's Werelds eerste leveraged Bitcoin Futures ETF wordt gelanceerd

Leveraged Bitcoin ETF 

Terwijl de financiële wereld wacht op het besluit van de SEC om Blackrock de eerste spot Bitcoin ETF toe te kennen, was er eerder deze week nog een baanbrekende product lancering. Volatility Shares lanceerde dinsdag 's werelds eerste leveraged Bitcoin Futures ETF. Het fonds wordt verhandeld op de CBOE BZX-beurs onder het tickersymbool BITX. Op de eerste handelsdag zag BITX ongeveer $ 5,5 miljoen aan handelsvolume. Officieel heet het fonds de Volatility Shares 2X Bitcoin Strategy ETF (BITX).

Dit handelsvolume op de openingsdag voldeed niet aan het indrukwekkende debuut van de ProShares Bitcoin Strategy ETF (BITO), die in oktober 2021 meer dan $1 miljard opleverde. Natuurlijk debuteerden de twee fondsen op totaal verschillende momenten in de marktcyclus, dus de lauwe belangstelling is begrijpelijk. Hoewel het de eerste Bitcoin ETF met hefboomwerking is, is de handel in futures met hefboomwerking op Bitcoin nu beschikbaar op de meeste grote beurzen. Dit heeft een aantal experts uit de industrie tot de vraag gebracht, waarom iemand voor deze duurdere strategie zou kiezen.

 

BITX heeft een vermelde kostenratio van 1,85%, wat erg hoog is voor de ETF-markt. Dit betekent dat voor elke $ 10.000 die je in BITX investeert, je elk jaar $ 185,00 aan vergoedingen betaalt. Het verhandelen van Bitcoin-futures op een wereldwijde beurs zoals Binance of Kraken zal waarschijnlijk leiden tot veel lagere kosten en een meer waarheidsgetrouwe manier om in Bitcoin te handelen. Vergeet niet dat de aandelenmarkten slechts ongeveer 6,5 uur per dag open zijn, terwijl Bitcoin 24/7 handelt.

Zal de SEC de aanvraag van Blackrock goedkeuren?

Degenen die hopen dat de goedkeuring van ETF's met een hefboomeffect zal leiden tot het toestaan van spot Bitcoin ETF's, kunnen teleurgesteld worden. De SEC heeft een aantal verschillende Bitcoin futures ETF's goedgekeurd, waaronder de eerder genoemde BITO. Maar een spot Bitcoin ETF zou eigenlijk Bitcoin in opslag moeten houden. Dit is waarom de SEC de voorkeur geeft aan deze crypto-futuresfondsen, omdat er nooit Bitcoin hoeft te worden vastgehouden. Het gevaar is natuurlijk dat die opslag op de een of andere manier wordt gehackt en de Bitcoin wordt gestolen van de ETF-aanbieder.

Voor nu zullen Bitcoin-enthousiastelingen zich moeten beperken tot de gecentraliseerde crypto-exchanges of deze Bitcoin futures ETF's moeten gebruiken. Hoewel BITX een hefboomwerking heeft, wordt een 2X hefboomwerking als minimaal beschouwd in de wereld van crypto's. Kraken staat bijvoorbeeld handelen met een 5x hefboomwerking toe en Binance biedt op sommige handelsparen tot 125x hefboomwerking. BITX is een leuke optie, maar de industrie wacht nog steeds op de beslissing over Blackrock's spot Bitcoin ETF-aanvraag.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram