Belofte Wallstreet blijft de Bitcoin koers stimuleren

Hand met Bitcoin munt met op achtergrond de New York Stock Exchange op Wallstreet 

Na een relatief rustig weekend maakte Bitcoin (BTC) dinsdag opnieuw een stap hoger en bereikte kortstondig het prijsniveau van $31.000. Ethereum volgde zijn voorbeeld en probeert het prijsniveau van $ 1.900 te herwinnen. Zowel crypto's als aandelen gingen hoger tijdens de handelssessie dinsdag. De wereldwijde cryptomarkt doet het goed en de totale marktkapitalisatie bedraagt op het moment van schrijven $1,19 biljoen.

De redenen voor de recente crypto-rally draaien rond de aanvraag van Blackrock bij de SEC voor een spot Bitcoin ETF. Anderen hebben dit voorbeeld gevolgd in de hoop dat als Blackrock wordt goedgekeurd, de SEC weinig redenen zou hebben om andere instellingen te weigeren. Dinsdag dook een rapport op dat Fidelity ook bezig is met het aanvragen van een spot Bitcoin ETF. De betekenis hiervan is dat Fidelity een van de instellingen was die er eerder een aanvraag voor deed en werd geweigerd door de SEC.

 

 

Hoewel al deze instellingen miljarden dollars aan beheerd vermogen hebben, voegt de interesse van Blackrock voor een Bitcoin ETF meer legitimiteit toe aan de markt. Dit blijkt duidelijk uit het feit dat bedrijven als Fidelity opnieuw een aanvraag indienen en hopen op een Blackrock-goedkeuring mee te kunnen liften. Als er geen enkele kans was dat Blackrock werd goedgekeurd, is het onwaarschijnlijk dat deze andere instellingen opnieuw een aanvraag zouden indienen.

Wat betekent dit voor Bitcoin en de BTC koers?

Bitcoin zou enorm kunnen profiteren van een goedkeuring van een of meerdere spot Bitcoin ETF’s. Met een huidige marktkapitalisatie van iets minder dan $ 600 miljard voor Bitcoin, zouden deze TradFi-instellingen in theorie een groot deel van het uitstaande aanbod kunnen opkopen. Wat gebeurt er als daardoor het aanbod van beschikbare Bitcoins daalt? De vraag stijgt en daarmee ook de Bitcoin koers.

Bitcoin-investeerders hopen dat dit zal leiden tot een mooie druk op de prijs van Bitcoin, hoewel er geen bevestiging is van enige goedkeuring of wanneer deze ETF's zelfs maar zouden beginnen met handelen. Toch, als Blackrock wordt goedgekeurd, zal de vraag naar Bitcoin omhoogschieten en er mogelijk zelfs voor zorgen dat de bestaande all time high wordt overschreden. Een spot Bitcoin ETF in de VS zou het enorme vermogen en de liquiditeit van Wallstreet toegankelijk maken voor Bitcoin en wellicht later voor de hele cryptomarkt.

Er is ook interesse van Ark Invest en Cathie Wood staat al lang bekend als een enorme Bitcoin-stier. Nu grote namen als Blackrock, Fidelity en Ark erbij betrokken raken, is het duidelijk dat het in het belang van deze instellingen is dat de Bitcoin koers blijft stijgen. In het geval dat al deze applicaties worden goedgekeurd door de SEC, zou dit een seismische verschuiving in de Bitcoin-markt kunnen veroorzaken. Prijzen die we vandaag zien voor Bitcoin, zullen we misschien nooit meer zien en ver achter ons laten.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram