Skip to main content

Bitcoin nieuws

Steeds meer mensen Hodlen Bitcoin: wacht iedereen op een op handen zijnde bull-run?

Bitcoin bull run 

Afbeelding van Klaus Hausmann via Pixabay 

Volgens nieuwe gegevens besluiten steeds meer mensen om bitcoin te "hodlen" door het in hun portemonnee op te slaan in plaats van het naar beurzen te verplaatsen om te verhandelen. Ze doen dit omdat ze verwachten dat de koers van bitcoin in de toekomst hoger zal zijn dan nu. Dit ondersteunt niet alleen het algemene bullish sentiment in de cryptomarkt, maar suggereert ook dat de volgende bullrun de vorige zou kunnen overtreffen, aangezien indicatoren hogere niveaus van hodling-activiteit laten zien dan waargenomen tijdens voorgaande bullmarkten.

On chain analist Willy Woo 

De gegevens over hodling-niveaus zijn afkomstig van de on-chain analist Willy Woo, die onderzoek deed naar een indicator genaamd "reflexiviteit". De indicator meet marktsentimenten die tot uiting komen in de voorkeur van crypto-investeerders om hun BTC te gebruiken als de bitcoin koers stijgt. Reflexivity evalueert hoe waardevol de particuliere beleggers voorspellen dat hun bitcoins zullen worden, en als zodanig is het een goede indicator om te bepalen of het huidige marktsentiment bullish of bearish is. Momenteel wijst de indicator duidelijk op ondubbelzinnig optimistische vooruitzichten bij beleggers.

Beleggers houden hun BTC vast 

Een van de redenen waarom eigenaren van bitcoins op dit moment niet bereid zijn afstand te doen van hun BTC, is het feit dat veel mensen verwachten dat er in 2021 een post-halving bull run zal plaatsvinden. De meest recente halvering vond plaats op 11 mei 2020, en historisch gezien volgt iedere 12-15 maanden na elke halvering een prijsstijging. Aangezien er binnenkort een bull-run wordt verwacht, is het onwaarschijnlijk dat de meeste investeerders hun bitcoins in de komende maanden zullen verkopen.

 

De onwil van BTC-houders om hun munten te verkopen, wordt weerspiegeld in de weigering van de bitcoin koers om onder de $ 10.000 te komen, zelfs in het licht van negatieve gebeurtenissen. De recente gebeurtenis waarbij BitMEX door de Amerikaanse Commodities and Futures Trading Commission (CFTC) werd beschuldigd van het overtreden van de Bank Secrecy Act, slaagde er niet in om de BTC koers werkelijk te beïnvloeden - hoewel de bitcoin koers aanvankelijk een beetje daalde, steeg het onmiddellijk weer naar het vorige niveau.

Reflexiviteit 

Volgens Willy Woo geeft de reflexiviteit van bitcoin aan dat het huidige bullish sentiment mogelijk nog sterker is dan tijdens eerdere bull runs. Woo vermeldt dat de huidige bull-cyclus verschilt van de voorgaande omdat "reflexiviteit toeneemt in plaats van statisch blijft in vergelijking met de vorige cycli".

Signalen die wijzen op een sterke BTC bull run 

Een van de redenen waarom de volgende bullrun de vorige zou kunnen overtreffen, is het feit dat, afgezien van de recente halvering, fundamentele analyse erop wijst dat bitcoin op een uitstekende manier omgaat met de economische nasleep van de COVID-19-pandemie. Niet alleen heeft de pandemie BTC niet negatief beïnvloed, maar het kan in feite worden gezien als een van de factoren die bijdragen aan de stijgende bitcoin koers. Terwijl mensen zich zorgen maken over een mogelijke economische crisis en toenemende inflatie, zien ze bitcoin als een veilige haven en een bescherming tegen een onzekere toekomst.

Willy Woo's analyse van de reflexiviteit van bitcoin is een van de vele positieve indicatoren die analisten de afgelopen weken hebben opgemerkt. Samen met andere technische kenmerken en versterkende fundamentals, wijst het op een mogelijke massale bull run in de nabije toekomst.