelachtige beslissingen genomen door wetgevers die toegang hebben tot vertrouwelijke overheidsinformatie. Maar dit is niet exclusief voor crypto, want tijdens de eerste lockdown van de Covid-19-pandemie waren veel Amerikaanse wetgevers direct betrokken bij handel met voorkennis nadat ze een briefing hadden gekregen dat de economie zwaar werd getroffen.

Bitcoin koers loopt op na correctie naar $30k

Bitcoin slaagde erin om aan het einde van de afgelopen week de steun van $ 30k vast te houden. De start van de cryptocurrency deze week was ook stabiel met zowel stieren als beren die op de loer lagen.

De afgelopen 36 uur begonnen met de BTC koers rond de $30,6k. Het handelde een paar uur zijwaarts rond deze waarde voordat het om 02.30 uur 's nachts begon te dalen. De daling zelf was over het algemeen echter vrij oppervlakkig en de cryptocurrency bereikte slechts $ 30,2k. Het bleef gisteren een groot deel van de rest van de dag vlak rond deze waarde en deed sporadische pogingen om zich te bevrijden van de lichte daling met tussendoor kortdurende bewegingen naar $30,5k. Om 17:40 uur 's avonds maakte de Bitcoin koers een aanzienlijke daling tot $ 30k en sindsdien is het weer  opgelopen naar ruim $ 30.600.

De Bitcoin koers beweegt nu zijwaarts, nadat de stieren de afgelopen 7 dagen goed hebben gepresteerd, maar ze moeten een stap naar $32k kunnen maken voordat het tij in hun voordeel keert. De recente prijsverhoging geeft hen wat tijd om dit te bereiken, maar de steun van $ 30.000 zal hier erg belangrijk zijn.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 585 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 51,6%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen licht hoger

Andere crypto koersen waren aan het einde van de afgelopen 24 uur grotendeels stabiel. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 0t,1%), Ripple (XRP, 0,1%), Cardano (ADA, -1,6%), Dogecoin (DOGE, -0,3%), Solana (SOL, -0,9%), Polygon (MATIC, 1,1%), Toncoin (TON, 1%), Shiba Inu (SHIB, -1,4%), Bitcoin Cash (BCH, 17,6%) en Cosmos (ATOM, -0,7%).

Bitcoin Cash koers grafiek 

Binance gaat enkele privacytokens opnieuw op de lijst zetten

Crypto-exchange Binance heeft de beslissing genomen om enkele van de kleinere op privacy gerichte cryptocurrencies in het EU-rechtsgebied opnieuw op de handelslijst te plaatsen. Deze beslissing zou het opnieuw in confrontatie met de EU-autoriteiten kunnen brengen. De exchange staat al op het punt om zowel België als Nederland te verlaten, na het niet verkrijgen van de benodigde vergunningen.

Binance heeft het hier echter slim gespeeld, aangezien sommige van de populaire privacytokens nog steeds beperkt zijn. Ze omvatten Monero (XMR), Horizen (ZEN) en anderen. Binance wil met deze stap de EU uitdagen zich hier opnieuw over uit te spreken.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram