Bitcoin stijgt terwijl Spot ETF-aanvraag opnieuw wordt ingediend bij SEC

Bitcoin munt met de letters ETF 

Eerder deze week noemde de SEC de ingediende aanvragen voor Bitcoin-spot-ETF's ontoereikend vanwege een gebrek aan informatie over partners voor het delen van toezicht. Dit verwijst naar een toezegging van bedrijven om mogelijke marktmanipulatie te monitoren. Vanwege de 24/7 marktstructuur van Bitcoin is de SEC op zijn hoede voor spot Bitcoin ETF's vanwege hun potentiële gevoeligheid voor marktmanipulatie nadat de aandelenmarkten sluiten.

Maandag werd gemeld dat de Chicago Board Options Exchange een aanvraag van Blackrock (NYSE: BLK) opnieuw heeft ingediend, waarin Coinbase (NASDAQ: COIN) wordt genoemd als partner voor het delen van toezicht. Deze ontwikkeling leidde tot de terugkeer van het bullish sentiment in zowel de crypto- als de aandelenmarkten. Analisten van Bernstein zijn van mening dat deze spot Bitcoin ETF’s op het punt staan om te worden goedgekeurd door de SEC, omdat hun argument tegen hen steeds zwakker wordt.

 

Een groot deel van de bezorgdheid van de SEC over spot Bitcoin ETF's draait om het feit dat de gebruikte exchanges niet door de overheid worden gereguleerd. Hoewel Coinbase een beursgenoteerd bedrijf is, heeft de SEC geen controle over de spotprijzen die door de beurs worden uitgegeven. Hierdoor zijn deze ETF's, en dus de fondsen van beleggers, vatbaar voor manipulatie.

Afgezien van Blackrock hebben verschillende andere instellingen zich aangemeld voor de spot Bitcoin ETF's, waaronder Fidelity, WisdomTree en Grayscale.

De Bitcoin koers en aandelen Coinbase hoger in aanloop naar de feestdag van 4 juli

De aandelenmarkten waren maandag slechts een halve dag open, maar het was nog steeds genoeg voor Coinbase om zijn aandeel met 11,71% te zien stijgen. De COIN aandelen eindigden de verkorte sessie net onder het prijsniveau van $ 80,00 en hebben tot nu toe bijna 140% geretourneerd in 2023. De rally viel samen met een bullish eerste helft van 2023 van zowel Bitcoin als Ethereum. Desondanks is Coinbase het doelwit van de SEC met rechtszaken en beschuldigingen van het overtreden van de Amerikaanse effectenwetten.

De crypto-markten bleven stijgen nadat Wall Street was gesloten en de Bitcoin koers een nieuw hoogtepunt in 52 weken bereikte toen het weer door de prijsbarrière van $ 31.000 schoot. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin tegen iets meer dan $30.960 en had het de afgelopen 24 uur bijna 2,0% gewonnen. Ethereum was ook in opkomst toen het door de $ 1.900 schoot. Ether was deze week een outperformer, met een rendement van meer dan 4,0% over de afgelopen zeven handelsdagen. Over het algemeen steeg de totale wereldwijde cryptomarktkapitalisatie de afgelopen 24 uur met 1,13% tot $ 1,22 biljoen.

Bitcoin koers grafiek

Altijd op de hoogte blijven van het laatste Bitcoin nieuws? Volg ons in de Google nieuws app, op Twitter of Instagram