Skip to main content

Bitcoin nieuws

Wat kunnen we verwachten van de Bitcoin koers deze week?

BTC munt voor bord met Bitcoin koers met pijl naar boven en naar beneden 

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 30.663 (Bitmex) en € 28.129 (Bitvavo). Bitcoin handelt momenteel zijwaarts en lijkt op zoek naar inspiratie voor het kiezen van een duidelijke richting. Die richting zal de eerste helft van de week waarschijnlijk niet komen uit de Verenigde Staten, want daar hebben ze vandaag een verkorte handelsdag en morgen zijn de financiële markten gesloten vanwege de fourth of July festiviteiten. Woensdag echter worden de ‘Fed minutes’ vrijgegeven, waaruit beleggers wellicht wat meer info kunnen halen over het toekomstige rentebeleid van de Federal Reserve. De rente is van grote invloed op alle financiële markten en Bitcoin en crypto zijn daarvan niet uitgezonderd.

Vorige week kwam het teleurstellende nieuws naar buiten dat de Amerikaanse toezichthouder, de SEC, de lopende aanvragen voor een spot Bitcoin ETF van o.a. Blackrock, heeft afgewezen. Hierop volgde een daling van de Bitcoin koers, maar de reactie bleef beperkt en de koers stabiliseerde. Dit kan worden opgevat als een teken van kracht en we gaan er dan ook van uit dat de kansen momenteel eerder naar boven dan naar beneden liggen.

Zoals gezegd is de Bitcoin koers vrij vlak en laat momenteel een klein plusje zien. Andere crypto koersen doen het wat beter dan Bitcoin en boekten wat meer winst de afgelopen 24 uur. Daarover verderop meer

Ander Crypto nieuws

Bittrex, een grote crypto-exchange, is in het offensief gegaan tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Bittrex pleit voor de rechtbanken dat de SEC geen wettelijke jurisdictie heeft over de crypto-sector. De SEC heeft goedkeuring van het Congres nodig om de bestaande effectenwetten over de digitale valuta-economie af te dwingen, zegt Bittrex. Daarover verderop meer.

Ethereum mede-oprichter en huidig hoofd van het kernontwikkelingsteam van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft onthuld dat hij slechts een klein deel van zijn ETH-bezit staked. De reden achter het feit dat hij niet meer van zijn enorme ETH-voorraad vastzet in stakingcontracten, is echter niet vanwege ethische uitdagingen, maar omdat het moeilijk voor hem is om multisig-wallets betrouwbaar in te stellen. Dit commentaar gaf hij tijdens de laatste aflevering van de populaire cryptopodcast Bankless. Deze onthulling leverde Buterin kritiek op van andere leden van de cryptogemeenschap. Charles Hoskinson, een mede-mede-oprichter van Ethereum en nu het hoofd van het Cardano (ADA)-netwerk, bekritiseerde dit en verklaarde dat hij in ieder geval wel al zijn crypto online staked. Hij nam ook een kijkje in het Ethereum-netwerk door te beweren dat Cardano een beter staking-netwerk had en dat dat bleek uit het vertrouwen van zijn investeerders. Cardano staat momenteel op de zevende plaats in de lijst van cryptovaluta op basis van marktkapitalisatie, terwijl Ethereum met grote afstand op nummer twee staat. Beiden zijn afgestapt van de energie-intensieve Proof of Work (PoW)-systemen en zijn overgestapt naar Proof of Stake (PoS).

Bitcoin koers stabiel boven $ 30.000

Bitcoin handelt momenteel zijwaarts boven de $30.000 op het moment van schrijven. De cryptocurrency lijkt een week met beperkte volatiliteit tegemoet te gaan, alhoewel er natuurlijk altijd iets kan gebeuren wat de boel weer in beweging brengt.

De afgelopen 24 uur begonnen met  de BTC koers rond de $30,5k. Gisteren rond het middaguur was er een plotselinge snelle daling die de koers voor een moment naar $ 30.170 bracht. De Bitcoin koers herstelde zich echter onmiddellijk weer en vervolgens tendeerde de koers wat omhoog tot een waarde van $ 30.790 in de avond en nacht. Inmiddels is de koers iets terug gezakt en bewegen we rond de $ 30.650.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin was ongeveer $ 591 miljard en het aandeel in de cryptomarkt was 51,25%.

Bitcoin koers grafiek 

Altcoin koersen overwegend hoger

Andere crypto koersen waren licht hoger de afgelopen 24 uur en deden het iets beter dan Bitcoin. Opmerkelijke bewegingen waren te zien bij Ethereum (ETH, 2,4%), Binance Coin (BNB, 1,3%), Ripple (XRP, 0,3%), Cardano (ADA, 2,3%), Polygon (MATIC, 3,3%), Litecoin (LTC, -0,4%), Polkadot (DOT, 4,5%) en Toncoin (TON, 2,6%).

Ethereum koers grafiek 

Bittrex pleit tegen SEC-jurisdictie in zaak over illegale effecten

De grote crypto-exchange Bittrex vecht tegen de Amerikaanse SEC in een lopende zaak met betrekking tot de vermeende handel in illegale effecten. De SEC beweert dat digitale valuta's niet-geregistreerde effecten zijn en dat Bittrex ze illegaal op het platform aanbiedt.

Bittrex beweert niet alleen dat deze digitale tokens geen effecten zijn, het gaat ook nog een stap verder. Het beweert dat de SEC alleen in staat zou moeten zijn om de cryptosector te reguleren als het de goedkeuring van het Amerikaanse Congres daarvoor krijgt.

Dit maakt deel uit van een langdurig gevecht tussen de cryptosector en effectenregelgevers over de hele wereld. Het einde is op dit moment nog niet in zicht omdat er tegenstrijdige uitspraken zijn van de rechtbanken die voor nog meer verwarring over de regelgeving zorgen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram